CDRSEE - Navarino Network: Παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας από τους Εβραίους

Η Σία του εθνομηδενισμού και ο Tsipras-Οι επιχειρηματίες το CDRSEE και η Παγκόσμια Αδελφότητα!...


Η σχέση με την οργάνωση του Σόρος

«Αν ψάξει κανείς προσεκτικά θα διαπιστώσει τις διασυνδέσεις της Σίας με διάφορα κέντρα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. όπως το CDRSEE που χρηματοδοτείται από πολυεθνικές και ισχυρές χώρες» μας λέει ο ίδιος καθηγητής. Τί δουλειά, άραγε, έχει μία τόσο ριζοσπάστης αριστερή με μία ΜΚΟ, στην οποία προεδρεύει ο εφοπλιστής Κώστας Καρράς και η οποία χρηματοδοτείται αδρά από τον Σόρος και μεγάλες επιχειρήσεις για να ξαναγράψει την ιστορία;

ΕΒΡΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ

CDRSEE=ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η ΕΒΡΑΙΑ, Aleksandra Joksimovic (πρώην μέλος)

Η Aleksandra Joksimovic είναι Εκτελεστικός Διευθυντής της PFZ - Zepter Holding από το 2008, εκτός από τη διοργάνωση διδακτικού (Media and Diplomacy) στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας και είναι μέλος του τμήματος Εκδόσεων του επιστημονικού περιοδικού " Διεθνείς "Υποθέσεις - δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνούς Πολιτικής και Οικονομίας. Η κ. Joksimovic είναι επίσης καθηγήτρια σύγχρονων σχέσεων ΗΠΑ-Σερβίας στο Κέντρο Μελετών των ΗΠΑ, Σχολή Πολιτικών Επιστημών, στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στο Διεθνές Δίκαιο, από το Βελιγράδι Union University, καθώς και Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου. Οι προηγούμενες θέσεις της κ. Jokismovics περιλαμβάνουν τον Γενικό Διευθυντή Πληροφόρησης, Τύπου και Πολιτισμού με το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας (2001-2004) καθώς και διευθυντή του Ιδρύματος για την Ανάπτυξη της Δημοκρατίας στο Βελιγράδι (1999-2001).

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ Dusan Reljic (πρώην μέλος)

Επί του παρόντος, ένας ανώτερος ερευνητής στο Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας (SWP) στο Βερολίνο, ο κ. Reljic εργάστηκε μεταξύ 1996 και 2003 στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Μέσων Ενημέρωσης του Dusseldorf (EIM, Προηγουμένως ήταν ξένιος συντάκτης των διακεκριμένων Ανεξάρτητο από το Βελιγράδι Vreme και συνιδρυτής του Οργανισμού Τύπου Beta κατά τα κρίσιμα έτη 1991-1993.

Αφού ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης το 1978, εργάστηκε εν συντομία στο Γιουγκοσλαβικό Πολιτιστικό Κέντρο στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Ο κ. Reljic εισήλθε σε δωδεκαετή περίοδο με τον Εθνικό Οργανισμό Τύπου της Γιουγκοσλαβίας Tanjug, όπου διετέλεσε εξωτερικός ανταποκριτής στη Βόννη και ως αναπληρωτής επικεφαλής της Παγκόσμιας Υπηρεσίας, ορίστηκε αρχισυντάκτης, πριν από την αναγκαστική απόλυση του το 1991.

Τα έργα του κ. Reljic σε θέματα πολιτικής, ασφάλειας και μέσων μαζικής ενημέρωσης διατίθενται σε πολλές εκδόσεις στη Γερμανία, την Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η ΕΒΡΑΙΑ Smarande Enache (πρώην μέλος)

Η Smaranda Enache, γεννημένη το 1950 στο Targu Mures της Τρανσυλβανίας της Ρουμανίας, είναι σήμερα συμπρόεδρος του συλλόγου LIGA PRO EUROPA - Ρουμανία.

Διετέλεσε Πρέσβης της Ρουμανίας στη Φινλανδία και την Εσθονία (1998-2001).

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου το 1973, εργάστηκε ως καθηγητής γαλλικής λογοτεχνίας και δραματουργίας.

Ιδρυτής το 1989 του πρώτου φιλοευρωπαϊκού κινήματος της Ρουμανίας (Liga Pro Europa). Ιδρυτικό μέλος της πρώτης μετακομμουνιστικής ένωσης της Ρουμανίας (The Civic Alliance).

Μέλος της Ρουμανικής Ομάδας για τον Κοινωνικό Διάλογο και της Ρουμανικής Επιτροπής Ελσίνκι.

Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου των διαφόρων ΜΚΟ του Βουκουρεστίου (Ίδρυμα για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών, Ινστιτούτο Δημόσιας Πολιτικής, Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας) καθώς και στο συμβούλιο διεθνών ιδρυμάτων (Civitas International-Στρασβούργο, Ευρωπαϊκό Κέντρο Μειονότητας Θέματα-Flensburg, Γερμανία), η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διεθνούς Φιλελεύθερης Ομάδας.

Εκδότης της εβδομαδιαίας Gazeta de Mures (1991-93).

Συντάκτης της σύνταξης «Ρουμανία και μειονότητες» (1997).

Σήμερα συν-συντάκτης του ακαδημαϊκού τριμήνου για θέματα μειονοτήτων "Altera".

Συμμετείχε ως ειδικός στις αποστολές πρόληψης συγκρούσεων στη Μολδαβία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη κ.λπ.

Έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διαδικασία της Ρουμανικής-Ουγγρικής ιστορικής συμφιλίωσης.

Για τη δραστηριότητά της για την υποστήριξη της δημοκρατίας και της διαθρησκευτικής ανοχής, έλαβε διάφορα διεθνή βραβεία και διακοσμήσεις.

Ο σύζυγός της, ο Elek Szokoly αποφοίτησε στη φιλοσοφία και διατελεί διευθυντής του Διαπολιτισμικού Κέντρου στο Targu Mures.

Η ΕΒΡΑΙΑ, Antoinette Primatarova (πρώην μέλος)

Στις αρχές του 2002, ο Antoinette Primatarova προσχώρησε στο Βουλγαρικό Κέντρο ΜΚΟ για τις Φιλελεύθερες Στρατηγικές.

Από το 1993 έως το 2001, ο Antoinette Primatarova υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο πλαίσιο της βουλγαρικής διπλωματικής υπηρεσίας. Από το 1993 έως το 1997 ως Πρεσβευτής της Βουλγαρίας στη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, από το 1997 έως το 1999 ως Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και από το 1999 ως το 2001 ως Πρεσβευτής της Βουλγαρίας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ στις αρχές του 2001 της ανατέθηκε επίσης η θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διαπραγματευτή της Βουλγαρίας.

Η προ-διπλωματική εμπειρία του Antoinette Primatarova ήταν στον ακαδημαϊκό κόσμο του Πανεπιστημίου της Σόφιας. Συμμετείχε από το 1979 έως το 1992 στη διδασκαλία και την έρευνα στον ευρύτερο τομέα της γλωσσολογικής πραγματιστικής, με κύρια θέματα τη θεωρία της μετάφρασης και τη γλωσσική θεωρία της επιχειρηματολογίας. Από το 1979 έως το 1981 ο Antoinette Primatarova εργάστηκε ως στέλεχος του σκανδιναβικού τμήματος του εκδοτικού οίκου Narodna Kultura. Στη δεκαετία του '80 και του '90 συνέχισε να προωθεί τη σκανδιναβική λογοτεχνία και τον πολιτισμό στη Βουλγαρία, καθώς ήταν πολύ ενεργός μεταφραστής Σουηδών συγγραφέων και ποιητών.

Γεννημένος στη Σόφια το 1954, ο Antoinette Primatarova αποφοίτησε στις γερμανικές σπουδές από το Πανεπιστήμιο της Λειψίας το 1978.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, Pieter Stek (πρώην μέλος)

Ο Pieter Stek ήταν εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Αρμενία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, τη Γεωργία, το Ισραήλ, τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Μολδαβία, τις Κάτω Χώρες, τη Ρουμανία και την Ουκρανία

Πριν από αυτό, διέθετε έναν μακροχρόνιο μεταφορέα στο Υπουργείο Οικονομικών των Κάτω Χωρών και στην De Nederlandsche Bank (Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα). Στο Υπουργείο Οικονομικών διετέλεσε Διευθυντής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (1984-1996), Πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Αγορών του ΟΟΣΑ (1983-1996), Αναπληρωτής Μέλος της Νομισματικής Επιτροπής (1992-1996), Μέλος της Επιτροπής Νομισματική Επιτροπή (1991-1992), Αναπληρωματικό μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της ΕΚ (1984-1991) και Διευθυντής Εγχώριων Νομισματικών Θεμάτων (1978-1984).

Έχει επίσης υπηρετήσει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ολλανδικής τράπεζας δημοτικών αρχών (1988-1996) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Institut de l'Ecu (1992-1996).

Οι θέσεις του κ. Stek στην Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα περιλαμβάνουν τον Βοηθό Αρχηγό του Τμήματος Ερευνών (1974-1978), Βοηθός Διευθυντή Διεθνών Υποθέσεων (1970-1974), Βοηθός του Ολλανδικού Εκτελεστικού Διευθυντή στο ΔΝΤ (1969-1970) και το Τμήμα Διεθνών Υποθέσεων (1965-1969).

Ο Pieter Stek είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών (νομισματική, μακροοικονομική και κοινωνική πρόνοια, δημόσια οικονομικά) από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Η ΕΒΡΑΙΑ, Elsa Ballauri (πρώην μέλος)

Η Elsa Ballauri είναι εκτελεστικός διευθυντής της Αλβανικής Ομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το 1996 και διευθυντής του περιοδικού "KANUN". Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακής Ειδίκευσης στη Δημοσιογραφία και πτυχίο από το Πανεπιστήμιο των Τιράνων, Σχολή Αλβανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Η κυρία Ballauri έχει μια μακρά καριέρα στη δημοσιογραφία. Είναι μέλος πολλών κοινωνιών σε όλο τον κόσμο και έχει συμμετάσχει σε πολλές αποστολές παρατήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εκλογών στο εξωτερικό.

Η κα Ballauri δημοσίευσε δύο βιβλία ποίησης, "Morning" (1984) και "24 hours not enough" (1989). Η ποίησή της έχει μεταφραστεί στα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο τρίτο της βιβλίο.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, Pekin Baran (πρώην μέλος)

Ο κ. Pekin Baran είναι πρόεδρος και πλειοψηφικός μέτοχος της Denizcilik Anonim Sirketi και θυγατρικών εταιρειών, μια οικογενειακή ομάδα που ιδρύθηκε το 1952.

Η κύρια δραστηριότητα του ομίλου ήταν πάντα στην Ναυτιλία, που ειδικεύεται στην παγκόσμια μεταφορά ξηρού και υγρού φορτίου χύδην.

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη το 1941, ο κ. Baran είναι πτυχιούχος νομικής από τη Νομική Σχολή του Παρισιού.

Είναι μέλος του Τουρκικού Ναυτικού Επιμελητηρίου, του οποίου ήταν ο πρώτος Πρόεδρος το 1982 και μέλος του τουρκικού Ναυτικού Ιδρύματος Εκπαίδευσης, του οποίου ήταν και ο πρώτος Πρόεδρος το 1993-1996.

Είναι μέλος της TUSIAD, της Ένωσης Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων.


Είναι επίσης μέλος των τουρκικών-βρετανικών και τουρκικών-γαλλικών επιχειρησιακών συμβουλίων του DEIK, του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, Γιώργος Α. Δαβίδ (πρώην μέλος)

Γεννημένος στην Κύπρο το 1937, ο George David αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 1959. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την καριέρα του με τον Όμιλο Εταιριών AG Leventis στη Νιγηρία.

Είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως Α.Ε., Τράπεζα της Κύπρος, Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, Αλλατίνη ΑΒΕΕ και ασχολείται με μια σειρά από δραστηριότητες της κοινότητας - Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, Campion School, Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, ΕΛΙΑΜΕΠ, Α.Γ. Λεβέντη Ίδρυμα - ως διαχειριστής. Είναι μέλος της διευθύνουσας επιτροπής των συναντήσεων του Bildenberg από το 1998.

Μέσω της εκπαίδευσης, μπορούμε να διδάξουμε τους ανθρώπους να σκέπτονται υπεύθυνα, να ενεργούν υπεύθυνα, να ψηφίζουν υπεύθυνα. Να είναι υπεύθυνοι ως πολίτες, απαιτώντας καλή διακυβέρνηση - και να κάνουν το καθήκον τους ως ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου. Και καθώς η εκπαίδευση αποτελεί τόσο κρίσιμο παράγοντα στο να μας βοηθήσει να αλλάξουμε προς το καλύτερο - οι επιχειρήσεις μπορούν, και οφείλουν, να βοηθήσουν έμπρακτα προς αυτήν την κατεύθυνση, στηρίζοντας με άμεσο τρόπο την παιδεία.
 
Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, Zdravko Grebo (πρώην μέλος)

Ο καθηγητής Zdravko Grebo της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σεράγεβο είναι ο ιδρυτής του Ιδρύματος Ανοιχτής Κοινωνίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης (Ίδρυμα Soros) καθώς και ο διευθυντής του Κέντρου Διεπιστημονικών Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σεράγεβο και ο επικεφαλής της Τμήμα Δημοσίου και Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου.

Εκτός από αυτά, είναι ο ιδρυτής του Κοινοβουλίου του πολίτη του Ελσίνκι (Βοσνία &Ερζεγοβίνη), συντάκτης της πρότασης για ένα εναλλακτικό σύνταγμα (1990), καθώς και τέσσερα βιβλία και 150 άρθρα και είναι ακαδημαϊκός συντονιστής του MA μαθήματα στις "Ευρωπαϊκές Σπουδές" και Διευθυντής Προγράμματος της ΔΔ "Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δημοκρατία".

Το 1993 έλαβε το βραβείο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πρυτάνεων «Για την ειρήνη και εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» και το 1994 τιμήθηκε με το βραβείο Medal of Franklin Four Freedoms για εργασία στον τομέα της «ελευθερίας από τον φόβο».

Η ΕΒΡΑΙΑ, Vlasta Jalusic (πρώην μέλος)

Η Vlasta Jalusic είναι ανώτερος ερευνητής και επικεφαλής του Ινστιτούτου Ειρήνης της Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, προσκεκλημένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Ειρήνης στο Stadtschlaining της Αυστρίας.

Τα κύρια ερευνητικά της πεδία είναι η πολιτική θεωρία, η διάσταση του φύλου και η ειρήνη. Είναι η συγγραφέας των βιβλίων Μέχρι τις Γυναίκες (Women), τις επαναστάσεις και τα υπόλοιπα (Ljubljana, 1992), Γυναίκες-Πολιτική-Ίσες Ευκαιρίες (μαζί με τη Milica G. Antic, Ljubljana 2001), συντάκτης του βιβλίου για τις φεμινιστικές ομάδες και κινήματα στην πρώην Σλοβενία ​​και Γιουγκοσλαβία Πώς συμμετείχαμε στο φεμινιστικό γυμνάσιο; (Λιουμπλιάνα 2002) και μεταφραστής και εκδότης της Ανθρώπινης Κατάστασης της Hannah Arendt στη σλοβενική γλώσσα (Λιουμπλιάνα, 1996). Έχει επίσης δημοσιεύσει αρκετά άρθρα και κεφάλαια σε βιβλία για το γυναικείο κίνημα και τον φεμινισμό, με την έννοια της πολιτικής και την Hannah Arendt, για τη βία, τη μισαλλοδοξία, τον πόλεμο και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Σήμερα εργάζεται σε έρευνα σχετικά με την έννοια της σύγχρονης ιθαγένειας και της πολιτικής αποκλεισμού στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η ΕΒΡΑΙΑ, Maritta von Bieberstein Koch-Weser (πρώην μέλος)

Η Maritta von Bieberstein Koch-Weser είναι επικεφαλής της κοινωνικής και περιβαλλοντικής πρακτικής του Ομίλου Centennial. Είναι ευρέως γνωστός για την εργασία της σχετικά με την κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική και τα προγράμματα σε όλες τις μεγάλες περιοχές του κόσμου. Ο κ. Koch-Weser είναι επίσης ιδρυτής και Πρόεδρος του Earth3000, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που υπερασπίζεται τα περιβαλλοντικά δικαιώματα των μελλοντικών γενεών. Το Earth3000 προωθεί την κατανόηση, τη δέσμευση, τα προγράμματα και τις καινοτομίες για τη διάσωση των βασικών πόρων της γης για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους - το κλίμα, τα βιολογικά είδη, το νερό, το κορυφαίο έδαφος και τους ωκεάνιους πόρους. Το Earth3000 προάγει την περιβαλλοντική ασφάλεια και τις μακροπρόθεσμες συστημικές βελτιώσεις στην τοπική, εθνική και παγκόσμια περιβαλλοντική διακυβέρνηση. Έχοντας την πεποίθηση ότι οι επόμενες δεκαετίες έχουν ζωτική σημασία για το μέλλον, το Earth3000 επιδιώκει βίαια δράση για να αντιστρέψει τις τρέχουσες τάσεις απώλειας και εξαφάνισης.

Η εμπειρία στον τομέα της διεθνούς ανάπτυξης και του περιβάλλοντος της Dr. Koch-Weser καλύπτει τις περιοχές της Νότιας Ασίας, της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, της Δυτικής και Ανατολικής Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Πριν από την ίδρυση του Earth3000, ο Δρ. Koch-Weser ήταν Γενικός Διευθυντής της IUCN -Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διατήρησης. Η IUCN, η οποία ιδρύθηκε το 1948, είναι η μεγαλύτερη οργάνωση περιβαλλοντικών θεσμών παγκοσμίως, η οποία συγκεντρώνει μοναδικά μέλη κυβερνήσεων και κυβερνητικών υπηρεσιών και εκατοντάδες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Από το 1980-1998 ο Δρ. Koch-Weser εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπου συνεργάστηκε στενά με τη δημιουργία περιβαλλοντικών και κοινωνικών προγραμμάτων και πολιτικών. Στην τελευταία της αποστολή ήταν Διευθυντής Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Αειφόρου Ανάπτυξης για την Περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Τα προηγούμενα καθήκοντα της Παγκόσμιας Τράπεζας ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Ασίας (και η ταυτόχρονη διαχείριση της πρώτης Μονάδας Εναλλακτικής Ενέργειας της Παγκόσμιας Τράπεζας) και ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβαλλοντικών Εκτιμήσεων & Προγραμμάτων του Τμήματος Περιβάλλοντος. Στα προηγούμενα χρόνια κατείχε θέσεις ως υπεύθυνος έργου, ειδικός παρακολούθησης και αξιολόγησης και κοινωνιολόγος, με αρμοδιότητες για προγράμματα περιβάλλοντος, γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης καθώς και περιβαλλοντικές και κοινωνικές εγγυήσεις που σχετίζονται με έργα ενέργειας, υποδομών και ορυχείων.

Στα πρώτα στάδια της σταδιοδρομίας της, ο Δρ. Koch-Weser διδάσκει ανθρωπολογία και λατινοαμερικανικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο George Washington στην Ουάσιγκτον. Ο Δρ. Koch-Weser είναι ανθρωπολόγος. Κατέχει πτυχίο Ph.D. από τα Πανεπιστήμια της Βόννης και της Κολωνίας, όπου σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες και Ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Ένας Γερμανός υπήκοος, ο Δρ Koch-Weser μιλάει άπταιστα αγγλικά, πορτογαλικά, ισπανικά και σε μικρότερο βαθμό στα γαλλικά και τα ρωσικά.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, Οσμάν Καβάλα (πρώην μέλος)

Ο Όσμαν Καβάλα ανέλαβε τη διοίκηση του Ομίλου Εταιρειών Καβάλας το 1982 μετά το θάνατο του πατέρα του, του Μεχμέτ Καβάλα, και από τότε εργάζεται ως Αντιπρόεδρος. Ο όμιλος Kavala δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων, των συναλλαγών και των κινητών επικοινωνιών.

Ο κ. Καβάλα έχει υπηρετήσει στα συμβούλια διαφόρων επιχειρήσεων και κοινωνικών οργανώσεων. Αποφοίτησε από το τμήμα οικονομικών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ αφού ολοκλήρωσε την Κωνσταντινούπολη Robert Lycee.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ Albert Koenders (πρώην μέλος)

Albert Gerard «Bert» Koenders ( Ολλανδικά προφορά: [ɑlbərt ɣɪːrɑrt bɛrt kundərs] ? Γεννήθηκε 28 Μαΐου του 1958) είναι ένας συνταξιούχος Ολλανδικά πολιτικός και διπλωμάτης του Εργατικού Κόμματος . Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών από τις 17 Οκτωβρίου 2014 έως τις 26 Οκτωβρίου 2017.

Ο Koenders σπούδασε πολιτική επιστήμη και διεθνείς σχέσεις. Διετέλεσε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 1997 έως το 2007 και υπηρέτησε ως Υπουργός Συνεργασίας για την Ανάπτυξη από το 2007 έως το 2010. Αργότερα ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής της επιχείρησης των Ηνωμένων Εθνών στην Ακτή Ελεφαντοστού (2011) -2013) και ειδικός αντιπρόσωπος και επικεφαλής της Πολυμερούς Ολοκληρωμένης Αποστολής Σταθεροποίησης των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι (2013-2014). Ο Koenders ίδρυσε το Κοινοβουλευτικό Δίκτυο για την Παγκόσμια Τράπεζα / Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας του .

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, Ιβάν Κράστεφ (πρώην μέλος)

Ο Ivan Krastev είναι ένας ευρέως δημοσιευμένος αναλυτής των υποθέσεων της Βουλγαρίας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι Διευθυντής Έρευνας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σεβαστού Κέντρου Φιλελεύθερων Στρατηγικών στη Σόφια. μέλος του συντακτικού συμβουλίου του ακαδημαϊκού περιοδικού που εκδόθηκε από το κεντρικό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης. και, μέχρι πρόσφατα, εκπρόσωπος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Δικτύου Δημοκρατικών Σχέσεων / Πρόγραμμα USAID στη Βουλγαρία.

Το 1998, ο Ιβάν Κράστεφ ήταν ταυτόχρονα πολιτικός συνεργάτης του Woodrow Wilson στην Ουάσιγκτον DC και Γερμανός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Marshall. Νωρίτερα, απολάμβανε υποτροφία στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών στο Collegium Budapest.

Έχει οδηγήσει πολυάριθμα όργανα έρευνας και πολιτικής έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της «Διεύρυνσης της αποστολής του ΝΑΤΟ στις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα» (1998) που ανέθεσε το ΝΑΤΟ. «Ο αντίκτυπος της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην άγρια ​​κατάσταση» (1998). το έργο του UNDP «Βουλγαρία στο περιφερειακό πλαίσιο - επικίνδυνα σενάρια για τη Βουλγαρία έως το 2010 (1998)». και το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανέθεσε «Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» (1997).

Στη Βουλγαρία, η έρευνά του είναι φημισμένη και επιρροή. Το 1996, η ερευνητική ομάδα, «Πρωταγωνιστές της Βουλγαρίας», υπό την ηγεσία του κ. Krastev, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή ενός αμερικάνικου συστήματος πρωτογενούς προεδρικής επιλογής στη χώρα. Την ίδια χρονιά ηγήθηκε μιας ομάδας πολιτικής που εξέτασε τη «Διάρθρωση της Διοίκησης του Προέδρου» την οποία ανέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας. Νωρίτερα, το 1995, ο Ιβάν Κράστεφ κατείχε επικεφαλής μιας ομάδας πολιτικής με την εντολή του βουλγαρικού κοινοβουλίου με τη σύνταξη νέου εκλογικού νόμου.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, Fatos T. Lubonja (πρώην μέλος)

Ο Fatos T. Lubonja γεννήθηκε στα Τίρανα το 1951. Είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και συντάκτης και διευθύνει την πολιτιστική ανασκόπηση "Përpjekja" [Endeavor]. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Τίρανα στη θεωρητική φυσική και συνελήφθη την ίδια χρονιά και καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών για διέγερση και προπαγάνδα ενάντια στο καθεστώς. Το 1979, ενώ εξακολουθούσε να εκτελεί την πρώτη του καταδίκη, συνελήφθη και καταδικάστηκε και πάλι. Απελευθερώθηκε το 1991.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, Zarko Puhovski (πρώην μέλος)

Συνεργάτης του Ινστιτούτου Προχωρημένων Μελετών (Wissenschaftskolleg) στο Βερολίνο. Επίσκεψη καθηγητή στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Κέντρο Μελετών Ειρήνης στο Stadtschlaining (Αυστρία) και στο Πανεπιστήμιο του Klagenfurt. περιστασιακές διαλέξεις στα πανεπιστήμια του Βερολίνου, του Λονδίνου, της Οξφόρδης, της Βουδαπέστης, της Μαδρίτης, της Μπολόνια κλπ. Μέλος της Transcend και της μόνιμης επιτροπής για τις διακοινωνικές σχέσεις του Ινστιτούτου Ethikon του Λος Άντζελες. Βραβευμένη με το Έκτακτο Βραβείο για την Ειρήνη και την Ξενοφοβία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πρυτάνων του 1993.

Ο Zarko Puhovski ήταν συνιδρυτής του πρώτου εναλλακτικού πολιτικού κινήματος στην πρώην Γιουγκοσλαβία το 1988 (UJDI) και της Κροατικής Επιτροπής Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 1993.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, Gazmend Pula (πρώην μέλος)

Ο Δρ. Gazmend Pula είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής της Επιτροπής Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Κοσσυφοπεδίου με έδρα την Πρίστινα και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πρίστινα.

Για τις σπουδές του στις ΗΠΑ, ο Δρ Πούλα έλαβε υποτροφία Fulbright.

Γκαζμέντ Πούλα έχει ήδη λάβει οι ΗΠΑ και η ΕΕ δημοκρατία και το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών, το 1998, και έχει ένα Visiting Fellow στο Südost Insitut (Ινστιτούτο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη) στο Μόναχο και στο Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Βιέννη (Institut fur die Wissenschaften vom Menschen). Από το 1990 συμμετέχει συχνά σε πολλά διεθνή συνέδρια, στρογγυλά τραπέζια και σεμινάρια που ασχολούνται με την κρίση του Κοσσυφοπεδίου και της Γιουγκοσλαβίας.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, Veton Surroi (πρώην μέλος)

Veton Surroi, γεννημένος το 1961 στην Prishtina, που είναι σήμερα ο εκδότης της σημαντικότερης κοσοβάρνιας καθημερινής εφημερίδας "KOHA Ditore". Αποφοίτησε από τη Σχολή Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας της UNAM στην Πόλη του Μεξικού και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην καθημερινή Αλβανική γλώσσα "Rilindja".

Ιδρυτής της πρώτης ομάδας αντιπολίτευσης στην Κοσόβα, το τοπικό κεφάλαιο του UJDI (Ένωση Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας της Γιουγκοσλαβίας) το 1989, ιδρυτής των πρώτων ανεξάρτητων συνδικαλιστικών οργανώσεων Κοσόβου το 1989, ιδρυτής και αρχισυντάκτης της ανεξάρτητης εβδομαδιαίας KOHA (1990 ) και αργότερα από την καθημερινή KOHA Ditore (1997), πρόεδρος του δεύτερου ισχυρότερου πολιτικού κόμματος στην Κοσόβα (PPK) την περίοδο 1991-1992.

Ένα από τα κορυφαία μέλη των κοσοβάρων αλβανικών διαπραγματευτικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών Rambouillet και Παρισιού (1999). Δικηγόρος του ετήσιου βραβείου IFJ για τη δημοσιογραφία (2000), Βραβείο NED για τη δημοκρατία και το βραβείο Geunzen για την ελευθερία της Ολλανδίας.

Η ΕΒΡΑΙΑ, Neslihan Tombul (πρώην μέλος)

Ο Neslihan Tombul διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην Τράπεζα της Νέας Υόρκης της Mellon από το 1998, επί του παρόντος στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Ανώτερου Αντιπροσώπου στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ Σπύρος Τ. Βογιατζής (πρώην μέλος)

Μετά από 25 χρόνια διακεκριμένης υπηρεσίας ως μέλος του προσωπικού, διευθυντής και ανώτερος διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο Σπύρος Βογιατζής παραιτήθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα την 1η Μαρτίου 2000 για να γίνει εταίρος και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της World Business Inc. ΗΠΑ με έδρα την Ουάσινγκτον). Ξεκίνησε τις νέες του λειτουργίες την 1η Ιουλίου 2000.

Ο κ. Voyadzis ανέλαβε το τελευταίο διορισμό του ως Ειδικός Αντιπρόσωπος στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο του 1996. Στην πραγματικότητα, άνοιξε το γραφείο της Τράπεζας στις Βρυξέλλες και ήταν ο πρώτος διευθυντής του. Ως εκ τούτου, ήταν επικεφαλής της επιχειρησιακής συνεργασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ). Η συνεργασία αυτή ξεπέρασε τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και προοριζόταν κυρίως για χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης που κυμαίνονταν από τη Ρωσία έως την ένταξη στα κράτη της ΕΕ, στα Βαλκάνια - αλλά και στις μεσογειακές χώρες και στην Αφρική.

Πριν από την πραγματοποίηση της εμπειρίας του στο γραφείο των Βρυξελλών, ο κ. Βογιατζής κατείχε τις Διευθύνσεις Χωροταξίας στο Επιχειρησιακό Συγκρότημα της Παγκόσμιας Τράπεζας. Διετέλεσε τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της Τράπεζας για την Αίγυπτο, το Ιράν, την Ιορδανία, το Λίβανο, τη Συρία, τη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και την Υεμένη. Το επίκεντρο των δραστηριοτήτων του, που διαχειρίζεται μια μεγάλη ομάδα προσωπικού, κυμαινόταν από το σχεδιασμό και την παροχή βοήθειας στις κυβερνήσεις για την εφαρμογή των συμφωνημένων στρατηγικών ανάπτυξης χωρών και δανεισμού, τη διεξαγωγή οικονομικών και τομεακών εργασιών, την κινητοποίηση των προσπαθειών συντονισμού των ενισχύσεων, τη χρηματοδότηση σχεδίων και τη διαχείριση μακροοικονομικών και πράξεις τομεακής προσαρμογής. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις συζητήσεις με τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου και της Ιορδανίας για την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων ιδιωτικοποίησης. Έχει επίσης συμμετάσχει ως κύριος ομιλητής σε πολλά σεμινάρια όπου συζητήθηκαν αυτά τα είδη θεμάτων. Έχει επανειλημμένα διδάξει στο Κολλέγιο της Ευρώπης στην Brugge, στα τμήματα οικονομικών των Πανεπιστημίων των Βρυξελλών και της Λουβαίν και στα Ινστιτούτα Διοίκησης και Ανάπτυξης του Μάαστριχτ.

Η προ-τραπεζική εμπειρία του κ. Βουγιάδη επικεντρώθηκε ως πολιτικός οικονομολόγος στην Οικονομική Διεύθυνση του ΝΑΤΟ από το 1969-1975 όπου ανέλυσε τις οικονομικές εξελίξεις και τα θέματα δημόσιων οικονομικών για την Ολλανδία, την Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο. Πριν από αυτή την περίοδο ήταν νέος επαγγελματίας στην Τράπεζα των Βρυξελλών / Lambert στο Βέλγιο.

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο κ. Βογιατζής είναι Έλληνας. Είναι πτυχιούχος Magnum Cum Laude στα Οικονομικά, Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών του Βελγίου και εξειδίκευση στα Δημόσια Οικονομικά.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, Κώστας Καρράς (Costa Carras)

Συνιδρυτής του Κέντρου, όπως και του Συλλόγου για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια (Association for Democracy in the Balkans), ο γνωστός εφοπλιστής και επιχειρηματίας δραστηριοποιείται από ετών σε πολλά πεδία και μετείχε στην ίδρυση πολλών οργανισμών κι οργανώσεων. Από τη δεκαετία του ’70, πήρε μέρος στις περισσότερες προσπάθειες ελληνοτουρκικής προσέγγισης και, από το 1985, αποτελεί κινητήριο μοχλό στις προσπάθειες επαφών μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο κρατών. Σήμερα, είναι ο Έλληνας συντονιστής του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ. Ακόμη, επί 18 χρόνια, μετείχε στην οργανωτική επιτροπή της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ενώ, από το 1997 μέχρι το 2002, συμπροήδρευσε στο Επιχειρηματικό Ενημερωτικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για τη Συνεργασία στην Νοτιανατολική Ευρώπη (Southeast European Cooperative Initiative - SECI), με έτερο πρόεδρο τον Τούρκο μεγιστάνα Ράχμι Κοτς. Είναι ιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας για την προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως και της αμερικανικής Εταιρείας για την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά, και αντιπρόεδρος της Europa Nostra, της πανευρωπαϊκής οργάνωσης για την πολιτιστική κληρονομιά. Είναι Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ήταν ο οργανωτής του Συνεδρίου για τη θρησκεία και το περιβάλλον που έγινε το 1998 στην Πάτμο. Έχει συγγράψει το βιβλίο 3.000 χρόνια Ελληνικής Ταυτότητας – Μύθος ή Πραγματικότητα; (1984).

[Το Επιχειρηματικό Ενημερωτικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για τη Συνεργασία στην Νοτιανατολική Ευρώπη (Business Advisory Council of SECI): σύμφωνα με τα δικά τους λόγια, «ασχολείται με την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. παράλληλα ενθαρρύνει την καλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην περιφερειακή συνεργασία». Μετέχουν: Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ και Τουρκία, ενώ ως Υποστηρίζουσες Χώρες (Supporting States) εμφανίζονται οι Η.Π.Α., Αυστρία, Ιταλία, Ελβετία και Τσεχία. Συντονιστής του SECI είναι ο Έρχαρντ Μπούσεκ, που μετέχει και στο Κέντρο. ]


Η κ. ΝΙΝΑ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΝ «ΑΤΙΜΟ» ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΣΟΡΟΣ,  & ΕΒΡΑΙΟ ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη