«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»
«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
"Σε έναν κόσμο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι πάντα μια συνωμοσία"

Πως η Ευρώπη χρηματοδοτεί το Ισλάμ

Ύστερα από την ΣΦΑΓΗ στο ΠΑΡΙΣΙ η Ευρώπη πληρώνει “λύτρα” των 3 δις ευρώ στην Τουρκία-ΑΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ, για να εξοπλίσει τους Ισλαμιστές!..

30/11/2015


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επιβεβαίωσε σήμερα μετά τη λήξη της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε στην Άγκυρα το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια της Άγκυρας στην αναχαίτιση των προσφυγικών ροών.


Η ΕΒΡΑΙΑ Άγγελα Μέρκελ επιβεβαίωσε επιπλέον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανοίξει το Κεφάλαιο 17 των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας φέτος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι σε μια συνάντηση που είχε με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από τη Σύνοδο συζήτησαν την επανεγκατάσταση ορισμένου αριθμού προσφύγων από την Τουρκία απευθείας στις ευρωπαϊκές αυτές χώρες ωστόσο δεν τέθηκαν επί τάπητος συγκεκριμένοι αριθμοί.

— Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τουρκία συμφώνησαν σήμερα να χορηγηθεί ένα κεφάλαιο ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ ως βοήθεια την Τουρκία προκειμένου να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει Σύρους πρόσφυγες, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μετά το τέλος της Συνόδου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία στις Βρυξέλλες.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν επίσης να θέσουν σε εφαρμογή ένα «κοινό σχέδιο δράσης» προκειμένου να αναχαιτιστούν οι προσφυγικές ροές και να δοθεί εκ νέου ώθηση στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, δήλωσαν οι ηγέτες της ΕΕ και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

REUTERS, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βρυξέλλες, Belgium

Στο κείμενο συμπερασμάτων “οι θέσεις μας για προσφυγικό” υποστηρίζουν οι Εβραίοι Κομμουνιστές του Μαξίμου.


Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, με θέμα την προσφυγική κρίση. Την ικανοποίησή τους για το κείμενο συμπερασμάτων, το οποίο συμπεριέλαβε τις ελληνικές θέσεις εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές.

Ειδικότερα, επιβεβαιώθηκε πως η ώθηση στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας θα γίνει με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο διαπραγμάτευσης. Επιπλέον, απετράπη η ονομαστική αναφορά σε συγκεκριμένα κεφάλαια και στο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμά τους.

Ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα έχει επίσης το γεγονός ότι η απελευθέρωση των θεωρήσεων θα συνδεθεί τελικά με τη συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά και ότι θα είναι μετρήσιμη η ανακοπή της ροής από την Τουρκία, ενώ παράλληλα θα υπάρχει πρόβλεψη για παρακολούθηση των επιστροφών που πραγματοποιεί η Τουρκία στις χώρες προέλευσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διασφαλίστηκε επίσης πως θα ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκία για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέληξαν οι ίδιες πηγές, θα υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά σε διαδικασίες και μηχανισμούς παρακολούθησης, στους οποίους σημαντικό ρόλο επιδιώκει να παίξει η Ελλάδα, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις του χτες.

Πριν από τη σύνοδο, κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν από τις Βρυξέλλες την ανάγκη να προωθηθεί η συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρθηκαν στο ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης που ζητά η Τουρκία προκειμένου να ανακόψει την παράνομη διακίνηση προσφύγων προς την Ελλάδα, ενώ παράλληλα τόνιζαν ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει σημαντικά βήματα και να αναλάβει τις ευθύνες της στο ζήτημα της επανεγκατάστασης των προσφύγων.

Εξάλλου, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι θέση της Ελλάδας είναι πως η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας συνδέεται άμεσα με το προσφυγικό και επομένως θα πρέπει να αναθερμανθεί, «μέσα από το υφιστάμενο πλαίσιο διαπραγμάτευσης».

«Είμαστε θετικοί, αλλά πρέπει να υπάρξει αναλυτική συζήτηση και να κατοχυρωθούν οι θέσεις και οι επιφυλάξεις που έχουν εκφραστεί κατά καιρούς γύρω από το ζήτημα αυτό», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά στο ζήτημα της χαλάρωσης των θεωρήσεων βίζας για μια μερίδα Τούρκων πολιτών, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα προβάλει το ζήτημα, συνδέοντάς το με την ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ με την Τουρκία.

Σχετικά με τη «μίνι Σύνοδο» μεταξύ των οχτώ χωρών (Γερμανία, Αυστρία, Φιλανδία, Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα) που συνεδρίασε λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι χώρες αυτές υποστηρίζουν θερμά το θέμα της επανεγκατάστσης των προσφύγων και συζήτησαν τις προϋποθέσεις για να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία.

Τέλος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου με το νέο πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, αλλά και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στο Παρίσι για να μετάσχει στη Σύνοδο των Η.Ε. για το κλίμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, των Χρ. Βασιλάκη, Μαρίας Αρώνη, Βρυξέλλες, Belgium

Σχόλια