Ρένα Δούρου: Οι Γερμανοί (ΝΑΖΙ - Siemens) με τους Εβραίους Κομμουνιστές

Η ΖΙΜΕΝΣ-Siemens και η περιφεριάρχης Ρένα Δούρου με τον Γερμανο Πρέσβυ....


Σάλος από το ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου Γιώργου Πετρίδη στο "Πρώτο Θέμα" σύμφωνα με το οποίο η Περιφειρειάρχης Δούρου ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην Siemens με νέο έργο προϋπολογισμού σχεδόν 3,6 εκατ. ευρώ.

Στην Περιφέρεια επικρατεί αναστάτωση και από το γεγονός ότι η διοίκηση επιδίδεται σε διώξεις όσων υπηρεσιακών στελεχών αποκαλύπτουν τις αμφιλεγόμενες πτυχές του διαγωνισμού και τη διαφαινόμενη συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία.

Ο διαγωνισμός για τον οποίο γίνεται η όλη φασαρία αφορά στο έργο «Συντήρηση Εξοπλισμού Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας και λειτουργίας Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ)» και η Περιφέρεια έσπευσε να τον κατοχυρώσει υπέρ της Siemens στις 8 Ιουνίου 2015. Κι αυτό παρότι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης της κυρίας Δούρου είχαν εκφράσει εξ αρχής σοβαρές ενστάσεις και είχαν ζητήσει την επαναπροκήρυξή του με άλλους όρους. Κυρίως για δύο λόγους: πρώτον, επειδή η αναγκαιότητα του διαγωνισμού στηρίχθηκε στο σαθρό επιχείρημα ότι το ΚΔΚ σχετίζεται με την ομαλή λειτουργία των φαναριών στους δρόμους της Αθήνας. Οι υποστηρικτές του διαγωνισμού ισχυρίζονταν ότι σε περίπτωση ακύρωσης της διαδικασίας θα «παρατηρούνταν πολύμηνο κυκλοφοριακό χάος, με αποτέλεσμα να απειλούνται ζωές πολιτών στους δρόμους». Οι ισχυρισμοί αυτοί καταρρίφθηκαν, όχι μόνο από γνωματεύσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης, αλλά και στην πράξη, καθώς από τις 15 Ιουνίου που έληξε η προηγούμενη σύμβαση και το ΚΔΚ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, τα φανάρια και η κυκλοφορία στους δρόμους γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεύτερον, γιατί ο διαγωνισμός βάζει δύο χωριστά έργα σε ένα, με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση προς όφελος του δημοσίου, αλλά και να δίδεται εκ των προτέρων σαφές προβάδισμα στη Siemens -εξ ου και πολλοί μίλησαν για “φωτογραφικό” διαγωνισμό. Χωρίς να υπάρχει σαφής εξήγηση και λόγος, στο διαγωνισμό εντάσσονται η συντήρηση του λογισμικού (προέλευσης Siemens) και η συντήρηση των λοιπών συστημάτων (κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, χειριστές). Επειδή στο πρώτο κομμάτι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μεγάλη έκπτωση, αυτό παρασύρει και το δεύτερο τμήμα, για το οποίο θα ήταν δυνατή η μείωση του κόστους αν ήταν χωριστή εργολαβία, με αποτέλεσμα να καλείται η Περιφέρεια να πληρώσει υπερβολικά ποσά για τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Προκαλεί δε μεγάλα ερωτηματικά το γιατί η κυρία Δούρου και ο κ. Καραμάνος επέλεξαν να στηριχθούν σε υπηρεσιακούς παράγοντες που παραμένουν στις ίδιες καίριες θέσεις επί σειρά ετών και σε ύποπτες περιόδους. Αναφέρουν δε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την κυρία Αθανασία Αθανασοπούλου και τον κ. Δημήτρη Κεφαλληνό, που συνήθως ορίζονται ως επιβλέποντες σε έργα της Siemens. Ειδικά για την κυρία Αθανασοπούλου το πρόβλημα είναι τεράστιο και προς διερεύνηση, καθώς συγγενικό της πρόσωπο εργάζεται στην ανάδοχο εταιρία του έργου για τη διαχείριση του ΚΔΚ που η ίδια επιβλέπει....

ΟΙ Γερμανοι (ΝΑΖΙ) Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ρένα Δούρου

Πρώτο τραπέζι ΠΙΣΤΑ είναι η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου στα δείπνα που παραθέτει πολύ συχνά ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ πρέσβης.

Είναι τακτική επισκέπτης. Στη γερμανική πρεσβεία θεωρούν ότι έτσι και κερδίσει τις εκλογές όταν γίνουν, ο ΑΞΕΛ ΤΣΙΠΡΑΣ, η ΔΟΥΡΟΥ είναι υπουργός Εξωτερικών.
 
Ήδη ως γνωστόν, είναι υπεύθυνη του ΣΥΡΙΖΑ για τα εξωτερικά θέματα.
 
Έτσι φροντίζουν από τώρα (ΟΙ ΝΑΖΙ) ποιες θα είναι οι θέσεις του ΑΞΕΛ ΤΣΙΠΡΑ (συνεργάτη των ΝΑΖΙ) για έξω, όταν γίνει πρωθυπουργός…

ΠΑΡΟΝ / 18/11/2012

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο