Βίβιαν Ευθυμιοπούλου: Μισώ της Ελλάδα και τους Έλληνες

Η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, της Μαρέβας η MKO στο Σουφλί, το ΔΝΤ και η πρωτοφανής ομερτά-ασυλία


Όταν η φίλη της Μαρέβας και σύμβουλος στρατηγικής Βίβιαν, “άλλαξε τα φώτα” στην ιστορία του Τζιβρε.

Πριν αναλύσουμε το θέμα και τι ακριβώς έκανε η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου ας γνωρίσουμε λίγο ποια ακριβώς είναι.

Η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου είναι σύμβουλος στρατηγικής με ειδίκευση στην πολιτική επικοινωνία και τον σχεδιασμό ταυτότητας (branding). Αρθρογραφεί για τη γαστρονομία και την ευζωία με το ψευδώνυμο Αθήναιος.

Η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου: πρωην media strategist στην εταιρεία Civitas, είχε κατηγορηθεί για την “εκπαίδευση” Ελλήνων δημοσιογράφων από το ΔΝΤ ώστε να μας λένε απο το MEGA και τα αλλα ΜΜΕ πόσο μεγάλη ευλογία είναι τα μνημόνια.

Συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος της κίνησης Ανοικτή Πολιτεία.

Η Ανοικτή Πολιτεία είναι μία πρωτοβουλία πολιτών για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων Γ. Φλέσσας της Civitas , Γιάννης Κουτσομύτης, Ν. Ζαχαριάδης, Γ. Φαρμακης κ.α

Επίσης ήταν οπαδός του Στέφανου Μάνου και τον φιλελεύθερων πολιτικών κάτι που υπερασπίζεται ακόμα, μόνο που πλέον συμφωνεί περισσότερο με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τις ακροδεξιές κορόνες του.



Είναι εκείνη που προσέβαλε δημόσια τον συγγραφέα Νίκο Δήμου και ας δούμε τι έγραφε ο ίδιος στο Protagon:

Νίκος Δήμου: Εβραίος Κομμουνιστής

Πριν μερικά χρόνια η κατά καιρούς συνεργάτης του Protagon Βίβιαν Ευθυμιοπούλου με είχε αποκαλέσει (στο Facebook) «ανόητο γέρο». Ο Δήμου επισημαίνει ότι: Κάποιος μπορεί να είναι πραγματικά ανόητος ή γέρος, αλλά ο συνδυασμός των λέξεων είναι ρατσισμός. Επανέλαβε φέτος η Βίβιαν : «Αν δεν γλυτώσουμε από αυτόν τον μπάρμπα μην περιμένετε να τελειώσει η κρίση». Τέτοιο μίσος, η άγνωστή μου κυρία! (Η κρίση;).

Η Βίβιαν Ευθυμιοπουλου, είναι λάτρης των σοσιαλ μίντια και έχει καθημερινή παρουσία με απόψεις, θέσεις για πολιτικά ζητήματα και όχι μόνο. Η κατά κόσμον Vivian-e στο τουίτερ, κολακεύει μανιωδώς τα τελευταία δυο χρόνια (συνήθης πρακτική όταν θέλει να επιτύχει κάτι) την οικογένεια Μητσοτάκη και εγένετο φιλία η συνεργασία με τη Μαρέβα.

Το αποτέλεσμα της φιλίας ή συνεργασίας ήταν να επισκεφτεί η Βίβιαν το Σουφλί και το Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζιβρε, την ημέρα που εγκαινίασαν την ΜΚΟ η Μαρέβα και οι συνεργάτες της.

Στα σοσιαλ που κατέχει, δημόσια ανάρτησε κάποιες φωτογραφίες απο το Σουφλί και ας δούμε πως κατακρεούργησε την ιστορία του Τζίβρε, ταυτόχρονα όμως πως διαδίδει μια υποτιθέμενη ντεφάκτο κατάσταση για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Τα λάθη ; Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σωστή, εκτός απο τα ίδια τα κτίρια.

Τι λέει λοιπόν η άσχετη επικοινωνιολόγος Βίβιαν και το διαδίδει στα μέσα ; Καταρχάς ότι οι αδερφοί Τζιβρε λεγόταν Τζιμπρέ, και στα σχόλια απο κάτω προσθέτει ότι απλά οι κάτοικοι της περιοχής τους ονομάζουν Τζιβρε. Ταυτόχρονα έρχονται να προστεθούν σχόλια του τύπου, έτσι εξηγείται και η ονομασία των κεντημάτων ως τζεβρεδες, άρα απο εκεί προέρχεται το όνομα . Ω, θεοί!

Δεύτερο ακόμα πιο τραγικό λάθος, κατονομάζει ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ, ένα εργοστάσιο μεταξουργίας. Για όσους δεν γνωρίζουν η λέξη ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ προέρχεται απο το ΕΡΙΟ που σημαίνει το τρίχωμα, το μαλλί των εριφίων και των αμνών που χρησιμοποιείται για την ύφανση ινών. ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ λοιπόν σημαίνει , βιομηχανία κατεργασίας ερίου για παραγωγή μάλλινων υφασμάτων ή ειδών πλεκτικής.

Άλλαξε εντελώς το όνομα του Τζιβρε όσο και την ιδιότητα της δραστηριότητας που ιστορικά άλλαξε την περιοχή του Σουφλίου.

Και έτσι απλά κάποια άσχετη διαδίδει, διαφημίζει υποτίθεται τον τόπο που επισκέπτεται.
Εύλογη απορία, κανείς απο την παρέα της Μαρέβας δεν την ενημέρωσε, που ήρθε και τι θα δει; Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η επίσκεψη, τα εγκαίνια που έγιναν, τι χώρος ήταν αυτός, σε ποιους άνηκε και που ανήκει σήμερα ; Το δήμο εννοούμε όχι τη Μαρεβα. Κάποιοι ντόπιοι συν-εργαζόμενοι με τη Μαρέβα και τον υπεύθυνο της ΜΚΟ της έκαναν και λαικ. Μα κανείς δεν είδε ότι η ασχετοσύνη της Βίβιαν βγάζει μάτι;

Μάλλον ο “σκοπός” αδιαφορεί για την παραχάραξη της ιστορίας.

Μη ξεχάσουμε να επισημάνουμε ότι τα ονόματα της εταιρίας της Μαρέβας και της ΜΚΟ που πάλι κατά περίεργο τρόπο εμπλέκονται στην εικόνα του Τζιβρε, είναι ολόσωστα. Αλίμονο.

Τι μας λέει στη δεύτερη εικόνα εκτός απο τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που αποκτά στον τρόπο συνεννόησης σχεδιαστή και του ανθρώπου που υλοποιεί την οδηγία;

Μας λέει ξεκάθαρα και διαδίδει/ διαφημίζει/επικοινωνεί παλι η κυρία Βίβιαν δημόσια στα σοσιαλ μίντια που λειτουργεί, ότι στην περιοχή του Σουφλίου μόνο ένας παράγει μεταξωτά υφάσματα.

Δεν μας αφορά ο ένας, δεν έχουμε να πούμε κάτι για την δραστηριότητα του συγκεκριμένου επαγγελματία. Έχουμε να προσθέσουμε όμως ότι σε μια μικρή έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι δεν είναι μόνο μία η επιχείρηση, δεν είναι η μοναδική στην περιοχή.

Βρήκαμε επίσης οικοτεχνίες μεταξιού, βαφεία , εμπορικά καταστήματα κ.α

Οπως είδαμε και στην προηγούμενη εικόνα η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου είναι εντελώς άσχετη με την περιοχή και την ιστορία της. Απο κάπου όμως αντλεί πληροφορίες τις οποίες και δημοσιεύει με συμπαθητική επιτυχία σε ανταπόκριση. Ποιος άραγε την ενημερώνει για όλα αυτά; Ποιος της έχει πει αυτές τις λανθασμένες πληροφορίες για την ιστορία του Τζιβρε και τη δραστηριότητα του αλλά και για το επιχειρηματικό περιβάλλον του Σουφλίου.

Σύμβουλος επικοινωνίας που διαδίδει και επικοινωνεί παραχαραγμένες ιστορίες δεν είναι καλός σύμβουλος. Ή κάνει απλά τη δουλειά που της είπαν να κάνει ; Είναι κακός σύμβουλος αυτός που χρησιμοποιεί λάθος πηγές πληροφόρησης αυτό είναι επίσης σίγουρο και το ακόμα πιο σίγουρο, ότι τελικά κάνει κακό σε μια περιοχή και την ιστορία της διαδίδοντας “ηλιθιότητες” γιατί περί αυτού πρόκειται.

Επίσης, προφανώς, κάνει κακό και στους υπόλοιπους επαγγελματίες της περιοχής που ουσιαστικά για την ίδια και την παρέα της είναι ανύπαρκτοι. Και ποιος νοιάζεται θα μου πείτε ε;
Η Δημοτική αρχή σίγουρα όχι, αφού με μανία υπερασπίζονται κάθε καπήλευση, κάθε παραποίηση κάθε κακή εκμετάλλευση της περιουσίας των συν-δημοτών τους.

Σιγά μην ασχοληθούν με τέτοια ζητήματα άλλωστε άσχετοι είναι και αυτοί, γεγονός που είναι ολοφάνερο.

Η κακή διαφήμιση δεν είναι πάντα διαφήμιση. Στην προκειμένη είναι παραποίηση και μέγιστη δυσφήμιση.

Να τους χαίρεστε!

Βελισσάριος Λένορμαν

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο