Αγγλία: Clement Freud


Ο εγγονός του Φρόυντ αποκαλύφθηκε παιδόφιλος που βίαζε και κακοποιούσε παιδιά έως και 10 ετών.

Ο εγγονός του διάσημου ψυχαναλυτή Σίγκμουντ Φρόυντ, ο Σερ Κλέμεντ Φρόυντ, πρώην ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής και πολιτικός, αποκαλύφθηκε ότι ήταν παιδεραστής που κακοποιούσε σεξουαλικά κορίτσια έως και 10 ετών για δεκαετίες ενώ είχε σχέσεις και με την οικογένεια της εξαφανισμένης μικρής Μαντλίν Μακάν, σε μια έρευνα του 2016 στην οποία δεν δόθηκε σημασία από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και είχε μεταδοθεί από την βρετανική Telegraph.

Ο Φρόυντ, ο οποίος πέθανε το 2009, πέρασε χρόνια κακοποιώντας μια κοπέλα που παρουσίαζε ως κόρη και βίασε βίαια μια έφηβη ενώ ήταν βουλευτής.

Η χήρα του, η Λαίδη Φρόυντ, ζήτησε συγγνώμη για τα θύματά του, λέγοντας ότι είναι “σοκαρισμένη, βαθιά θλιμμένη και με βαθιά λύπη” για αυτό που τους έκανε ο επί 58 χρόνια σύζυγός της.

Οι ντετέκτιβ που ερευνούν την εξαφάνιση της Μαντλίν τέθηκαν σε συναγερμό για το γεγονός ότι ο Φρόυντ είχε μια βίλα στην Praia da Luz της Πορτογαλίας, το θέρετρο όπου το τρίχρονο κορίτσι χάθηκε το 2007.

Ο Κλέμεντ Φρόυντ με την γυναίκα του

Έγινε φίλος με τους Μακάν τις εβδομάδες μετά την εξαφάνιση της κόρης τους, ψυχαγωγώντας τους στο σπίτι του σε δύο περιπτώσεις και κρατώντας επαφή μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι Μακάν λέγεται ότι «τρομοκρατήθηκαν» από την ανακάλυψη ότι ο Φρόυντ ήταν παιδεραστής.

Ο Φρόυντ αποκαλύφθηκε ότι κακοποιούσε παιδιά αφότου ένα από τα θύματά του ήλθε σε επαφή με την ομάδα ντοκιμαντέρ Exposure του ITV, η οποία έβγαλε επίσης την ιστορία της παιδεραστίας του Τζίμυ Σάβιλ πριν από πέντε χρόνια.

Η Sylvia Woosley είπε ότι ο Φρόυντ έκανε φίλους την οικογένειά της το 1948, όταν δούλευε σε ένα ξενοδοχείο στη νότια Γαλλία και άρχισε να την κακοποιεί όταν ήταν 10 ετών.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, μετά από μια οικογενειακή κρίση, η μητέρα της ζήτησε από τον Φρόυντ και τη σύζυγό του Τζιλ να φροντίσουν την κ. Woosley και έτσι βρέθηκε να ζει ως κόρη κάτω από την ίδια στέγη με αυτόν που την κακοποιούσε. Η κακοποίηση συνεχίστηκε μέχρι που κατάφερε να απομακρυνθεί όταν ήταν 19 ετών.

Η Sylvia Woosley

Μια άλλη γυναίκα δήλωσε στο ITV ότι ο Φρόυντ άρχισε να την κακοποιεί τη δεκαετία του 1970 όταν ήταν 11 ετών και τελικά τη βίασε όταν ήταν 18 ετών, ενώ ήταν φιλελεύθερος βουλευτής που μοιραζόταν ένα γραφείο με τον Cyril Smith, ο οποίος επίσης αποκαλύφθηκε ως παιδεραστής μετά τον θάνατό του. Ο βιασμός ήταν τόσο βάναυσος που το θύμα του αιμοραγούσε για μια εβδομάδα.

Και οι δύο καταθέσεις των γυναικών μεταβιβάστηκαν στην Μητροπολιτική Αστυνομία.

Η Λαίδη Φρόυντ είπε: “Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για μένα. Ήμουν παντρεμένη με τον Κλέμεντ για 58 χρόνια και τον αγάπησα πολύ. Είμαι συγκλονισμένη, βαθιά θλιμμένη και με βαθιά λύπη για το τι συνέβη σε αυτές τις γυναίκες. Ελπίζω ειλικρινά ότι θα έχουν τώρα κάποια ειρήνη.”

Ο Φρόυντ, που χρίστηκε ιππότης το 1987, ήταν γνωστός ως δημοφιλής πανελίστας στην εκπομπή Just a Minute του Radio 4 από το 1967 μέχρι το θάνατό του το 2009.

Εγγονός του ψυχαναλυτή Σίγκμουντ Φρόυντ και αδελφός του ζωγράφου Λούσιαν Φρόυντ, έφτασε στην καρδιά της βρετανικής κοινωνίας και όταν πέθανε, ο τότε πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ήταν από αυτούς που τον θρήνησαν στην κηδεία του.

Τα πέντε παιδιά του περιλαμβάνουν τον Μάθιου Φρόυντ και την ραδιοτηλεοπτική παρουσιάστρια Έμα Φρόυντ.

Με φωτογραφίες και από Mirror.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη