Φρίκη στη Βρετανία: Ο «εγκέφαλος» σπείρας Πακιστανών που βίαζε παιδιά μένει δίπλα στα θύματά του
Ο αρχηγός μιας ασιατικής εγληματικής οργάνωσης εξακολουθεί να ζει στην πόλη όπου διέπραξε τα φρικιαστικά εγκλήματά του - σχεδόν μια δεκαετία αφότου απελευθερώθηκε από τη φυλακή και του είπαν ότι θα απελαθεί. Ο Καρί Αμπντούλ Ραούφ περπατά γύρω από το Rochdale «σαν να του ανήκει το μέρος» σύμφωνα με τους συγκλονισμένους γείτονές του, οι οποίοι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν τον έχουν εκδιώξει ακόμη από τη χώρα.
Η MailOnline αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο 55χρονος εργαζόταν για μια εφαρμογή ντελίβερι, εγείροντας φόβους ότι θα μπορούσε να συναντήσει ένα από τα θύματά του κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Είναι μεταξύ των εννέα μελών της συμμορίας του Ρότσντειλ που φυλακίστηκαν για βιασμό και εμπορία μικρών παιδιών σε όλη την Αγγλία το 2012.
Ο Ραούφ ενημερώθηκε ότι θα απελαθεί στο Πακιστάν το 2014 αφού είχε εκτίσει δυόμισι χρόνια ποινής φυλάκισης έξι ετών. Η παρουσία του πρώην οδηγού ταξί στην πόλη όπου διέπραξε τα εγκλήματά του ρίχνει λάδι στη φωτιά και αναζωπυρώνει τις εκκλήσεις να διεξαχθεί από την κυβέρνηση εθνική έρευνα για το σκάνδαλο με τις πακιστανικές συμμορίες grooming.
Ο Κιρ Στάρμερ έχει βρεθεί σε αντιπαράθεση με τον Έλον Μασκ, ο οποίος χρησιμοποίησε την πλατφόρμα X για να ξεκινήσει έναν πόλεμο λέξεων εναντίον του Βρετανού πρωθυπουργού, λέγοντας ότι απέτυχε να διώξει τις συμμορίες όταν ήταν επικεφαλής της Εισαγγελικής Υπηρεσίας. Ο πρωθυπουργός κατηγορήθηκε ότι «φίμωσε» αυτούς που ζήτησαν νέα έρευνα για τον βιασμό χιλιάδων νεαρών κοριτσιών από άνδρες κυρίως Πακιστανούς, αποκαλώντας τους «ακροδεξιούς».
Κατηγόρησε επίσης τους Τόρις, οι οποίοι υποστήριξαν τις εκκλήσεις για νέα έρευνα, ότι εκμεταλλεύονται το θέμα για να κερδίσουν την προσοχή. Ο Μασκ, στενός συνεργάτης του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είχε επίσης αποκαλέσει την Τζες Φίλιπς, υπουργό προστασίας, «απολογήτρια γενοκτονίας βιασμού» επειδή απέρριψε μία έκκληση να ερευνηθούν οι συμμορίες Πακιστανών στο Όλνταμ.
Ο Ραούφ, στον οποίο αφαιρέθηκε η βρετανική υπηκοότητα, ενημερώθηκε ότι θα απελαύνονταν στο Πακιστάν, μετά την αποφυλάκισή του τον Νοέμβριο του 2014. Οι δικαστές του Μεταναστευτικού Δικαστηρίου έχουν απορρίψει δύο φορές την έφεση κατά της απέλασης το 2020 και το 2022. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι είναι «άπατρις» αφού παραιτήθηκε από την πακιστανική υπηκοότητα και η απέλασή του θα παραβίαζε το δικαίωμά του στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ωστόσο, ο Ραούφ παραμένει στη χώρα. Οι γείτονές του στο Ρότσντειλ αηδιάζουν που του επιτρέπεται να ζει στην ίδια πόλη όπου διέπραξε τα βδελυρά εγκλήματά του. Μια αηδιασμένη μητέρα, που μένει αρκετά κοντά του είπε: «Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι το τέρας είναι ακόμα εδώ, μετά από αυτό που έκανε σε αυτά τα νεαρά κορίτσια.
«Είναι αηδιαστικό. Γιατί είναι ακόμα εδώ; Ζούσε σε εκείνο το σπίτι όταν έκανε τα εγκλήματα, τα παιδιά μου πήγαιναν και έπαιζαν με τα παιδιά του. Τότε είδα την αστυνομία να του αφαιρεί τον υπολογιστή, τον είδα στις ειδήσεις και είπα «Θεέ μου, μείνε μακριά τώρα από τα παιδιά».
«Περπατάει στο δρόμο χωρίς να τον νοιάζει ο κόσμος... Έκανε παράδοση για λογαριασμό μίας εφαρμογής ντελίβερ πέρυσι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παρέδιδε φαγητά σε σπίτια ανθρώπων, φανταστείτε το - είστε ένα από τα θύματά του και ανοίγετε την πόρτα για να πάρετε το γεύμα σας και είναι εκεί. Τι θα γινόταν αν εμφανιζόταν στο κατώφλι ενός κοριτσιού που κακοποίησε;»
Είπε επίσης ότι ήταν γνωστό μεταξύ άλλων ότι οι δύο κόρες του πήγαν στο Πακιστάν για να παντρευτούν, αλλά ο Ραούφ δεν πήγε. Έμεινε στη Βρετανία. Οι κόρες του παντρεύτηκαν εκεί και μετά γύρισαν, αλλά οι άντρες τους δεν γύρισαν μαζί τους», είπε ο γείτονας.
Ένας άλλος κάτοικος είπε: «Οι κόρες μου ήταν μικρές όταν διέπραττε αυτές τις φρικτές πράξεις εναντίον αυτών των άλλων νεαρών κοριτσιών. Οι δύο κόρες μου πήγαιναν στο σπίτι του για να παίξουν με τα κορίτσια του, όταν ήταν επίσης μικρά...Δεν πρέπει να είναι σε αυτή τη χώρα. Γιατί δεν τον έδιωξαν;». Ένας άλλος γείτονας είπε: «Τον βλέπω να περπατάει σαν να του ανήκει το μέρος. Υπάρχουν παιδιά παντού εδώ και κανείς δεν θέλει αυτόν τον παιδόφιλο εδώ γύρω».
Κι αλλα μέλη της «συμμορίας Ρότσντειλ έχουν επίσης αποφύγει επιτυχώς να απελαθούν. Ο Aldi Khan, 54 ετών, απέφυγε επισης την απέλασή του, ενώ ο κατάδικος Abdul Aziz, γνωστός στη συμμορία βιασμών ως «Tο Αφεντικό», κατάφερε επίσης να αποφύγει την απέλασή του μετά την αποφυλάκισή του. Εγκατέλειψε επίσης την πακιστανική υπηκοότητα, αλλά του είπαν από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι μπορούσε να μείνει. Η Μail έχει επικοινωνήσει με το Υπουργείο Εσωτερικών για σχόλια.
https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1616614/friki-sti-vretania-o-egkefalos-speiras-pakistanon-pou-viaze-paidia-menei-dipla-sta-thymata-tou
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου