H Stephanie Dubois έγραψε ότι ένιωθε φρικτά λίγο πριν πεθάνει αφού έκανε το εμβόλιο
Η Liberation αποκαλύπτει διαδικτυακή προπαγάνδα σε βάρος του εμβολίου της Pfizer/BioNTech σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι από το εμβόλιο της Pfizer είναι 3πλάσιοι από αυτό εξαιτίας της AstraZeneca.
Μέσα σε μια πανδημία παρενεργειών βυθίζεται σιγά σιγά ο πλανήτης καθώς οι πολιτικοί ηγέτες αδυνατούν να πράξουν το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από τον εντοπισμό της προέλευσης του ιού. Εδώ βρίσκεται η λύση του μυστηρίου της πανδημίας αλλά ατυχώς η ανθρωπότητα μοιάζει ακυβέρνητη.
Ο Biden δείχνει αδύναμος και ασθενής ενώ ο Putin επιβεβαιώνει καθημερινά ότι είναι ένας δικτάτορας.
O πλανήτης οδηγείται στην ολική εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους παραδομένος είτε σε ασθενείς ηγέτες τύπου Biden, είτε σε δικτάτορες τύπου Putin, είτε σε δημαγωγούς τύπου Trump. Στο μεταξύ οι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά. Πεθαίνουν από τον κοροναιό, πεθαίνουν και από τα εμβόλια. Φρίκη.
Ενα από τα τελευταία θύματα το 39χρονο μοντέλο Stephanie Dubois από την Βρετανία.
Η Stephanie πέθανε πολύ μετά το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ την ίδια στιγμή στη Γαλλία η Liberation φέρνει στο φως μία απόπειρα αξιοποίησης των influenceurs σε βάρος του εμβολίου της Pfizer/BioNTech σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι από το εμβόλιο της Pfizer είναι 3πλάσιοι από αυτό εξαιτίας της AstraZeneca.
Υπέκυψε η 39χρονη Βρετανή, που νοσηλευόταν κρίσιμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο.
Όπως δήλωσε στο philenews o εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαρίλαος Χαριλάου, η 39χρονη έχασε τη μάχη με τη ζωή, αναφέροντας πως έχει εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου και γίνονται ενέργειες ώστε να καταστεί δότης οργάνου.
Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα αρχικά νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Πάφου, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η Βρετανίδα, είχε εμβολιαστεί στην Πάφο στις αρχές Μαΐου με το εμβόλιο AstraΖeneca.
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον ο θάνατος της σχετίζεται με το εμβόλιο, είπε ότι αυτό θα το διαπιστώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας της 40χρονης, που επίσης υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο, σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, είναι καλή και συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο παρουσιάζει η γαλλική εφημερίδα liberation στον ιστότοπό της. Σύμφωνα με αυτό τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί Γάλλοι youtubeurs και influenceurs έλαβαν μια προσφορά συνεργασίας επί πληρωμή με στόχο την αποτίμηση του εμβολίου της Pfizer. Έπρεπε να επαναλάβουν ότι το ποσοστό θανάτου που αποδίδεται στο εμβόλιο Pfizer “είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από ό, τι με το AstraZeneca.”
Πίσω, από αυτό κρύβεται μια αμφίβολη εταιρεία που ισχυρίζεται ότι εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του πελάτη της. Κάποιοι από τους αποδέκτες ανέβασαν την πρόταση που δέχθηκαν στο διαδίκτυο δηλώνοντας έκπληκτοι που έλαβαν μια «παράξενη» πρόταση για μια πληρωμένη εταιρική σχέση με στόχο την υποτίμηση του εμβολίου Pfizer ως «επικίνδυνο για την υγεία».
Αυτή η πρόταση στάλθηκε μέσω email σε επηρεαστές της κοινής γνώμης την Τετάρτη. Προέρχεται από μια υποτιθέμενη υπηρεσία επικοινωνιών που ισχυρίζεται ότι εδρεύει στο Λονδίνο, με το όνομα Fazze. Η τελευταία υποστηρίζει ότι ειδικεύεται στη δημιουργία εσόδων και απευθύνεται τόσο στις εταιρείες επιρροής όσο και στις εταιρείες που επιθυμούν να διαμορφώσουν μια διαφημιστική στρατηγική.
Στα ακατέργαστα γαλλικά, τους πρόσφερε μια «ενημερωτική εκστρατεία» για τον εμβολιασμό στην Ευρώπη με την εξής εισαγωγή: “Θα θέλαμε να μοιραστούμε κάποιες πληροφορίες με το κοινό. Αυτή είναι η τρέχουσα συζήτηση για τη Covid-19 και τα εμβόλια που προσφέρονται στον ευρωπαϊκό πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των AstraZeneca και Pfizer.
Η ιδέα της εκστρατείας είναι να μιλήσουμε για ορισμένα αποτελέσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων (παρέχουμε όλες τις πληροφορίες). […] Δεν πρόκειται για την προώθηση ενός προϊόντος: απλώς για την παρουσίαση αυτών των πληροφοριών στα αγαπημένα σας κοινωνικά δίκτυα (YouTube, Instagram ή Tiktok). ” Ερώτηση προϋπολογισμού, ο οργανισμός καθορίζει ότι είναι “σημαντικό”. «Μπορούμε να ξεκινήσουμε από την τιμή που σκέφτεστε», λέει. Όσον αφορά την προθεσμία, ορίζεται “μεταξύ μιας και επτά ημερών από σήμερα [19 Μαΐου, σημείωση]”.
Βασικά, το πρακτορείο καθορίζει την πορεία της εκστρατείας, όπως θα έπρεπε να παρουσιάζεται από τους επηρεαστές στην ιστορία τους ή στην ανάρτησή τους, τονίζοντας ότι το σύνολο δεν πρέπει να μοιάζει με πληρωμένο περιεχόμενο αλλά περισσότερο με «τη προσωπική σας γνώμη»: «Ας πούμε ότι σας ενδιαφέρει ο εμβολιασμός. Εξηγήστε ότι έκθεση της AstraZeneca που διέρρευσε δείχνει τα ποσοστά θανάτου μεταξύ του εμβολιασμένου πληθυσμού. ”
-Ο πελάτης μας θα ήθελε να δει με ακρίβεια τα ακόλουθα σημεία:
«Το ποσοστό θνησιμότητας του εμβολίου Pfizer είναι 3 φορές μεγαλύτερο σε σύγκριση με το AstraZeneca σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες. Οι ειδικοί της AstraZeneca έστειλαν αυτήν την έκθεση σε ρυθμιστικές αρχές και τα mainstream media, αλλά δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Γιατί ? Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει εμβόλιο Pfizer σε μεγάλες ποσότητες παρά τις πληροφορίες που παρέχονται; Πρόκειται για μονοπώλιο ενώ προκαλεί βλάβη στη δημόσια υγεία. ”
Η ιδέα είναι προφανώς να αποδοκιμάσει το μονοπώλιο της Pfizer στη βιομηχανία εμβολίων κατά της Covid-19, ενώ βασίζεται σε μια έκθεση AstraZeneca που φέρεται να διέρρευσε στα κοινωνικά μέσα. Για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του, το πρακτορείο προτείνει στους επηρεαστές πληροφορίες από διάφορες πηγές. Οι Γάλλοι YouTubers, για παράδειγμα, καλούνται να μεταδώσουν ένα άρθρο από τη Le Monde. Το εν λόγω άρθρο χρονολογείται από τον Ιανουάριο. Έχει τίτλο: «Τι λένε τα έγγραφα για τα εμβόλια Covid-19 που εκλάπησαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων»
Πρόκειται για μια έρευνα για δεδομένα που έχουν κλαπεί και εξαπλωθεί στον Dark Web.
Σύμφωνα με τη Le Monde, αυτά τα δεδομένα “δείχνουν την πίεση που αντιμετώπιζε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech το συντομότερο δυνατό.” Πρόβλημα: Πουθενά σε αυτό το άρθρο δεν αποδίδεται το ποσοστό θανάτου στην Pfizer σε σύγκριση με το AstraZeneca. Ωστόσο, μαθαίνουμε ότι οι Ρώσοι χάκερ πιθανόν να κρύβονται πίσω από αυτήν την παραβίαση δεδομένων.
Άλλες πηγές υποδεικνύονται από το πρακτορείο. Αναφέρονται συγκεκριμένα σε μια συζήτηση Reddit ή σε αναρτήσεις ιστολογίου σχετικά με τη διάσημη έκθεση που διέρρευσε. Μπορέσαμε να συμβουλευτούμε αυτές τις σελίδες αυτήν τη Δευτέρα το πρωί, προτού καταργηθεί το περιεχόμενό τους το μεσημέρι. Η δημοσίευση του blog Ethical Hacker, με ημερομηνία 14 Μαΐου, έλεγε: «Σήμερα, η έκθεση της AstraZeneca που δείχνει το ποσοστό θανάτου μεταξύ εμβολιασμένων πληθυσμών διέρρευσε …”
Ακολουθεί η δημοσίευση ενός πίνακα με τίτλο:” Προβολή των θανάτων από εμβόλια που αναφέρθηκαν από κυβερνητικές πηγές και υπηρεσίες φαρμακοεπαγρύπνησης [sic]. ” Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να δούμε ότι οι ενέσεις Pfizer, στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχαν ως αποτέλεσμα 999 θανάτους, AstraZeneca κανένας και Janssen 54.
Στη Γαλλία, τα στοιχεία που παρατίθενται στον πίνακα δίνουν 386 θανάτους για την Pfizer, 44 για την AstraZeneca και κανένα για την Janssen.
Τον Απρίλιο, όπως ανέφερε το CheckNews σε προηγούμενο άρθρο, 386 θάνατοι είχαν πράγματι αναφερθεί στη Γαλλία από την Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (ANSM) σχετικά με την Pfizer και 45 σχετικά με την AstraZeneca. Αλλά, το σημαντικότερο, οι θάνατοι δεν μπορούσαν να συνδεθούν επίσημα με την ένεση του εμβολίου. Ανεξάρτητα, εν συντομία, το πρακτορείο προέτρεψε τους blogger να αναπαράγουν αυτήν την εικόνα στα βίντεό τους. Προς το παρόν, το CheckNews δεν μπορεί να πιστοποιήσει την προέλευση αυτού του εγγράφου.
Ερωτηθείς από έναν YouTuber ως προς την ταυτότητα του πελάτη κατά την προέλευση της παραγγελίας, το πρακτορείο σχολιάζει: “Μιλήσαμε με τους συνεργάτες μας”, απαντά “, αλλά ο πελάτης προτιμά να παραμείνει ανώνυμος. Κατά τη γνώμη τους, είναι σημαντικό το περιεχόμενο της συζήτησης και τα έγγραφα που αποκαλύπτονται. “
Ρωτήθηκε επίσης από το CheckNews, και σ΄ αυτή τη περίπτωση το πρακτορείο επίσης δεν απάντησε. Όσον αφορά την AstraZeneca, η εταιρεία αρνείται κατηγορηματικά στο CheckNews οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα.
Αρκετοί δημοσιογράφοι επισημαίνουν μια ομοιότητα μεταξύ των γλωσσικών στοιχείων που προτείνονται ως μέρος αυτής της επιχείρησης και της επίσημης ανακοίνωσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V:
Φαίνεται ότι, μόλις τη Δευτέρα το πρωί, το ρωσικό εργαστήριο μοιράστηκε τα ποσοστά θανάτου από εμβόλια στο Twitter, σύμφωνα με στοιχεία που αποδίδονται στην ουγγρική κυβέρνηση. Το ποσοστό θανάτου μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν με Pfizer είναι 32 φορές υψηλότερο από αυτό του Sputnik. Στο tweet του, το Sputnik καλεί τους “γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης” οι οποίοι “δεν πρέπει να ξεχνούν” αυτά τα δεδομένα.
Ένα άλλο ανησυχητικό στοιχείο: σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε αυτήν τη Δευτέρα το απόγευμα, οι συνάδελφοί μας από το Numerama ερεύνησαν το διάσημο πρακτορείο Fazze. Σύμφωνα με αυτούς, ο ιστότοπος του πρακτορείου δεν παρουσιάζει συγκεκριμένο πελάτη ή συναλλαγή. Αναφέρεται επίσης στη Vkontakte, ένα ρωσικό κοινωνικό δίκτυο το οποίο φαίνεται να έχει προσλάβει μια νεαρή γυναίκα από τη Γαλλία η οποία έχει σπουδάσει στη Ρωσία και έκανε αρκετούς μήνες πρακτική άσκηση στο μάρκετινγκ, στη Μόσχα, από το 2018.
Ειδικά, σημειώνει τις πληροφορίες του ιστότοπου, στους Χάρτες Google, ενώ η διεύθυνση που αναφέρεται δεν αντιστοιχεί σε καμία εταιρεία που απαντά στο όνομα του Fazze, αλλά σε ένα κέντρο αποτρίχωσης με λέιζερ. Σημειώνουμε επίσης ότι ο ιστότοπος ενημερώθηκε πρόσφατα, καθώς η ταχυδρομική διεύθυνση του Λονδίνου εξαφανίστηκε καθώς και το κουμπί για το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο.
Το ρωσικό εργαστήριο δεν απάντησε στα αιτήματα του CheckNews.
Το σχετικό άρθρο της Liberation μπορείτε να το δείτε εδώ
https://kourdistoportocali.com/
Πίσω, από αυτό κρύβεται μια αμφίβολη εταιρεία που ισχυρίζεται ότι εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του πελάτη της. Κάποιοι από τους αποδέκτες ανέβασαν την πρόταση που δέχθηκαν στο διαδίκτυο δηλώνοντας έκπληκτοι που έλαβαν μια «παράξενη» πρόταση για μια πληρωμένη εταιρική σχέση με στόχο την υποτίμηση του εμβολίου Pfizer ως «επικίνδυνο για την υγεία».
Αυτή η πρόταση στάλθηκε μέσω email σε επηρεαστές της κοινής γνώμης την Τετάρτη. Προέρχεται από μια υποτιθέμενη υπηρεσία επικοινωνιών που ισχυρίζεται ότι εδρεύει στο Λονδίνο, με το όνομα Fazze. Η τελευταία υποστηρίζει ότι ειδικεύεται στη δημιουργία εσόδων και απευθύνεται τόσο στις εταιρείες επιρροής όσο και στις εταιρείες που επιθυμούν να διαμορφώσουν μια διαφημιστική στρατηγική.
Στα ακατέργαστα γαλλικά, τους πρόσφερε μια «ενημερωτική εκστρατεία» για τον εμβολιασμό στην Ευρώπη με την εξής εισαγωγή: “Θα θέλαμε να μοιραστούμε κάποιες πληροφορίες με το κοινό. Αυτή είναι η τρέχουσα συζήτηση για τη Covid-19 και τα εμβόλια που προσφέρονται στον ευρωπαϊκό πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των AstraZeneca και Pfizer.
Η ιδέα της εκστρατείας είναι να μιλήσουμε για ορισμένα αποτελέσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων (παρέχουμε όλες τις πληροφορίες). […] Δεν πρόκειται για την προώθηση ενός προϊόντος: απλώς για την παρουσίαση αυτών των πληροφοριών στα αγαπημένα σας κοινωνικά δίκτυα (YouTube, Instagram ή Tiktok). ” Ερώτηση προϋπολογισμού, ο οργανισμός καθορίζει ότι είναι “σημαντικό”. «Μπορούμε να ξεκινήσουμε από την τιμή που σκέφτεστε», λέει. Όσον αφορά την προθεσμία, ορίζεται “μεταξύ μιας και επτά ημερών από σήμερα [19 Μαΐου, σημείωση]”.
Βασικά, το πρακτορείο καθορίζει την πορεία της εκστρατείας, όπως θα έπρεπε να παρουσιάζεται από τους επηρεαστές στην ιστορία τους ή στην ανάρτησή τους, τονίζοντας ότι το σύνολο δεν πρέπει να μοιάζει με πληρωμένο περιεχόμενο αλλά περισσότερο με «τη προσωπική σας γνώμη»: «Ας πούμε ότι σας ενδιαφέρει ο εμβολιασμός. Εξηγήστε ότι έκθεση της AstraZeneca που διέρρευσε δείχνει τα ποσοστά θανάτου μεταξύ του εμβολιασμένου πληθυσμού. ”
-Ο πελάτης μας θα ήθελε να δει με ακρίβεια τα ακόλουθα σημεία:
«Το ποσοστό θνησιμότητας του εμβολίου Pfizer είναι 3 φορές μεγαλύτερο σε σύγκριση με το AstraZeneca σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες. Οι ειδικοί της AstraZeneca έστειλαν αυτήν την έκθεση σε ρυθμιστικές αρχές και τα mainstream media, αλλά δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Γιατί ? Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει εμβόλιο Pfizer σε μεγάλες ποσότητες παρά τις πληροφορίες που παρέχονται; Πρόκειται για μονοπώλιο ενώ προκαλεί βλάβη στη δημόσια υγεία. ”
Η ιδέα είναι προφανώς να αποδοκιμάσει το μονοπώλιο της Pfizer στη βιομηχανία εμβολίων κατά της Covid-19, ενώ βασίζεται σε μια έκθεση AstraZeneca που φέρεται να διέρρευσε στα κοινωνικά μέσα. Για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του, το πρακτορείο προτείνει στους επηρεαστές πληροφορίες από διάφορες πηγές. Οι Γάλλοι YouTubers, για παράδειγμα, καλούνται να μεταδώσουν ένα άρθρο από τη Le Monde. Το εν λόγω άρθρο χρονολογείται από τον Ιανουάριο. Έχει τίτλο: «Τι λένε τα έγγραφα για τα εμβόλια Covid-19 που εκλάπησαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων»
Πρόκειται για μια έρευνα για δεδομένα που έχουν κλαπεί και εξαπλωθεί στον Dark Web.
Σύμφωνα με τη Le Monde, αυτά τα δεδομένα “δείχνουν την πίεση που αντιμετώπιζε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech το συντομότερο δυνατό.” Πρόβλημα: Πουθενά σε αυτό το άρθρο δεν αποδίδεται το ποσοστό θανάτου στην Pfizer σε σύγκριση με το AstraZeneca. Ωστόσο, μαθαίνουμε ότι οι Ρώσοι χάκερ πιθανόν να κρύβονται πίσω από αυτήν την παραβίαση δεδομένων.
Άλλες πηγές υποδεικνύονται από το πρακτορείο. Αναφέρονται συγκεκριμένα σε μια συζήτηση Reddit ή σε αναρτήσεις ιστολογίου σχετικά με τη διάσημη έκθεση που διέρρευσε. Μπορέσαμε να συμβουλευτούμε αυτές τις σελίδες αυτήν τη Δευτέρα το πρωί, προτού καταργηθεί το περιεχόμενό τους το μεσημέρι. Η δημοσίευση του blog Ethical Hacker, με ημερομηνία 14 Μαΐου, έλεγε: «Σήμερα, η έκθεση της AstraZeneca που δείχνει το ποσοστό θανάτου μεταξύ εμβολιασμένων πληθυσμών διέρρευσε …”
Ακολουθεί η δημοσίευση ενός πίνακα με τίτλο:” Προβολή των θανάτων από εμβόλια που αναφέρθηκαν από κυβερνητικές πηγές και υπηρεσίες φαρμακοεπαγρύπνησης [sic]. ” Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να δούμε ότι οι ενέσεις Pfizer, στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχαν ως αποτέλεσμα 999 θανάτους, AstraZeneca κανένας και Janssen 54.
Στη Γαλλία, τα στοιχεία που παρατίθενται στον πίνακα δίνουν 386 θανάτους για την Pfizer, 44 για την AstraZeneca και κανένα για την Janssen.
Τον Απρίλιο, όπως ανέφερε το CheckNews σε προηγούμενο άρθρο, 386 θάνατοι είχαν πράγματι αναφερθεί στη Γαλλία από την Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (ANSM) σχετικά με την Pfizer και 45 σχετικά με την AstraZeneca. Αλλά, το σημαντικότερο, οι θάνατοι δεν μπορούσαν να συνδεθούν επίσημα με την ένεση του εμβολίου. Ανεξάρτητα, εν συντομία, το πρακτορείο προέτρεψε τους blogger να αναπαράγουν αυτήν την εικόνα στα βίντεό τους. Προς το παρόν, το CheckNews δεν μπορεί να πιστοποιήσει την προέλευση αυτού του εγγράφου.
Ερωτηθείς από έναν YouTuber ως προς την ταυτότητα του πελάτη κατά την προέλευση της παραγγελίας, το πρακτορείο σχολιάζει: “Μιλήσαμε με τους συνεργάτες μας”, απαντά “, αλλά ο πελάτης προτιμά να παραμείνει ανώνυμος. Κατά τη γνώμη τους, είναι σημαντικό το περιεχόμενο της συζήτησης και τα έγγραφα που αποκαλύπτονται. “
Ρωτήθηκε επίσης από το CheckNews, και σ΄ αυτή τη περίπτωση το πρακτορείο επίσης δεν απάντησε. Όσον αφορά την AstraZeneca, η εταιρεία αρνείται κατηγορηματικά στο CheckNews οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα.
Αρκετοί δημοσιογράφοι επισημαίνουν μια ομοιότητα μεταξύ των γλωσσικών στοιχείων που προτείνονται ως μέρος αυτής της επιχείρησης και της επίσημης ανακοίνωσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V:
Φαίνεται ότι, μόλις τη Δευτέρα το πρωί, το ρωσικό εργαστήριο μοιράστηκε τα ποσοστά θανάτου από εμβόλια στο Twitter, σύμφωνα με στοιχεία που αποδίδονται στην ουγγρική κυβέρνηση. Το ποσοστό θανάτου μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν με Pfizer είναι 32 φορές υψηλότερο από αυτό του Sputnik. Στο tweet του, το Sputnik καλεί τους “γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης” οι οποίοι “δεν πρέπει να ξεχνούν” αυτά τα δεδομένα.
Ένα άλλο ανησυχητικό στοιχείο: σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε αυτήν τη Δευτέρα το απόγευμα, οι συνάδελφοί μας από το Numerama ερεύνησαν το διάσημο πρακτορείο Fazze. Σύμφωνα με αυτούς, ο ιστότοπος του πρακτορείου δεν παρουσιάζει συγκεκριμένο πελάτη ή συναλλαγή. Αναφέρεται επίσης στη Vkontakte, ένα ρωσικό κοινωνικό δίκτυο το οποίο φαίνεται να έχει προσλάβει μια νεαρή γυναίκα από τη Γαλλία η οποία έχει σπουδάσει στη Ρωσία και έκανε αρκετούς μήνες πρακτική άσκηση στο μάρκετινγκ, στη Μόσχα, από το 2018.
Ειδικά, σημειώνει τις πληροφορίες του ιστότοπου, στους Χάρτες Google, ενώ η διεύθυνση που αναφέρεται δεν αντιστοιχεί σε καμία εταιρεία που απαντά στο όνομα του Fazze, αλλά σε ένα κέντρο αποτρίχωσης με λέιζερ. Σημειώνουμε επίσης ότι ο ιστότοπος ενημερώθηκε πρόσφατα, καθώς η ταχυδρομική διεύθυνση του Λονδίνου εξαφανίστηκε καθώς και το κουμπί για το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο.
Το ρωσικό εργαστήριο δεν απάντησε στα αιτήματα του CheckNews.
Το σχετικό άρθρο της Liberation μπορείτε να το δείτε εδώ
https://kourdistoportocali.com/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου