Το ενδεχόμενο να επιτραπεί η αιμομιξία μεταξύ αδελφών με αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου εξετάζεται από το γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας.
Το σκεπτικό της πρότασης είναι ότι η υπάρχουσα νομοθεσία που απαγορεύει την αιμομιξία μεταξύ αδελφών, αποτελεί απαράδεκτη προσβολή του δικαιώματος της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης», συντηρεί «μια κοινωνική προκατάληψη» και εκτιμά ότι «το θεμελιώδες δικαίωμα των ενήλικων αδερφών, για σεξουαλική αυτοδιάθεση, πρέπει να ληφθεί περισσότερο υπ' όψιν από την αφηρημένη ιδέα της προστασίας της οικογένειας».
Αφορμή για τη συγκεκριμένη συζήτηση έδωσε η δημοσιοποίηση ενός τέτοιου περιστατικού στη Σαξονία. Το ζευγάρι μεγάλωσε ξεχωριστά και γνωρίστηκε όταν ο Πάτρικ ήταν ενήλικος ενώ η Σούζαν 16 ετών. Απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά. Ο Πάτρικ καταδικάστηκε σε τριετή κάθειρξη για αιμομιξία και απέτυχε επανειλημμένως να ανατρέψει την ετυμηγορία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το ζευγάρι υποχρεώθηκε να ζήσει ξεχωριστά, έπειτα από δικαστική απόφαση που είχε ως σκοπό την προστασία των παιδιών τους από τις συνέπειες της σχέσης τους. Μάλιστα δύο από τα παιδιά τους είναι ειδικών αναγκών, επιβεβαιώνοντας τις απόψεις που θέλουν την αιμομιξία υπεύθυνη για τη γέννηση παιδιών με γενετικές ανωμαλίες.
Και ως προς αυτό το σημείο, όμως, το Συμβούλιο Δεοντολογίας διατυπώνει διαφορετική άποψη λέγοντας ότι σε άλλα ζευγάρια που έχουν γενετικές δυσλειτουργίες δεν έχει απαγορευτεί η τεκνοποίηση, οπότε αυτό δεν θα πρέπει να ισχύει ούτε για τα αδέλφια. Όπως αναφέρει στη στοιχειοθέτηση της πρότασής του, πραγματοποιήθηκε εκτενής έρευνα σε αιμομικτικά ζευγάρια και αποδείχτηκε ότι συχνά λόγω «της νομοθεσίας και της προκατάληψης» ζουν μια κρυφή ζωή. Σε μια περίπτωση μάλιστα, γυναίκα δέχθηκε απειλές από τον πατέρα της και τον πρώην σύζυγό της ότι θα της στερούταν η επιμέλεια των παιδιών της αν δεν σταματούσε άμεσα την κρυφή σχέση που διατηρούσε με τον ετεροθαλή αδερφό της.
Η αιμομιξία παραμένει παράνομη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και η συζήτηση για το θέμα εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού στη Γερμανία. Μάλιστα, σε έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, το 2-4% των Γερμανών παραδέχθηκε πως έχει «αιμομικτικές εμπειρίες».
Οίκοι ανοχής... για κτηνοβάτες στη Γερμανία
Συγκλονίζει η είδηση που έρχεται από τη Γερμανία, ότι σε πολλές περιοχές της χώρας, φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια...οι οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες.
Η λειτουργία αυτών των οίκων ανοχής - που έχει προκαλέσει σοκ και οργή στην παγκόσμια κοινότητα – στηρίζεται σε ένα νόμο που καθιστά νόμιμη την κτηνοβασία, έχοντας ως μοναδικό περιορισμό τον μη τραυματισμό του ζώου.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ακτιβίστρια για την προστασία των ζώων, Madeleine Martin, στην εφημερίδα ''Frankfurter Rundschau'' οι κτηνοβάτες επιχειρούν να παρουσιάσουν το σεξ με ζώα ως «επιλογή τρόπου ζωής» και κάλεσε την κυβέρνηση να απαγορεύσει κατηγορηματικά την κτηνοβασία σε όλη τη χώρα.
Η Martin καταγγέλλει ότι έχουν δημιουργηθεί μέχρι και... ερωτικοί ζωολογικοί κήποι, όπου οι επισκέπτες κάνουν σεξ με ζώα όπως λάμα ή κατσίκες.
Από την πλευρά τους οι κτηνοβάτες δημιούργησαν ομάδα προκειμένου να εναντιωθούν σε οποιαδήποτε αλλαγή του νόμου και σύμφωνα με τον πρόεδρό τους, Michael Kiok, «οι απλές έννοιες της ηθικής δεν έχουν καμία δουλειά με το δίκαιο».
«Είμαστε μια μειονότητα που γινόμαστε στόχος διακρίσεων φανατικών εξ αιτίας του σεξουαλικού μας προσανατολισμού. Είμαστε φυσιολογικοί. Έτσι γεννηθήκαμε», αναφέρουν επίσης σε ανακοίνωσή τους.
03/11/2014
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου