«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»
«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
"Σε έναν κόσμο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι πάντα μια συνωμοσία"

Θάνος Τζήμερος: Μαθήματα Ισλαμικής θεολογίας - Οι Χαντίθ και οι 72 Παρθένες


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΙΣΛΑΜΟΜΑΛΑΚΙΑ: Μαθήματα Ισλαμικής θεολογίας by AI

ΜΑΘΗΜΑ 1ο

Ρώτησα την ΑΙ: Πώς ένας μάρτυρας του Αλλάχ θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις 72 παρθένες; Θα έχει επαρκή στύση; Τι λένε οι χαντίθ γι' αυτό;

ChatGPT said:

"Η αναφορά στις "72 παρθένες" στον ισλαμικό παράδεισο αποτελεί μια δημοφιλή, αλλά και παρερμηνευμένη εικόνα, κυρίως μέσα από τις χαντίθ (παραδόσεις που αποδίδονται στον προφήτη Μωάμεθ).

Ωστόσο, για να απαντήσουμε με ακρίβεια στο ερώτημά σου, θα αναλύσουμε το θέμα με βάση τις ισλαμικές πηγές:

1. Το ζήτημα των 72 παρθένων

Η ιδέα ότι οι μάρτυρες που πεθαίνουν για την πίστη τους θα λάβουν 72 παρθένες στον παράδεισο βασίζεται σε μια συγκεκριμένη χαντίθ που συζητά την ανταμοιβή τους. Οι γυναίκες αυτές, οι οποίες αναφέρονται ως 'χοούρ' (Ḥūr al-ʿĪn), περιγράφονται ως όμορφες παρθένες. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες σχετικά με τη φύση αυτών των παρθένων, όπως αν είναι πνευματικά όντα ή αν ο αριθμός είναι συμβολικός.

2. Σωματική κατάσταση στον παράδεισο

Σύμφωνα με την ισλαμική πίστη, οι άνθρωποι στον παράδεισο θα έχουν τέλεια και ανανεωμένα σώματα, χωρίς τις αδυναμίες και τους περιορισμούς που υπάρχουν στη γήινη ζωή. Ορισμένες χαντίθ αναφέρουν ότι οι πιστοί θα έχουν την ικανότητα να απολαμβάνουν πλήρως τις απολαύσεις του παραδείσου, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών. Ως εκ τούτου, υπάρχουν χαντίθ που υπονοούν ότι οι άνδρες στον παράδεισο θα έχουν πλήρη σωματική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της στύσης.

3. Τι λένε οι χαντίθ

Ορισμένες χαντίθ περιγράφουν τον παράδεισο ως έναν τόπο όπου οι φυσικές απολαύσεις μεγιστοποιούνται. Αναφέρονται παραδείγματα που μιλούν για την αναγέννηση των ανθρώπων με μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή σε διάφορες δραστηριότητες. Σε σχέση με τις σεξουαλικές απολαύσεις, ορισμένες χαντίθ υπαινίσσονται ότι οι άνθρωποι στον παράδεισο θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν τέτοιου είδους χαρές χωρίς περιορισμούς, περιλαμβάνοντας και τη σωματική ικανότητα.

Παρόλα αυτά, αυτές οι περιγραφές είναι συχνά συμβολικές και προορίζονται να μεταφέρουν την ιδέα ενός υπερφυσικού παραδείσου, και όχι ακριβείς φυσιολογικές καταστάσεις. Οι ερμηνείες διαφέρουν, με ορισμένους μελετητές να θεωρούν αυτές τις περιγραφές ως μεταφορικές.

4. Συμβολισμός και παρανόηση

Πολλές από τις αναφορές για τις 72 παρθένες έχουν παρερμηνευθεί, ειδικά στον σύγχρονο διάλογο γύρω από το Ισλάμ. Ο σκοπός των περιγραφών αυτών μπορεί να είναι περισσότερο η έκφραση της υπερβατικής ανταμοιβής και όχι η απλή σαρκική απόλαυση. Η ιδέα είναι ότι ο παράδεισος προσφέρει απόλυτη ευτυχία και ανταμοιβές που ξεπερνούν τις γήινες προσδοκίες.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τις χαντίθ, η σωματική ικανότητα στον παράδεισο, περιλαμβανομένης της σεξουαλικής απόλαυσης, παρουσιάζεται ως τέλεια. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις περιγραφές μπορεί να είναι συμβολικές, δίνοντας έμφαση στις υπερφυσικές απολαύσεις και όχι στις ακριβείς φυσιολογικές λειτουργίες όπως τις γνωρίζουμε στη γήινη ζωή."

Το ξέρουν αυτό οι βομβιστές αυτοκτονίας;

Δηλαδή μπορεί να μην είναι σαρκική αλλά... πνευματική η απόλαυση;

Ανατινάχτηκαν και θα μείνουν με τον... βομβητή στο χέρι;

Ο μον ντιέ!

ΜΑΘΗΜΑ 2ο

Μια που την βρήκα πρόθυμη την ΑΙ, είπα να εμβαθύνω στα θέματα της ισλαμικής πίστης.

Ρώτησα: Αν ένας βομβιστής αυτοκτονίας χάσει το μόριό του λόγω της έκρηξης, πώς θα συνευρεθεί με τις 72 παρθένες. Θα του το αντικαταστήσει ο Αλλάχ;

ChatGPT said:

"Σύμφωνα με την ισλαμική θεολογία και τις παραδόσεις των χαντίθ, η πίστη περιγράφει ότι οι πιστοί που εισέρχονται στον παράδεισο θα αποκτήσουν τέλεια, ανανεωμένα σώματα. Αυτό σημαίνει ότι οποιεσδήποτε σωματικές βλάβες ή ελλείψεις που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους – ή ακόμα και κατά τη στιγμή του θανάτου, όπως στην περίπτωση ενός βομβιστή αυτοκτονίας – δεν θα υπάρχουν πλέον στον παράδεισο.

1. Αναγέννηση των Σωμάτων στον Παράδεισο

Σύμφωνα με την ισλαμική πίστη, τα σώματα των πιστών στον παράδεισο θα είναι τέλεια, χωρίς ατέλειες ή ασθένειες. Επομένως, αν κάποιος υποστεί σωματική ζημιά κατά τη διάρκεια του θανάτου, ο Αλλάχ θεωρείται ικανός να του δώσει ένα νέο, ανανεωμένο σώμα στον παράδεισο, απαλλαγμένο από κάθε είδους ελάττωμα ή βλάβη. Υπάρχουν αρκετές χαντίθ που αναφέρουν ότι οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στην αρχική τους τέλεια μορφή.

2. Πνευματική και Σωματική Κατάσταση στον Παράδεισο

Η θεολογία του Ισλάμ περιγράφει τον παράδεισο ως ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν πλήρως πνευματικές και σωματικές χαρές, και οποιεσδήποτε φυσικές ατέλειες θα διορθωθούν από τον Αλλάχ. Αυτό υποδηλώνει ότι, ακόμα κι αν κάποιος υποστεί σωματικές βλάβες ή ακρωτηριασμό στη γήινη ζωή, δεν θα περιοριστεί από αυτές στον παράδεισο.

3. Συμβολισμός των Απολαύσεων στον Παράδεισο

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις περιγραφές σχετικά με τις σωματικές απολαύσεις στον παράδεισο είναι πιθανό να είναι μεταφορικές ή συμβολικές. Για πολλούς μουσουλμάνους θεολόγους, αυτές οι αναφορές μπορεί να έχουν σκοπό να δώσουν έμφαση στην ιδέα ότι ο παράδεισος θα προσφέρει απεριόριστη χαρά και ευτυχία, πέρα από τις γήινες φυσικές απολαύσεις που γνωρίζουμε. Το πώς θα πραγματοποιηθούν ακριβώς αυτές οι απολαύσεις είναι ένα ζήτημα που πολλές φορές αντιμετωπίζεται ως μυστήριο ή υπερβατικό.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με την ισλαμική πίστη, οποιαδήποτε σωματική βλάβη ή απώλεια που μπορεί να υποστεί κάποιος κατά τη διάρκεια της ζωής ή του θανάτου του δεν θα επηρεάσει την κατάσταση του σώματος στον παράδεισο. Ο Αλλάχ θεωρείται ότι θα παρέχει ένα τέλειο και ανανεωμένο σώμα σε όσους εισέρχονται στον παράδεισο, επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν τις υποσχόμενες ανταμοιβές, συμπεριλαμβανομένων των απολαύσεων που περιγράφονται στις χαντίθ."

Ξαναρώτησα: Αν το μόριο που είχε εν ζωή ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν πολύ μικρό, με το τέλειο σώμα που θα έχει στον Παράδεισο θα έχει μεγαλύτερο;

ChatGPT said:

"Σύμφωνα με την ισλαμική θεολογία, η κατάσταση στον παράδεισο δεν εστιάζει τόσο στις φυσικές λεπτομέρειες του σώματος με τον τρόπο που τις αντιλαμβανόμαστε στη γήινη ζωή. Το βασικό μήνυμα είναι ότι οι πιστοί στον παράδεισο θα έχουν τέλεια και ανανεωμένα σώματα, χωρίς ελαττώματα ή περιορισμούς. Οι παραδοσιακές πηγές δεν αναλύουν τέτοιου είδους λεπτομέρειες για τα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως το μέγεθος του μορίου.

1. Η Φύση των Σωμάτων στον Παράδεισο

Η ισλαμική παράδοση αναφέρει ότι τα σώματα των πιστών θα είναι τέλεια και θα έχουν ιδιότητες ανώτερες από εκείνες που είχαν κατά τη διάρκεια της γήινης ζωής. Αυτό σημαίνει ότι οι πιστοί δεν θα βιώνουν σωματικές ατέλειες, προβλήματα ή περιορισμούς που είχαν εν ζωή. Αν και οι χαντίθ δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες όπως το μέγεθος του μορίου, η ιδέα της τελειότητας των σωμάτων στον παράδεισο υποδηλώνει ότι οποιεσδήποτε γήινες ανησυχίες θα πάψουν να υφίστανται.

2. Πνευματική Έμφαση και Ανώτερες Απολαύσεις

Πολλές από τις περιγραφές του παραδείσου στις χαντίθ εστιάζουν σε πνευματικές και ανώτερες απολαύσεις, πέρα από τις σωματικές. Το μέγεθος ή άλλες φυσικές πτυχές του σώματος πιθανώς δεν είναι το κεντρικό σημείο, καθώς ο παράδεισος προσφέρει ευρύτερες μορφές χαράς και πληρότητας που ξεπερνούν τις υλικές και σαρκικές ανησυχίες της γήινης ζωής.

3. Συμβολική Ερμηνεία

Η ερμηνεία των απολαύσεων στον παράδεισο, συμπεριλαμβανομένων των σωματικών, μπορεί να θεωρηθεί συμβολική. Οι περιγραφές για τις απολαύσεις εκεί συχνά αποσκοπούν στο να δείξουν την απόλυτη ευτυχία και ικανοποίηση που θα προσφέρει ο παράδεισος, ανεξαρτήτως των γήινων μέτρων και αντιλήψεων.

Συμπέρασμα

Η ισλαμική παράδοση δεν επικεντρώνεται σε λεπτομέρειες όπως το μέγεθος του μορίου στον παράδεισο. Η έννοια της τελειότητας που υποστηρίζεται για τους πιστούς στον παράδεισο υποδηλώνει ότι τέτοιες ανησυχίες είναι περιττές, καθώς οι απολαύσεις και η ευτυχία στον παράδεισο θα υπερβαίνουν τις γήινες επιθυμίες και προσδοκίες."

Δεν με κάλυψε και επέμεινα: Τελικά, υπάρχουν 72 παρθένες στον Παράδεισο ή τζάμπα ανατιναζόμαστε;

ChatGPT said:

Η έννοια των "72 παρθένων" στον ισλαμικό παράδεισο έχει γίνει αντικείμενο πολλών παρερμηνειών και ανακριβειών, ειδικά στο πλαίσιο του σύγχρονου διαλόγου για το Ισλάμ και τον μαρτυρικό θάνατο. Για να κατανοήσουμε τι πραγματικά διδάσκει το Ισλάμ, πρέπει να εξετάσουμε τις ισλαμικές πηγές με προσοχή και να διαχωρίσουμε τον συμβολισμό από την κυριολεκτική ερμηνεία.

1. Οι Χαντίθ και οι 72 Παρθένες

Η ιδέα ότι οι μάρτυρες θα λάβουν "72 παρθένες" προέρχεται από κάποιες χαντίθ που αποδίδονται στον Προφήτη Μωάμεθ. Οι παρθένες αυτές περιγράφονται ως 'χοούρ' (ḥūr al-ʿīn), πνευματικά όντα που θα είναι σύντροφοι των πιστών στον παράδεισο. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις περιγραφές θεωρούνται από τους ισλαμικούς μελετητές ως συμβολικές και όχι κυριολεκτικές. Ο αριθμός "72" μπορεί να θεωρηθεί συμβολικός και να μην αναφέρεται σε πραγματικό αριθμό γυναικών, αλλά σε μια αφθονία ευλογιών και χαρών στον παράδεισο.

2. Ο Παράδεισος ως Χώρος Ευλογιών

Στην ισλαμική θεολογία, ο παράδεισος περιγράφεται ως ένας χώρος υπερβατικών και αιώνιων απολαύσεων. Αυτές οι απολαύσεις δεν περιορίζονται μόνο στις φυσικές ή σαρκικές απολαύσεις, αλλά περιλαμβάνουν πνευματική ευτυχία, ψυχική ηρεμία και την ένωση με τον Θεό. Πολλοί μελετητές θεωρούν ότι οι αναφορές στις παρθένες είναι συμβολικές των ευλογιών που θα προσφέρει ο Αλλάχ στους πιστούς.

3. Ο Μαρτυρικός Θάνατος και οι Παρερμηνείες

Η έννοια του μαρτυρικού θανάτου (shaheed) στο Ισλάμ αφορά κυρίως τη θυσία κάποιου για τον Αλλάχ, υπερασπίζοντας την πίστη ή την κοινότητα, και όχι την αυτοκτονία ή τη βία κατά αθώων. Ο μαρτυρικός θάνατος θεωρείται ύψιστη πράξη πίστης, αλλά η θυσία του εαυτού μέσω τρομοκρατικών ενεργειών δεν είναι συμβατή με τη διδασκαλία του Ισλάμ. Η αυτοκτονία και η δολοφονία αθώων απαγορεύονται ρητά στο Κοράνι και τις χαντίθ.

4. Συμπέρασμα

Η ιδέα των 72 παρθένων δεν πρέπει να λαμβάνεται κυριολεκτικά ή ως κίνητρο για πράξεις βίας, όπως η αυτοκτονία με βόμβα. Ο πραγματικός στόχος του παραδείσου στην ισλαμική πίστη δεν είναι οι φυσικές ή σαρκικές απολαύσεις, αλλά η επίτευξη αιώνιας ευτυχίας, ειρήνης και εγγύτητας με τον Αλλάχ. Ο δρόμος προς τον παράδεισο σύμφωνα με το Ισλάμ απαιτεί ειλικρινή πίστη, καλοσύνη, φιλανθρωπία και σεβασμό προς τη ζωή.

Επομένως, η "ανατίναξη" δεν αποτελεί έγκυρο ή αποδεκτό μέσο απόκτησης των ευλογιών του παραδείσου."

Μου τα μάσαγε η ΑΙ και ζήτησα περαιτέρω διευκρινίσεις: Μετά την συνεύρεση με τον μάρτυρα του Αλλάχ στον Παράδεισο, οι 72 παρθένες προφανώς δεν θα παραμείνουν παρθένες. Τι θα γίνει μετά; Θα κάνει παρθενορραφή ο Αλλάχ ή ο μάρτυρας θα συνευρίσκεται πλέον με μη παρθένες;

ChatGPT said:

Η έννοια των "72 παρθένων" στον παράδεισο, όπως περιγράφεται στις ισλαμικές χαντίθ, έχει συμβολικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται κυριολεκτικά σε τέτοιες λεπτομέρειες όπως η διατήρηση της παρθενίας μετά από συνεύρεση.

1. Συμβολισμός και Πνευματική Διάσταση

Οι 'χοούρ' (ḥūr al-ʿīn), που αναφέρονται ως παρθένες στον παράδεισο, περιγράφονται περισσότερο ως πνευματικά και υπερβατικά όντα παρά ως ανθρώπινες γυναίκες με γήινες ιδιότητες. Στην ισλαμική θεολογία, πολλές από τις περιγραφές του παραδείσου είναι αλληγορικές και σκοπεύουν να δείξουν την απόλυτη ευτυχία και χαρά που θα βιώσουν οι πιστοί. Η ιδέα της παρθενίας σχετίζεται περισσότερο με την αγνότητα, την ομορφιά και την τέλεια κατάσταση, και όχι με τις φυσικές ή βιολογικές πτυχές της παρθενίας όπως τις αντιλαμβανόμαστε στη γη.

2. Η Αιώνια Φύση των Απολαύσεων στον Παράδεισο

Ο παράδεισος στην ισλαμική πίστη περιγράφεται ως ένας χώρος όπου οι απολαύσεις και οι ευλογίες είναι ατελείωτες και αιώνιες. Οι "παρθένες" στον παράδεισο θεωρούνται ότι βρίσκονται σε μια κατάσταση αιώνιας αγνότητας και τελειότητας, και αυτό σημαίνει ότι δεν υπόκεινται στους γήινους κανόνες και περιορισμούς, όπως η απώλεια της παρθενίας. Οι απολαύσεις του παραδείσου δεν επηρεάζονται από τις φυσικές διαδικασίες που ισχύουν στη γήινη ζωή.

3. Συμβολισμός της Παρθενίας

Η παρθενία στον παράδεισο μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο ως σύμβολο ανανέωσης και αέναης αγνότητας παρά ως μια βιολογική κατάσταση που μπορεί να "χάσει" κάποιος. Οι χοούρ στον παράδεισο παραμένουν αγνές και τέλειες σε κάθε στιγμή, και αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση της "παρθενίας" τους είναι διαρκής, πέρα από οποιεσδήποτε γήινες αντιλήψεις.

4. Συμπέρασμα

Η έννοια της παρθενίας στον παράδεισο δεν έχει τις ίδιες βιολογικές ή φυσικές πτυχές που ισχύουν στη γη. Η περιγραφή των 72 παρθένων στις χαντίθ συμβολίζει την αιώνια αγνότητα και τελειότητα που θα απολαύσουν οι πιστοί στον παράδεισο. Επομένως, δεν υπάρχει ζήτημα "απώλειας" της παρθενίας ή ανάγκης "παρθενορραφής", καθώς ο παράδεισος λειτουργεί πέρα από τα γήινα πρότυπα και περιορισμούς."

Για να μην έχετε κενά.

ΜΑΘΗΜΑ 3ο

Μια πιστή στο Ισλάμ, όταν πεθαίνει, συναντάει τον άντρα της που σκοτώθηκε ως μάρτυρας του Αλλάχ και τον βρίσκει να απολαμβάνει τις 72 παρθένες! Είναι σωστό αυτό για τη γυναίκα;

ChatGPT said:

"Σύμφωνα με την παραδοσιακή ισλαμική διδασκαλία, η υπόσχεση για τις 72 παρθένες αφορά τους άνδρες μάρτυρες που θυσιάζονται για τον Αλλάχ. Η θέση της γυναίκας στον Παράδεισο δεν περιγράφεται με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, στο Ισλάμ, ο Παράδεισος θεωρείται τόπος απόλυτης δικαιοσύνης και ανταμοιβής για όλους τους πιστούς, άνδρες και γυναίκες. Οι γυναίκες πιστές που πηγαίνουν στον Παράδεισο αναμένεται να έχουν απόλυτη ευτυχία, αντάξια της δικαιοσύνης και της ευσπλαχνίας του Αλλάχ. Ορισμένοι ερμηνευτές αναφέρουν ότι μια γυναίκα μπορεί να ενωθεί με τον σύζυγό της, αν το επιθυμεί, ή να έχει διαφορετικές ανταμοιβές, όπως η αιώνια ευτυχία, χωρίς τις ίδιες αναφορές στις "72 παρθένες" . Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι ιδέες βασίζονται σε ερμηνείες των γραφών και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον ισλαμικό λόγιο ή τη θρησκευτική σχολή."

Πες το πιο απλά, ΑΙ μου: το Ισλάμ είναι "θρησκεία" των ανδρών. Οι γυναίκες απλώς δεν υφίστανται.

Θες τον αντρούλη σου;

Θα είσαι η 73η.

ΜΑΘΗΜΑ 4ο :

Πού ακριβώς βρίσκεται ο Παράδεισος του Ισλάμ; Στο ηλιακό μας σύστημα; Πέρα από αυτό; Στον Γαλαξία μας; Σε άλλους Γαλαξίες; Τα σώματα που θα έχουν οι πιστοί θα είναι υλικά ή πνευματικά;

ChatGPT said:

"Στο Ισλάμ, ο Παράδεισος (Jannah) δεν περιγράφεται με συγκεκριμένο φυσικό τόπο μέσα στο ηλιακό σύστημα, τον Γαλαξία μας ή άλλους γαλαξίες. Ο Παράδεισος θεωρείται μια πνευματική διάσταση πέρα από τη φυσική μας πραγματικότητα, η οποία δεν ορίζεται με κοσμολογικούς όρους, όπως τα υλικά σύμπαντα που αντιλαμβανόμαστε. Πρόκειται για έναν τόπο αιώνιας ειρήνης και απόλαυσης για τους δίκαιους πιστούς. Όσον αφορά τα σώματα των πιστών στον Παράδεισο, οι ισλαμικές διδασκαλίες αναφέρουν ότι θα είναι υλικά, αλλά τελειοποιημένα, χωρίς τα ελαττώματα ή τις ανάγκες του γήινου σώματος. Οι αναφορές στα σώματα μιλούν για φυσικές ιδιότητες, όπως φαγητό και ποτό, χωρίς όμως ασθένειες ή πόνο. Τα σώματα των πιστών θα είναι άφθαρτα και αθάνατα, προσαρμοσμένα για την αιώνια ευτυχία. Ο Παράδεισος δεν περιορίζεται από τον φυσικό κόσμο που γνωρίζουμε, επομένως η τοποθεσία του θεωρείται περισσότερο πνευματική παρά φυσική."

You said:

Εφόσον τα σώματα στον ισλαμικό Παράδεισο θα είναι υλικά, θα έχουν μάζα. Θα στηρίζονται κάπου; Θα είναι σε τροχιά; Θα αιωρούνται στο κενό;

ChatGPT said:

"Σύμφωνα με την ισλαμική θεολογία, τα σώματα στον Παράδεισο θα είναι υλικά, αλλά τελειοποιημένα και διαφορετικά από τα γήινα σώματα που γνωρίζουμε. Αν και θα έχουν φυσικές ιδιότητες (όπως η ικανότητα να τρώνε και να απολαμβάνουν αισθητικές χαρές), αυτά τα σώματα δεν θα υπόκεινται στους νόμους της φυσικής που γνωρίζουμε στη γήινη ζωή. Αυτό σημαίνει ότι, αν και μπορεί να θεωρηθεί πως τα σώματα θα έχουν "υλικό" χαρακτήρα, δεν θα έχουν τους περιορισμούς της βαρύτητας ή της ανάγκης στήριξης. Η θεία παρέμβαση και η φύση του Παραδείσου, όπως περιγράφεται στο Κοράνι και στα Χαντίθ, δεν περιορίζεται από τους φυσικούς νόμους που διέπουν τον κόσμο μας. Ο Παράδεισος θεωρείται υπερφυσικός χώρος, όπου οι πιστοί θα ζουν σε μια ιδανική κατάσταση χωρίς τα φυσικά εμπόδια ή τους περιορισμούς που ισχύουν στη γήινη ζωή. Άρα, η έννοια του "βάρους" ή της ανάγκης για στήριξη δεν θα ισχύει με τον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε στη Γη. Οι πιστοί θα βρίσκονται σε έναν χώρο απόλυτης ευτυχίας και ελευθερίας, χωρίς περιορισμούς από τη βαρύτητα ή άλλους φυσικούς νόμους."

You said:

Οι πιστοί στον ισλαμικό Παράδεισο θα τεκνοποιούν;

ChatGPT said:

"Στον ισλαμικό Παράδεισο, η τεκνοποίηση, όπως τη γνωρίζουμε στη γήινη ζωή, δεν αναφέρεται στις κύριες περιγραφές της θεολογίας. Το Κοράνι και οι Χαντίθ επικεντρώνονται κυρίως στην περιγραφή του Παραδείσου ως τόπου αιώνιας ευτυχίας, όπου οι πιστοί θα απολαμβάνουν υλικές και πνευματικές ανταμοιβές, όπως η συντροφιά των hur al-ayn (παρθένες) και άλλες ευλογίες. Ωστόσο, δεν αναφέρεται ότι οι πιστοί θα τεκνοποιούν στον Παράδεισο. Η φύση των σχέσεων στον Παράδεισο περιγράφεται ως τελείως διαφορετική από τη γήινη ζωή, και οι ανάγκες ή επιθυμίες όπως η αναπαραγωγή δεν θα υπάρχουν με τον ίδιο τρόπο. Σκοπός του Παραδείσου είναι η απόλυτη ευτυχία και η ικανοποίηση όλων των επιθυμιών των πιστών, αλλά αυτές οι επιθυμίες δεν θα υπόκεινται στους φυσικούς ή βιολογικούς περιορισμούς της γήινης ύπαρξης. Η τεκνοποίηση είναι μια γήινη ανάγκη που συνδέεται με τη διατήρηση του είδους και δεν περιγράφεται ως αναγκαία ή επιθυμητή στον Παράδεισο, όπου οι ψυχές θα βρίσκονται σε κατάσταση αιώνιας τελειότητας και ευδαιμονίας."

Τι δεν κατάλαβες; Είναι απλό. Θα είναι υλικά σώματα σε… πνευματική κατάσταση! Καλαφατίζεις τις παρθένες, δεν έχουν ημικρανίες, δεν σου πέφτει ποτέ (το ηθικό), δεν ξεμένεις από «γαλάκτωμα», τρως, πίνεις του σκασμού, αλλά δεν έχεις καούρες, δεν πας στην τουαλέτα, δεν έχεις τους «φυσικούς ή βιολογικούς περιορισμούς της γήινης ύπαρξης». Καλό ακούγεται!

Υ.Γ. 1 Αυτά δεν τα βάζω για να γελάσουμε. Αλλά για να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνη είναι μια θρησκεία όταν στοχεύει στο πρώτο επίπεδο αναγκών της πυραμίδας του Μάσλοου, κρατώντας τον άνθρωπο καθηλωμένο επί 1400 χρόνια εκεί. Δεν υπάρχει διαφυγή από εκεί. Διότι, για να ξεφύγει κάποιος θα πρέπει να πει «Τι γελοιότητες είναι αυτές! Τι παιδαριώδεις ανοησίες!» Ο μουσουλμάνος δεν τολμάει ούτε να το σκεφτεί, γιατί θα τον σφάξουν οι «αδελφοί» του.

Υ.Γ. 2 Κάθε ηλίθιο που θα σχολιάσει: «Ναι, αλλά και ο Χριστιανισμός…» τον παραπέμπω, εγώ, ένας δεδηλωμένος άθρησκος αγνωστικιστής, στο άρθρο μου «Ορθοδοξίας εγκώμιον». Διότι η θρησκεία, κάθε θρησκεία, έχει και κοινωνική διάσταση, πέρα από τη δογματική.

https://radar-gr.blogspot.com/2024/10/by-ai.html#more

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη