«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»
«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
"Σε έναν κόσμο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι πάντα μια συνωμοσία"

NASA: Η απάτη με την Σελήνη συνεχίζεται

Το επικίνδυνο μυστικό για την τοξική πλευρά της Σελήνης

Τα συμπτώματα που αντιμετώπισαν πολλοί αστροναύτες όταν επέστρεψαν από τη Σελήνη..... ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΓΓΕΛΕΑΣ: Δεν πήγε κανένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ στην Σελήνη. 

Με την πρόοδο της τεχνολογίας και των επιστημών έχουμε ανακαλύψει μερικά πολύ εκπληκτικά πράγματα για τη Σελήνη με την πάροδο των χρόνων.

Από το πώς σχηματίστηκε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια μέχρι το πώς βρήκαμε πάγο νερού κρυμμένο στους κρατήρες της.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν τα ατμοσφαιρικά σωματίδια της Σελήνης.

Οι αστροναύτες εκτίθενται σε αιχμηρά και δυσάρεστα σωματίδια ενώ βρίσκονται στη σεληνιακή επιφάνεια.

Όταν οι αστροναύτες του Apollo επέστρεψαν από τις αποστολές τους, διαπίστωσαν με σκληρό τρόπο πόσο τοξική μπορεί να είναι η σκόνη της Σελήνης καθώς η σκόνη κολλούσε στις διαστημικές τους στολές και τους ενοχλούσε στο λαιμό και τα μάτια, προκαλώντας φτέρνισμα και ρινική συμφόρηση.

Ο αστροναύτης της NASA Harrison Schmitt το ονόμασε «σεληνιακή αλλεργική ρινίτιδα» κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 17, η οποία δημιούργησε συμπτώματα και στους 12 ανθρώπους που πάτησαν στη Σελήνη.

Για ορισμένους, χρειάστηκαν μέρες για να εξασθενήσουν τα συμπτώματα.

Μέσα στο διαστημόπλοιο, η σκόνη φέρεται να μύριζε σαν καμένη πυρίτιδα.

Ως αποτέλεσμα, οι επιστήμονες διερωτώνται τώρα αν η έκθεση στη σκόνη της Σελήνης απειλεί την υγεία των αστροναυτών και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις μελλοντικές διαστημικές αποστολές.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έχει ξεκινήσει ένα παγκόσμιο ερευνητικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων.

«Δεν ξέρουμε πόσο κακή είναι αυτή η σκόνη. Όλα καταλήγουν σε μια προσπάθεια εκτίμησης του βαθμού κινδύνου που ενέχει», λέει ο Kim Prisk, πνευμονολόγος-φυσιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στις ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις.

Η σεληνιακή σκόνη περιέχει πυριτικό άλας, ένα υλικό που βρίσκεται επίσης σε ηφαιστειακές περιοχές στη Γη.

Οι ανθρακωρύχοι που εκτίθενται σε πυριτικό άλας μπορεί να υποφέρουν από φλεγμονές και ουλές στους πνεύμονες - αλλά η σκόνη της Σελήνης είναι ακόμη πιο λειαντική. Στην πραγματικότητα, κατέστρεψε τις μπότες των διαστημικών στολών Apollo και έφαγε ακόμη και τις σφραγίδες κενού των δοχείων δειγμάτων.

Στη Σελήνη, τα σωματίδια αυτά παραμένουν στην ατμόσφαιρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στους πνεύμονες.

«Σωματίδια 50 φορές μικρότερα από μια ανθρώπινη τρίχα μπορούν να παραμείνουν για μήνες μέσα στους πνεύμονές σας. Όσο περισσότερο μένουν τα σωματίδια, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα τοξικών επιπτώσεων», εξήγησε ο Prisk.

Αν και δεν κατανοούμε πλήρως τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της σεληνιακής σκόνης, κάποιες ανησυχητικές έρευνες δείχνουν ότι τα προσομοιωτικά του σεληνιακού εδάφους μπορούν να καταστρέψουν τα κύτταρα των πνευμόνων και του εγκεφάλου μετά από μακροχρόνια έκθεση.

Για να ελέγξει τον εξοπλισμό και τη συμπεριφορά της σκόνης, η ESA εργάζεται με προσομοιωτές που εξορύσσονται από μια ηφαιστειακή περιοχή στη Γερμανία.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο απλό.

«Η σπανιότητα του σεληνιακού υλικού που μοιάζει με γυαλί το καθιστά ένα ιδιαίτερο είδος σκόνης. Πρέπει να αλέσουμε το αρχικό υλικό, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσουμε τις αιχμηρές άκρες», δήλωσε η Erin Tranfield, βιολόγος και ειδικός στην τοξικότητα της σκόνης.

Ο επιστημονικός σύμβουλος Aidan Cowley πρόσθεσε: «Μπορείτε να το θερμάνετε για να παράγετε τούβλα που μπορούν να προσφέρουν καταφύγιο στους αστροναύτες. Το οξυγόνο μπορεί να εξαχθεί από το έδαφος για να συντηρήσει τις ανθρώπινες αποστολές στη Σελήνη».

https://www.newsbomb.gr/

Σχόλια