Abdel Hamid Abaaoud: Bataclan

Λιάζονταν στο Παγκράτι οι Ισλαμιστές Εγκέφαλοι του Παρισιού;


Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ , γνωστός και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, Βέλγος, 27 ετών, από τη συνοικία Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών είναι ο «εγκέφαλος» των αιματηρών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου όπως επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα οι γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Der Standaard, ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ συνδέεται και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Βερβιέ του Βελγίου. Τότε, είχε παρουσιασθεί ως εγκέφαλος και χρηματοδότης των σχεδιαζόμενων αυτών επιθέσεων. Το κινητό του είχε εντοπισθεί τότε στην Ελλάδα. Όπως και ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, που ανατινάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Μπουλβάρ Βολτέρ στο Παρίσι, ο Αμπααούντ ήταν γνωστός για ποινικά αδικήματα στις Βρυξέλλες κατά την περίοδο 2010-2011.

Σήμερα, βρίσκεται στη Συρία, και είναι ένας από τους "πιο δραστήριους δήμιους" του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το RTL. Βρισκόταν σε ευθεία επικοινωνία με έναν από τους τρομοκράτες της σφαγής στο Παρίσι, που κατοικούσε στην ίδια συνοικία των Βρυξελλών.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία.

Το 2014 βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του βελγικού Τύπου για την απαγωγή του ίδιου του 13χρονου αδελφού του, του Γιουνές, "του μικρότερου τζιχαντιστή στο κόσμο", τον οποίο και πήρε μαζί του στη Συρία. Ο πατέρας του, ο Ομαρ Αμπααούντ, έχει καταθέσει εναντίον του αγωγή για την απαγωγή.

Σημειώνεται ότι στις εφόδους της γαλλικής αστυνομίας για ύποπτους ισλαμιστές τη νύχτα βρέθηκαν και ρουκέτες, μαζί με σειρά άλλων όπλων, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ενώ ο γάλλος εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη βομβιστές αυτοκτονίας, ο 25χρονος Αχμάντ Αλί Μοχάμαντ, και o γαλλικής υπηκοότητας Σάμι Αμιμούρ, 29 χρόνων, ο οποίος ήταν ύποπτος για τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι γαλλικές αρχές αναφέρουν ότι τα δαχτυλικά αποτυπώματα του Μοχαμάντ ταιριάζουν με πρόσφυγα που πέρασε από την Ελλάδα (Λέρος) τον Οκτώβριο.

«Σε αυτό το σημείο, μολονότι η αυθεντικότητα του διαβατηρίου στο όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, γεννηθέντα στις 10 Σεπτεμβρίου 1990 στην Ιντλίμπ, στη Συρία, χρειάζεται να επαληθευτεί, υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στα δακτυλικά αποτυπώματα του καμικάζι και αυτών που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Ελλάδα τον Οκτώβριο» σημειώνει ο εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για τεράστια βιομηχανία πλαστών διαβατηρίων στην Τουρκία. Ο Γιάννης Μουζάλας επισήμανε επίσης την Κυριακή πως το διαβατήριο φαίνεται πως ανήκει σε έναν 25χρονο σύρο με ονοματεπώνυμο Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, ο οποίος ταυτοποιήθηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, αφού ταξίδεψε στα ελληνικά παράλια από την Τουρκία, μαζί με 198 άτομα.

«H γαλλική κυβέρνηση γνώριζε ότι σχεδιάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις, σχεδιάζονται κι άλλες, όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη» προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Συνέντευξη στο περιοδικό του ISIS «Dabiq» είχε δώσει ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ (Abdel Hamid Abaaoud), γνωστός και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι, ο «εγκέφαλος» πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Ακολουθεί η συνέντευξη η οποία αφορούσε την τρομοκρατική επίθεση που ετοίμαζε στο Βέλγιο πριν μερικούς μήνες. Ο Αμπααούντ, παρόλο που η αστυνομία έφτασε πολύ κοντά του, κατάφερε να διαφύγει και να επιστρέψει στη Συρία. Ακολουθεί η συνέντευξη:

Dabiq: Γιατί πήγες στο Βέλγιο;

Αμπααούντ: Ο Αλλάχ με επέλεξε να ταξιδέψω στην Ευρώπη μαζί με άλλους δύο συντρόφους για να τρομοκρατήσω τους σταυροφόρους που κάνουν πόλεμο κατά των Μουσουλμάνων. Το Βέλγιο, όπως γνωρίζετε, είναι μέλος της συμμαχίας των σταυροφόρων που επιτίθενται κατά των Μουσουλμάνων σε Ιράκ και Συρία.

Dabiq: Είχατε και άλλους συντρόφους μαζί;

Αμπααούντ: Οχι ήμασταν τρεις. Τα ονόματά μας παίζουν σε όλα τα ΜΜΕ.

Dabiq: Ηταν δύσκολο για σένα να πας στο Βέλγιο;

Αμπααούντ: Αντιμετωπίσαμε διάφορες δυσκολίες στο ταξίδι. Περάσαμε μήνες προσπαθώντας να βρούμε δρόμο μέσα από την Ευρώπη και με τη βοήθεια του Αλλάχ καταφέραμε στο τέλος να φτάσουμε Βέλγιο. Εκεί καταφέραμε να βρούμε όπλα και ένα ασφαλές καταφύγιο για να ξεκινήσουμε τις επιθέσεις μας κατά των Σταυροφόρων. Η μόνη δύναμη είναι ο Αλλάχ.

Dabiq: Πώς τα ΜΜΕ βρήκαν τη φωτογραφία σου;

Αμπααούντ: Ενας σύντροφος με είχε τραβήξει βίντεο πριν από μία μάχη αλλά η κάμερά του χάθηκε και μετά πουλήθηκε σε δημοσιογράφο της Δύσης. Ξαφνικά είδα τη φωτογραφία μου παντού, αλλά ο Αλλάχ τους τύφλωσε και δεν με βρήκαν.
 

Με σταμάτησε μάλιστα αστυνομικός για να με συγκρίνει με τη φωτογραφία αλλά με άφησε να φύγω καθώς δεν βρήκε ομοιότητα! Αυτό ήταν δώρο του Αλλάχ.

Dabiq: Τι έγινε την ημέρα της μάχης με τις βελγικές αρχές;

Αμπααούντ: Οι δύο σύντροφοί μου ήταν στο σπίτι μας και είχαν έτοιμα τα εκρηκτικά και τα όπλα μας. Ξαφνικά τους περικύκλωσαν 150 Βέλγοι και Γάλλοι αστυνομικοί. Ακολούθησε μάχη για 10 λεπτά. Οι δύο σύντροφοι μου σκοτώθηκαν.

Dabiq: Αφού εσύ δεν ήσουν μαζί πώς έγινες ύποπτος;

Αμπααούντ: Οι υπηρεσίες Πληροφοριών με ήξεραν από πριν γιατί με είχαν συλλάβει και με είχαν φυλακίσει. Μετά την εισβολή στο κρησφύγετο κατάλαβαν ότι έμενα και εγώ εκεί και άρχισαν διάφορες επιχειρήσεις. Συνέλαβαν Μουσουλμάνους σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Βέλγιο για να βρουν συνεργούς μου. Μακάρι ο Αλλάχ να απελευθερώσει τους μουσουλμάνους από τις φυλακές των Σταυροφόρων.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη