Ο νέος ρωσικός δορυφόρος Kondor-E


Στρατιωτική ανάλυση: Ο νέος ρωσικός δορυφόρος Kondor-E… το μυστικό των ρωσικών χτυπημάτων ακριβείας

Ιούνιος 16, 2023. Ελλάδα.

Στα γεγονότα του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, η πολιτική δεν είχε πια φωνή αφού δεν μπορεί να ακουστεί με τους ήχους των όπλων και τους σχεδόν καθημερινούς βομβαρδισμούς.

Αν και ο πόλεμος είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία της πολιτικής, εδώ έχει ξεπεράσει την πολιτική σε βαθμό που δεν έχει αφήσει καθόλου φωνή.

Μάλιστα, υποστηρίζεται από μια ισχυρή Συμμαχία.

Το παράδοξο εδώ είναι ότι αυτή η Συμμαχία δεν δέχτηκε το κράτος που υποστηρίζεται ως μέλος της, παρόλο που του παρέχει στρατιωτική και υλική υποστήριξη , ίσως γιατί το βλέπει ως την άμεση γραμμή επαφής που πρέπει να παραμείνει διαχωριστική και ασφαλής έναντι της εισβολής των Ρώσων.

Σημειωτέο είναι ότι στον πόλεμο που διεξάγεται ξεπέρασε κάθε προσδοκία και εφαρμόστηκαν σε αυτόν όλοι οι γνωστοί τύποι των συμβατικών όπλων.

Παρά την ποσότητα του προηγμένου νέου εξοπλισμού, τρόπων και όπλων που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο και το άνευ προηγουμένου ποσό στρατιωτικής και υλικής υποστήριξης και βοήθειας που εισέρρευσε στην Ουκρανία, ουσιαστικά δεν παρείχε τίποτα στην Ουκρανία, αλλά μάλλον αύξησε τον όγκο των απωλειών της και έδωσε παράταση της κατάστασης των ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ δύο γειτονικών χωρών, και μάλιστα χειροτέρεψε τα πράγματα…

Η Ουκρανία έγινε αποδέκτης αλλεπάλληλων χτυπημάτων και επιθέσεων, προκαλώντας συνεχή εξάντληση, χαμηλό ηθικό και αναμονή για μια συμφορά που έχει δεν έπαψε να τους φέρνει η Δύση για την υπεράσπιση των συμφερόντων και της ασφάλειάς της καταρχάς, αφού δεν αναγνωρίζει καμία πολιτική που ακολουθεί η Ουκρανία για να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση και τη συνέχισή της και γιατί, ίσως η παραβατικότητα στην ειρήνη είναι καλύτερη.

Η υψηλή ακρίβεια των χτυπημάτων

Αυτό που ξεχώρισε τις πρόσφατες ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία είναι η εξαιρετική ακρίβεια των υπερηχητικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, που έπληξαν το σύστημα Patriot, το νεότερο όπλο στα συστήματα αεράμυνας που έλαβε η Ουκρανία, καθώς και η καταστροφή ενός από τα συστήματα λήψης αποφάσεων. κέντρα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πιστεύω ακράδαντα ότι πίσω από αυτή την υψηλή ακρίβεια κρύβονται ρωσικές τεχνολογίες.

Ίσως η πιο σημαντική από αυτές είναι η εκτόξευση του νέου ρωσικού δορυφόρου Kondor-E για επιτήρηση ραντάρ τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Roscosmos που είναι ένας δορυφόρος στρατιωτικού σκοπού που αναπτύχθηκε από τις Ρωσικές Διαστημικές Δυνάμεις.

Ο νέος ρωσικός δορυφόρος Kondor-E ανήκει στην ομάδα δορυφόρων Kondor-FKA, η οποία είναι μια σειρά δορυφόρων αφιερωμένων σε στρατιωτικές αποστολές φωτογραφίας και αναγνώρισης που ανήκουν στην Ομοσπονδιακή Διαστημική Υπηρεσία «FKA» και αναπτύχθηκε από τη Mashinostroyeniya για τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις Άμυνας.

Η ομάδα δορυφόρων του ρωσικού στρατού ονομάζεται «Kondor-E», ενώ οι δορυφόροι για μη στρατιωτικούς σκοπούς ονομάζονται Kondor-FKA και χρησιμοποιούνται για σκοπούς χαρτογράφησης, προσδιορισμού μετεωρολογικών συνθηκών και παρακολούθησης και αναζήτησης φυσικών πόρων.

Το έργο Kondor-E είναι άμεσος απόγονος του σοβιετικού διαστημικού σταθμού Almaz, ο οποίος σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ένα ισχυρό ραντάρ απεικόνισης ως ένα από τα κύρια εργαλεία αναγνώρισης πριν από το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης και στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Δύο δεκαετίες προσπαθειών σταματήματος, το πρώτο Kondor που εκτοξεύτηκε, το οποίο κατασκευάστηκε για το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Γεωργίας και το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης αναμένεται να είναι οι κύριες πελάτες της μη στρατιωτικής έκδοσης των δορυφορικών δεδομένων, σύμφωνα με επίσημες δημοσιεύσεις.

Τον Φεβρουάριο του 2022, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε ένα παράγωγο του Kondor γνωστό ως Neitron μετά τη χρηματοδότησή του. Ο ρωσικός στρατός είναι ο κύριος δικαιούχος του προγράμματος και ο δορυφόρος ελέγχεται και λειτουργεί από τη Roscosmos.

Παρακολούθηση της χώρας ‘στόχος’


Και με τις συνθήκες του τρέχοντος πολέμου, ο δορυφόρος Kondor-E χρησιμοποιείται για την αναγνώριση ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας και θα παρακολουθεί δύο φορές την ημέρα σε όλη την Ουκρανία, εκτός από τις γειτονικές χώρες, και είναι σε θέση να ανιχνεύει στρατιωτικούς στόχους,

Το ραντάρ Kondor μπορεί να καλύψει μια περιοχή 20 x 50 χιλιόμετρα και η ανίχνευση αντικειμένων που κυμαίνονται σε μέγεθος από τρία έως επτά μέτρα και έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίσει μια περιοχή έως 100 x 500 χιλιόμετρα, οι ρωσικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι δυνατότητες του ραντάρ Kondor δεν επηρεάζονται, όποιες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες.

Ως εκ τούτου, η εικόνα ολοκληρώνεται στην ακρίβεια των πρόσφατων χτυπημάτων στους ουκρανικούς στόχους, διότι όλα τα σημεία διοίκησης και ελέγχου, καθώς και οι κινήσεις των δυνάμεων, θα παρακολουθούνται προσεκτικά και αυτό τις θέτει στον κύκλο του κινδύνου σε καθημερινή βάση, και θα τους προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς θα παρακολουθούνται οι οδοί ανεφοδιασμού, οι άξονες κίνησης των δυνάμεων και όλες οι αποθήκες όπλων που δεν είχαν ανακαλυφθεί προηγουμένως, καθώς και οι βάσεις υπόκεινται σε ακριβή χτυπήματα και μπορεί να υπόκεινται σε προληπτικά χτυπήματα για την εξουδετέρωση τους.

Έτσι, ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί πλέον να κρύψει τίποτα από τους Ρώσους, και αυτό το θέμα σίγουρα θα αλλάξει ριζικά την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι αλαζόνες πολιτικοί θα φέρουν μεγαλύτερη καταστροφή

Ο εμπειρογνώμονας Scott Ritter, «ο πρώην διεθνής επιθεωρητής όπλων στο Ιράκ», λέει ότι σε σύγκριση με τις επιθέσεις με πυραύλους ακριβείας στο Κίεβο, οι οποίες πιστεύει ότι προήλθαν ως αποτέλεσμα νέων δορυφορικών δεδομένων και ειδήσεων που ελήφθησαν από τη Μόσχα, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν πυραυλικές επιθέσεις σε δεύτερη συστοιχία Patriot, εκτός από μια άγνωστη υπόγεια έκρηξη προκάλεσε σεισμό 3 Ρίχτερ στο Κίεβο.

Βομβαρδίστηκαν επίσης εγκαταστάσεις που λέγεται ότι αποτελούν μέρος των αποθεμάτων πυρομαχικών που παρέχονται από τη Δύση ως μέρος της στρατιωτικής βοήθειας στον ουκρανικό στρατό.

Πιστεύω ότι το επόμενο θα είναι πιο δύσκολο για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ουκρανικού στρατού, ο οποίος θα εκτεθεί στις κινήσεις του, με την παρουσία ενός δορυφόρου ραντάρ που παρακολουθεί τα ίχνη του και βλέπει σχεδόν με ακρίβεια τι συμβαίνει στο έδαφος, και με την παρουσία ακριβών δεδομένων στη ρωσική τράπεζα στόχων, ο ρυθμός των βομβαρδισμών ακριβείας με ρωσικά υπερηχητικά όπλα μπορεί να αυξηθεί καθώς περνούν οι μέρες.

Δύσκολο για τον ουκρανικό λαό, που φέρει τις συνέπειες μιας ένοπλης σύγκρουσης, είναι καλύτερα να μην να μπουν σε αυτό, αλλά είναι ένα παιχνίδι πολιτικής και πολέμου για το οποίο αθώοι άνθρωποι πληρώνουν το τίμημα και καθοδηγούνται από αλαζονικούς πολιτικούς, και δεν θα τους δώσει τίποτε άλλο παρά περισσότερους φόνους και καταστροφές.

Ταξίαρχος Σαουδαραβικού Στρατού Salah al-Din Abu Bakr al-Zaidani για την «Αραβική Άμυνα»

The Hellenic Information Team

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο