Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ
Με λεφτά του ελληνικού Δημοσίου μισελληνική προπαγάνδα.
«Η Συνθήκη της Λωζάννης 90 χρόνια μετά:
Μελετήσαμε με μεγάλη προσοχή την πρόσκληση για το διήμερο συνέδριο που διοργανώνει στην Κομοτηνή.
Μελετήσαμε με μεγάλη προσοχή την πρόσκληση για το διήμερο συνέδριο που διοργανώνει στην Κομοτηνή.
(22-23 Νοεμβρίου 2013) η Περιφέρεια και το ΕΒΡΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάννης 90 χρόνια μετά: Οι μειονοτικές ρυθμίσεις».
Είναι ένα συνέδριο (με λεφτά του ελληνικού Δημοσίου και των ευρωπαίων πολιτών λόγω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ) στο όποιο κυριαρχεί, όχι μόνο στην επιλογή των προσώπων αλλά και στη θεματολογία, μια μονομερής αντίληψη που απλώς νομιμοποιεί δια της πλαγίας οδού την ατζέντα που θέτει η Άγκυρα και φανατικοί της μειονότητας.
Η απορία μας είναι για ποιό λόγο, μια και το θέμα του συνεδρίου είναι «οι μειονοτικές ρυθμίσεις της Λωζάννης», δεν κλήθηκαν και εκπρόσωποι της άλλης μειονότητας εκείνης που εξοντώθηκε από το τουρκικό κράτος, της ελληνικής μειονότητας της Τουρκίας.
Στους ομιλητές βλέπουμε τις ΕΒΡΑΙΕΣ κ. Θάλεια Δραγώνα και Άννα Φραγκουδάκη που συνεχίζουν να απορροφούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα που αντί να κατευθυνθούν στη δημόσια εκπαίδευση των μουσουλμάνων και στην ευκολότερη ενσωμάτωσή τους, πηγαίνουν σε ένα αναποτελεσματικό και προβληματικό σύστημα βοηθητικής διδασκαλίας ελληνικής γλώσσας που τελικά περιορίζει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης των μουσουλμανόπαιδων στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην ελληνική κοινωνία.
Πρόκειται πραγματικά περί αξιοπρόσεκτης ιδιορρυθμίας: Το πρόγραμμα προώθησης της ελληνομάθειας πιθανόν να είχε νόημα εφόσον οι ΕΒΡΑΙΕΣ κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη αξιοποιούσαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη διδασκαλία των ελληνικών π.χ. σε Λαζούς ή ελληνικής ρίζας τούρκους πολίτες, παρά να σπαταλούνται τόσα χρήματα για βοηθητικά μαθήματα σε μουσουλμανόπαιδα της Θράκης ώστε να μη χρειάζεται να εγγράφονται στα δημόσια σχολεία, αλλά να παραμένουν στα μειονοτικά που και κατώτερου επιπέδου είναι και ελεγχόμενα από το τουρκικό σύστημα εξουσίας και επιρροής που ευδοκιμεί στην Θράκη.
Το τελευταίο δεν λέγεται τυχαία. Στην σύνθεση των ομιλητών του διήμερου συνεδρίου, θα αναφέρουμε μόνο μερικά ονόματα: Τζεμήλ Καπζά, δημοσιογράφος που διατέλεσε πρόεδρος της οργάνωσης ΠΕΚΕΜ, μόνιμος «εκπρόσωπος» της μειονότητας σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο όπου καταγγέλλει την παραβίαση των δικαιωμάτων τους από την ελληνική Πολιτεία.
Ο Ιμπράμ Ονσούνογλου, που έχει δηλώσει Οθωμανός και ο καθηγητής Κ. Τσιτσελίκης, ο Μουσταφά Μουσταφά πρώην βουλευτής του ΣΥΝ και ο πιο μετριοπαθής, ίσως, της μειονότητας ο Α. Καρά Γιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ).
Παρόν
Παρόν