Η Σφαγή των Αρμενίων από τους Εβραίους Κομμουνιστές της Ρωσίας το 1991

Αιματηρά επεισόδια στην Αρμενία!….07/05/1991


Δεκάδες νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης του Σοβιετικού Στρατού στην ΑΡΜΕΝΙΑ και συγκεκριμένα στο χωριό Βοσκεπάρ στα σύνορα Αρμενίας –Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρμενίας Λεβόν Τερ Πετροσιάν, δυνάμεις της τέταρτης ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ, χρησιμοποιώντας πυροβολικό, άρματα μάχης και ελικόπτερα ισοπέδωσαν το χωριό Βοσκεπάρ, με «σκοπό να ανατρέψουν τη δημοκρατικά κυβέρνηση της Αρμενίας και να αποτρέψουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της»!….

Όπως είναι γνωστό, από Κυριακή το βράδυ δυνάμεις του ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ είχαν μεταφερθεί στην περιοχή με το επιχείρημα της αποτροπής συγκρούσεων μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της Πέμπτης , όταν κατά την επέμβαση ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ σε ΑΡΜΕΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ, που βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν, δολοφονήθηκαν 36 άτομα, ο υπουργός Εσωτερικών της ΕΣΣΔ Μπορίς Πούγκο δήλωσε ότι «η επίθεση του Σοβιετικού Στρατού ήταν επιβεβλημένη επειδή ένοπλες ομάδες ΑΡΜΕΝΙΩΝ χρησιμοποιούσαν τα χωριά αυτά ως βάσεις για τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια στους Αζέρους»!…..


Ο ΜΙΧΑΗΛ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ αναφερόμενος μεταξύ των σοβιετικών δημοκρατιών δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθές το βράδυ μαζί με τον πρόεδρο της ΓΑΛΛΙΑΣ Φρανσουά Μιτεράν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σοβιετική ένωση, ότι αποτελεί ιστορικό σταθμό η συμφωνία που επιτεύχθηκε πρόσφατα μεταξύ των προέδρων των εννέα Δημοκρατιών.

«Η ΕΣΣΔ υπάρχει και θα υπάρχει, είναι μεγάλη δύναμη και θα παραμείνει μεγάλη δύναμη», τόνισε ο σοβιετικός ηγέτης.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Το Βοσκεπάρ είναι αγροτική κοινότητα του μαρζ του Ταβούς, στην Αρμενία. Το 2008, αριθμούσε 880 κατοίκους.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη