«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»
«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
"Σε έναν κόσμο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι πάντα μια συνωμοσία"

NATO- ΣΚΟΠΙΑ: Εργοστάσιο ναρκωτικών στη Νατοϊκή βάση Bonsteel

“Κάθε χώρα έχει την μαφία της. Μόνο στα ΣΚΟΠΙΑ η μαφία έχει την δικιά της χώρα”.


Από το 2005 υπάρχουν αναφορές για την ύπαρξη εργαστηρίου παραγωγής ηρωίνης στην (πρώην) σερβική περιοχή Urosevac (Lat. 42.38°N, Long. 21.17°E), όπου δραστηριοποιούνται στρατιωτικές δυνάμεις από την βάση Bonsteel, οι οποίες απέτρεψαν την έρευνα της περιοχής από άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως η περιοχή είναι ναρκοθετημένη από τον KLA. Το εργαστήριο φέρεται πως λειτουργεί έχοντας συνδέσμους με παραγωγούς οπίου στην Τουρκία (στην οποία η καλλιέργεια επιτρέπεται), αλλά και με το Αφγανιστάν.

O Bαλκανικός δρόμος των ναρκωτικών περιλαμβάνει το Αφγανιστάν, την Συρία, την Τουρκία και το Κόσοβο ενώ δια μέσου της Βουλγαρίας και της FYROM, η ηρωίνη περνάει μέσα από τις Αλβανικές ακτές ή την Ελλάδα όπου διοχετεύεται μέσο Ιταλίας στην Ευρώπη. Φήμες για την εμπλοκή Αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων στην μεταφορά ναρκωτικών έχουν ακουστεί πολλάκις, ιδιαίτερα το 2001 όταν ακούστηκε ότι στρατιωτικά οχήματα μετάφεραν τέτοια φορτία στην Φλώρινα και από εκεί στην Ηγουμενίτσα με προορισμό το Ιταλικό λιμάνι Μπάρι, μέσα σε φέρετρα.

Παράλληλα, ισλαμιστές φονταμενταλιστές χρηματοδοτούν την κατασκευή τζαμιών και υποστηρίζουν θιασώτες τους με 225$ μηνιαίως. Επιπλέον, διακινούν χρήματα δια μέσου μη κυβερνητικών οργανισμών, όπως το InternationalIslamic Relief Organization που διευθύνεται από Σαουδάραβες ενισχύοντας “εξτρεμιστικές” Αλβανικές οργανώσεις όπως το Islamic Student Front, την Prizen Youth, τηνAlbanic Youth of Kosovo και ανήκει στην μαύρη λίστα των Η.Ε.

Η Αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει την παροχή βοηθείας σε κράτη που εμπλέκονται με το οργανωμένο εμπόριο ναρκωτικών και η DEA πριν από την επέμβαση των ΗΠΑ (1999) συμπεριλάμβανε στις αναφορές της το Κόσοβο, αλλά στην συνέχεια τις απέσυρε από το site της.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη