«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»
«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
"Σε έναν κόσμο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι πάντα μια συνωμοσία"

Η Εβραία Βασιλική Λέβα η Mossad & η τρομοκρατία στην Ελλάδα

Αριστερή κυβέρνηση Τρομοκρατών....Βασιλική Λέβα, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Το άγνωστο παρελθόν, η σύλληψη για βομβιστική επίθεση και η επίσκεψη στον Κουφοντίνα


Η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα (στη φωτογραφία) πριν από λίγες ημέρες έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντησή της με τον καταδικασμένο εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα και τις αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε.

Στις 27 Μαρτίου η κυρία Λέβα επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και σύμφωνα με τις μαρτυρίες συναντήθηκε επί 45 λεπτά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα προκειμένου να τον ενημερώσει για το νομοσχέδιο που καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.

Παρά το γεγονός ότι η ίδια αρνείται ότι η επίσκεψή της είχε ως στόχο τη συνάντηση της με τον φυλακισμένο τρομοκράτη και μιλάει για καταγραφή προβλημάτων που απασχολούν εργαζόμενους και κρατούμενους, επώνυμες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ζήτησε και πήγε στο θάλαμό του χωρίς να συζητήσει με κανέναν κανενός είδους πρόβλημα.

Ανεξαρτήτως όμως αυτών, η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει ότι η κυρία Λέβα έχει κατηγορηθεί για βομβιστική επίθεση και κατοχή εκρηκτικών υλών στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυρία Λέβα απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές των Ιωαννίνων το 1980, όταν φοιτούσε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και άρχισε να συμμετέχει σε φοιτητικά κινήματα και τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το 1982 κατηγορήθηκε μαζί με άλλα τρία άτομα για βομβιστική επίθεση -εκτόξευση βομβών μολότοφ- στη γραμματεία της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Η επίθεση έγινε στις 5 Απριλίου 1982, όταν η κ. Λέβα ήταν 24 ετών. Οι αστυνομικοί εκτίμησαν τότε ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν να καούν γραπτά της κυρίας Λέβα, που είχαν βαθμολογίες κάτω από τη βάση. Στη συνέχεια, η τότε φοιτήτρια διώχθηκε και πειθαρχικά, με ποινή τη διαγραφή της από τη Σχολή.

Στην κατοχή των τεσσάρων δραστών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες που είχαν κλαπεί από λατομείο. Μία από τις κατηγορίες για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά».

Ενα μήνα αργότερα, στις 16 Μαΐου 1982, δύο από τους συνεργούς της σημερινής βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκαν για βομβιστική επίθεση κατά του Αστυνομικού Μεγάρου Χωροφυλακής Ιωαννίνων.

Πριν από αυτά, η Ασφάλεια Ιωαννίνων είχε ασχοληθεί μία ακόμη φορά με τη βουλευτή, το 1980, όταν συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία για εξύβριση αστυνομικού. Είχε κατηγορηθεί ότι είχε προκαλέσει επεισόδιο αποκαλώντας «μπάτσο» έναν αστυνομικό όταν αυτός επιχείρησε να κάνει εξακρίβωση στοιχείων σε νεαρό φίλο της που τη συνόδευε. Στην απολογία της είχε υποστηρίξει ότι η λέξη «μπάτσος» δεν είναι βρισιά, αλλά χαρακτηρισμός του οργάνου της τάξεως και πως βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Σχόλια