Αθανάσιος Στριγάς: Οργάνωση Γκέλεν

Η ανάμειξη στην Γερμανία και οι Ναζιστές των SS υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών!...


Μια από τις σπουδαιότερες υποθέσεις κατασκοπείας στην οποία η CIA είχε άμεση ανάμειξη, έγινε αντιληπτή στις ΗΠΑ στις 11 Ιουλίου 1963, όταν στο δικαστήριο της Καρλσρούης ο δικαστής Γκέρτ Βέμπερ κατεδίκασε τρείς ανώτερους πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών της Δ. Γερμανίας επειδή ενεργούσαν κατασκοπεία υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Χάϊντς Φέλφε καταδικάστηκε σε 14 χρόνια, ο Χανς Κλέμες σε 10 χρόνια και ο Έρβιν Τέμπελ σε 3. Και οι τρείς ομολόγησαν ότι παρέδωσαν στους Σοβιετικούς δεκαπέντε χιλιάδες φωτογραφίες από άκρως εμπιστευτικούς φακέλλους της υπηρεσίας πληροφοριών της Δ. Γερμανίας.

Και οι τρείς είχαν προσληφθεί από την FIA (τότε γερμανική ΚΥΠ) τη γνωστή με το όνομα «Οργάνωση Γκέλεν», από το όνομα του ιδρυτή της ΠΡΩΗΝ ΝΑΖΙ αξιωματικού Ράινχαρντ Γκέλεν.

Η ειρωνεία στην υπόθεση των τριών κατασκόπων της FIA είναι, ότι, λίγο πριν την σύλληψή τους, τους είχε απονεμηθεί- σχεδόν ταυτόχρονα- «Μνεία Εξαίρετων Πράξεων» από τις δύο οργανώσεις για τις οποίες εργαζόντουσαν: την FIA και την KGB……

Από τον Γκέλεν πήραν μία πλάκα που έδειχνε τον Α. Γεώργιο να σκοτώνει τον δράκοντα και από τον Αλέξανδρο Σελέπιν, αρχηγό της KGB μια συγχαρητήρια επιστολή με ένα χρηματικό δώρο. Όπως είχε πεί ο δικαστής Βέμπερ: «Επί δέκα χρόνια οι Σοβιετικοί είχαν τρείς έμπιστους κατασκόπους μέσα στην καρδιά της οργάνωσης πληροφοριών του αντιπάλου τους.

Επειδή η CIA συνεργαζόταν και χρηματοδοτούσε την FIA, η υπόθεση Φέλφε-Κλέμενς-Τίμπελ αποκαλύπτει ότι, η σπουδεώτερη προέκταση της CIA στην Ευρώπη, η FIΑ, είχε διαβρωθεί από την εποχή της συστάσεώς της!..... Η υπόθεση αυτή προκάλεσε πολιτικό θόρυβο μέσα στην Γερμανία. Ο γερμανικός λαός, μέσω του τύπου, ζητούσε να μάθει πως ΠΡΩΗΝ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ της κατασκοπείας του ΧΙΤΛΕΡ, διηύθυναν την Υπηρεσία Πληροφοριών της Δημοκρατίας της Δυτικής Γερμανίας!......

Ο Γκέλεν ήταν μέλος του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ του ΧΙΤΛΕΡ και υπεύθυνος της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ εναντίον των Σοβιετικών και των Ανατολικών Χωρών της Ευρώπης. Το 1945, μετά την πτώση του ΝΑΖΙΣΜΟΥ, παρέδωσε την ΟΡΓΑΝΩΣΗ του και όλους τους Μυστικούς Φακέλλους που είχε διασώσει στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

Με τις γνώσεις που διέθετε και την πείρα του δεν έμεινε για πολύν καιρό χωρίς εργασία. Τη φορά αυτή εργοδότης ήταν οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. Ο Γκέλεν επέβαλε την τιμή και τους όρους της συνεργασίας. Η υπηρεσία κατασκοπείας του Γκέλεν λειτουργούσε με κέντρο το Πούλαχ, προάστιο του Μονάχου. Η CIA πλήρωσε για τις εγκαταστάσεις και την ανέγερση κτιρίων. Η περιοχή ήταν περιμαντρωμένη κα την φρουρούσαν αυστηρά…. Στην πύλη υπήρχε ο ΤΙΤΛΟΣ μιας ανύπαρκτης εταιρίας.

Τον Γκέλεν δεν τον είχε δει κανείς, ούτε ο ίδιος είχε φωτογραφηθεί από το 1944 και μετά. Ο Γκέλεν οργάνωσε την δύναμη της καινούριας υπηρεσίας κατασκοπείας από ΠΡΩΗΝ SS και πράκτορες της υπηρεσίας κατασκοπείας του Στρατού του ΧΙΤΛΕΡ. Ένας από τους συνεργάτες του ήταν ο Φέλφε, ό οποίος βρισκόταν αιχμάλωτος στον βρεταννικό τομές κατοχής, περιμένοντας να του απαγγελθεί κατηγορία για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΞΑΦΝΙΚΑ Ο Φέλφε ΑΘΩΩΝΕΤΑΙ από τους βρεταννούς και το 1951 προσλαμβάνετε από τον Γκέλεν. Όπως ο ίδιος κατέθεσε, μετά την απελευθέρωσή του, τον πλησίασε ένας πρώην ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ των SS και τον ρώτησε αν τον ενδιέφερε να συνεχίσει την παλιά του εργασία….Δέχτηκε αμέσως!....

Στην διάρκεια του πολέμου ο Φέλφε υπηρετούσε στην Υπηρεσία Ασφαλείας του Γ’ ΡΑΪΧ και ήταν υπεύθυνος για την περιοχή της Ελβετίας. Ο Κλέμενς και ο Τίμπελ ήταν βοηθοί του. Το διπλό παιχνίδι κατασκοπείας γοήτευε και τον Δόκτορα Όττο Γιόν, υπεύθυνο του Γραφείου για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της ΔΥΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Η Οργάνωση του Όττο Γιόν βρισκόταν σε διαμάχη με την οργάνωση Γκέλεν. Στις 20 Ιουλίου 1954, ο Όττο Γιόν εξαφανίστηκε στο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Το γεγονός προξένησε κατάπληξη, δεδομένου ότι ήταν επικεφαλής της ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ της Δ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και όπως δήλωσε η ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ, ο καλύτερα πληροφορημένος στην πατρίδα του για ζητήματα ΑΝΤΙκατασκοπείας …

Στις 20 Ιουλίου 1955, ο καγκελλάριος Κόνραντ Αντενάουερ, ανήγγειλε την ένταξη της οργάνωσης Γκέλεν στην κρατική κυβερνητική μηχανή με τίτλο FIA. Με την λιποταξία του Όττο Γιόν, ο Γκέλεν παρέμεινε ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος στο πεδίο της κατασκοπείας στην Δ. Γερμανία.

Οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ CIA και Γκέλεν - FIA διατηρήθηκαν πάντοτε πολύ στενές και είναι το σημείο ακριβώς που εξηγεί γιατί η προδοσία Φέλφε-Κλέμενς-Τίμπελ είχε άμεσο αντίκτυπο στην CIA…

Στην δίκη ο εισαγγελέας είπε ότι η υπόθεση κατασκοπείας Φέλφε-Κλέμενς-Τίμπελ, προξένησε ανυπολόγιστη ζημιά στην Δημοκρατία της Δ. Γερμανίας, αλλά εξ’ ίσου και στις αντίστοιχες οργανώσεις πληροφοριών των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ…cia!....

Αθανάσιος Στριγάς
Μυστικές Υπηρεσίες

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη