«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»
«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
"Σε έναν κόσμο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι πάντα μια συνωμοσία"

Βασίλης Ραφαηλίδης: «Υπεραστική συγκοινωνία για τον Παράδεισο»


Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ!

«ΕΘΝΟΣ» (6/7/1987): (Κριτική: Βασίλης Ραφαηλίδης).
«Υπεραστική συγκοινωνία για τον Παράδεισο»

Με τον ως άνω τίτλο η αθηναϊκή ημερήσια απογευματινή εφημερίδα "Εθνος" , δημοσίευσε στις 6 Ιούλη 1987, στη στήλη "Κάθε Μέρα", την παρακάτω καυστική επιφυλλίδα του δημοσιογράφου και συγγραφέα Βασίλη Ραφαηλίδη:

«Οι Ελληνες παν στον Παράδεισο με...υπεραστικά λεωφορεία!! Το επιβεβαίωσε η Ιερά Σύνοδος, που τα ξέρει όλα κι ασχολείται με όλα, στις σπάνιες περιπτώσεις που δεν ασχολείται με την εκκλησιαστική περιουσία, αλλά μεταξύ άλλων και με το δύσκολο πρόβλημα της μεταφοράς της ψυχής των πιστών στον άλλο κόσμο. Ετσι, "κατά τη Συνεδρίαν Αυτής" της 4.11.1986, όπως αναφέρεται σε έγγραφό της προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Πειραιώς 4, συζήτησε το θέμα της αντιθρησκευτικής και συνεπώς αντεθνικής δράσης των αυτοκινητιστών οι οποίοι σε ένα συνέδριό τους, που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μοίρασαν στους συνέδρους το "βλάσφημον και υβριστικόν δια την Θρησκείαν ημών βιβλίον "Ερωτες Αγίων" του Δημήτρη Χαλιβελάκη.

Κάποιος από τους συνέδρους που αντιλήφθηκε, ευτυχώς έγκαιρα, πως τα λεωφορεία άλλαξαν κατεύθυνση και οδεύουν προς την Κόλαση, ειδοποίησε τους τροχονόμους της επουράνιας κυκλοφορίας που εδρεύουν στη Μονή Πετράκη, κι αυτοί με τη σειρά τους ειδοποίησαν τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, προφανώς για να πάρει τα δέοντα μέτρα και να επαναφέρει τους αυτοκινητιστές στον "ίσιο δρόμο", ίσως με μία ομαδική εξομολόγηση του αμαρτήματος της ανάγνωσης βιβλίων δυναμένων να βλάψουν την ικανότητα προς οδήγησιν, όπως το αλκοόλ. Τούτη η επέμβαση των Αγίων (;;;) Πατέρων, που προφανώς ανέγνωσαν τους "Ερωτες Αγίων" και δεν τους βρήκαν σύμφωνους με τους δικούς τους έρωτες, κρίθηκε αναγκαία και εθνικά επωφελής διότι, λέει, το εν λόγω αμαρτωλό βιβλίο προσβάλλει την ηθικήν ασυδοσίαν, εμφανίζει αηδή γενετησιακά συμπλέγματα, καθυβρίζει το πρόσωπον του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και των αγίων της Εκκλησίας μας, περιφρονεί κυνικώς τας παραδεδομένας αξίας και καταλύει όχι μόνο τις εθνικές και θρησκευτικές παραδόσεις μας, αλλά και αυτήν ταύτην την υπόστασιν του Εθνους!

Σεβαστοί μου Αγιοι Πατέρες, ξέρω πόσο δύσκολο σας είναι να σοβαρευτείτε. Ομως, ήταν ανάγκη να γελοιοποιηθείτε πλήρως παρακωλύοντας την ομαλή κυκλοφορία στους εθνικούς δρόμους, που δεν είναι οι "δρόμοι του Εθνους";».

***

«ΕΡΩΤΕΣ ΑΓΙΩΝ» Η σεξουαλική ζωή των Αβραάμ, Μωυσή, Ιησού Χριστό, Αποστόλου Παύλου, Μωάμεθ, Βούδα, Κομφούκιου, Μαρίας Μαγδαληνής, Ιωάννη του Πρόδρομου, κ.ά.

Στο βιβλίο «ΕΡΩΤΕΣ ΑΓΙΩΝ» γίνεται αναφορά ακόμη στα ακόλουθα πρόσωπα και τόπους: Πριγκίπισσα Σαλώμη Β', Ιούδας ο Ισκαριώτης, Πόντιος Πιλάτος, Γολγοθάς - Κρανίου τόπος, Ορος των Ελαιών, Ναός Σολομώντος κ.α.

Η 1η έκδοση του βιβλίου βγήκε στα βιβλιοπωλεία, σε 5.000 αντίτυπα, τον Ιούνιο του 1986 και σε ενάμισι μήνα είχε γίνει κυριολεκτικά ανάρπαστο. Τον Αύγουστο του 1986 κυκλοφόρησε η 2η έκδοση σε 4.500 αντίτυπα, που επίσης εξαντλήθηκαν...

Τον εμπνευσμένο πρόλογο του βιβλίου έγραψε ο βετεράνος της ελληνικής δημοσιογραφίας Σόλων Γρηγοριάδης, που διετέλεσε επί τριάντα χρόνια Διευθυντής Σύνταξης της αθηναϊκής ημερησίας πρωινής εφημερίδας "Ακρόπολις", αλλά και σημαντικός ιστορικός συγγραφέας.

Οι «ΕΡΩΤΕΣ ΑΓΙΩΝ» στην 1η και 2η έκδοσή τους είχαν 328 σελίδες (εκδόσεις "Ιδεολογία"). Εκτός από του Σόλωνα Γρηγοριάδη πολυτιμότατη ήταν η προσφορά στο έργο του συγγραφέα των συναδέλφων Λουκά Γούλατη, εκπαιδευτικού και δημοσιογράφου, Βασίλη Καββαθά, δημοσιογράφου και συγγραφέα και Κώστα Λεονταρίδη δημοσιογράφου. Ο συγγραφέας χρησιμοποίησε περί τις εκατό πηγές, ελληνικές και ξένες, για να ολοκληρώσει το βιβλίο του.

Ο Ελληνικός Τύπος εκθείασε βιβλίο και συγγραφέα

Στην 3η έκδοση του βιβλίου «ΕΡΩΤΕΣ ΑΓΙΩΝ» από τις "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗ", τον Μάιο του 2003, διατέθηκαν επί πλέον 44 σελίδες για να καταχωριστούν μερικά από τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο βιβλίο και τον συγγραφέα.

Τα δημοσιεύματα εξόργισαν ορισμένους θρησκόληπτους, μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων, οι οποίοι εξαπέλυσαν παντοιοτρόπως λυσσαλέα και αήθη επίθεση κατά του συγγραφέα και της οικογένειάς του.


Σχόλια