«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»
«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
"Σε έναν κόσμο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι πάντα μια συνωμοσία"

Αθανάσιος Στριγάς: GCHQ - KGB

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ GCHQ-ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ NSA


Ο Λίνκολ Ντ. Φάουερ, ο νέος υπαρχηγός της NSA, διαπιστώνει δύο πράγματα:

Η Βρετανική υπηρεσία έχει γίνει φλύαρη σαν γριά θυρωρός και σύμφωνα με τις υπηρεσίες της NSA, «68.000 βρετανοί δημόσιοι υπάλληλοι που πιθανόν κατέχουν διάφορα μυστικά, δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης, λόγω πολιτικών προτιμήσεων, δεμών με εχθρικές χώρες, προβλημάτων χαρακτήρα, ή ηθών…».

Τέτοιοι αριθμοί-‘όταν έρχονται μετά την υπόθεση Μπλάντ, του κριτικού τέχνης που δούλευε για τους Σοβιετικούς, και ήταν είκοσι χρόνια Σύμβουλος της βασίλισσας –ξυπνούν την ψύχωση μιας Αγγλίας που θεωρείται συχνά ως ὁ πρώτος παγκόσμιος παραγωγός κατασκόπων», μερικοί από τους οποίους, οι επιλεγόμενοι «Τυφλοπόντικες», ονειρεύονται πάντα την εξουσία.

Η μυστική υπηρεσία, που φυσικά ήταν ανώτερη από την ΜΙ5, αποκαλύφθηκε τυχαία, από έναν εντελώς ξένο προς την υπηρεσία περιστατικό: Στις 27 Απριλίου 1982, στη μικρή Αγγλική πόλη του Χέρτφορντ, συνελήφθη ένας πενηντάρης ταξιτζής για σωρεία επιθέσεων σε ανήλικα κορίτσια.

Μέσα στο πορτοφόλι του βρέθηκε ένα χαρτί με μυστηριώδεις κωδικούς. Οι αστυνομικοί που δεν κατάλαβαν την σημασία τους, έστειλαν το χαρτί στα Κεντρικά. Σε λιγότερο από δύο ώρες, ήρθε η ΔΙΑΤΑΓΗ να αφήσουν τον ΒΙΑΣΤΗ ελεύθερο!......

Στις 23 Μαΐου όμως, η Ρόντα Πράϊμ, σύζυγος του κατηγορούμενου για ΒΙΑΣΜΟΥΣ, κατέθεσε ότι ο άντρας της ήταν ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ της Βρετανικής μυστικής υπηρεσίας GCHQ αλλά και των ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ!......


Ο Πράϊμ συνελήφθη και στις 10 Νοεμβρίου 1982, καταδικάσθηκε σε 38 χρόνια φυλάκιση «για μια Προδοσία» όπως είπε ο δικαστής «που έκανε μεγάλο κακό στην Μ. Βρετανία και στους Συμμάχους και φίλους της».

Έτσι αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά, πώς και στην Βρετανία λειτουργεί και μια άλλη μυστική υπηρεσία, που βρίσκεται πάνω από την γνωστή ΜΙ6.

Η απόφαση αυτή δεν προκάλεσε καμμιά ανακούφιση στις Αμερικανικές πληγές. Ο Πράϊμ είχε κάνει μεγάλη ζημιά.

ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΧΟΓΚ-ΚΟΓΚ….που εποπτεύεται από την GCHQ, δύο Ταϊβανοί γλωσσολόγοι διέφυγαν στην Κίνα.

Από αυτό το ΚΕΝΤΡΟ, εντοπίζεται η ασύρματη σπικοινωνία που μεταδίδεται από την ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΑΣΗ του Λοπ Νόϊ και τις γύρω δοκιμαστικές βάσεις πυραύλων. Μετά την λιποταξία, οι Κινέζοι Κομμουνιστές άλλαξαν τους κώδικες επικοινωνίας τους, καθιστώντας πολύ δύσκολη την συλλογή πληροφοριών.

Η NSA έχασε επίσης τον μόνον ΣΤΑΘΜΟ παρακολούθησης που θεωρούσε «αναντικατάστατο», τον ΣΤΑΘΜΟ του Καμπκάντ στο ΙΡΑΝ, στα Σοβιετικά σύνορα. Χάρη σε έναν εξοπλισμό που εθεωρείτο πολύ προχωριμένος, οι παραμικρές λεπτομέρειες της δραστηριότητας του Σοβιετικού ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του Κουρυατάμ, 800 χιλιόμετρα Βόρεια, γίνονταν αμμέσως γνωστές.

Σε περίπτωση εκτόξευσης πυραύλου, το Καμπντάντ έστελνε σήματα σε έναν δορυφόρο που τα μετέδιδε αμμέσως στην Αλάσκα, όπου αεροπλάνα ήταν έτοιμα να απογειωθούν για να ακολουθήσουν την ΤΡΟΧΙΑ του Ρωσσικού πυραύλου.

Δύο μήνες μετά την άνοδο του Χομεϊνί στην εξουσία, η καταπληκτική αυτή οργάνωση διαλύθηκε!.....

Οι Ιρανοί υπάλληλοι της ΒΑΣΗΣ εστίασαν και συνέλαβαν ομήρους τους Αμερικανούς Τεχνικούς, οκτώ μήνες πριν από την υπόθεση της ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ στην Τεχεράνη…

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ, αλλά οι ΗΠΑ δέχτηκαν να πληρώσουν 500.000 δολλάρια για την απελευθέρωση αυτών των ανθρώπων, μετά από ΚΡΑΤΗΣΗ επτά εβδομάδων!....

Ο εξοπλισμός, ο οποίος έπεσε στα χέρια των Ιρανών και αντιπροσώπευε τότε, το άκρον άωτον της τεχνολογικής τελειότητας, ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΚΟΜΜΑΤΙ -ΚΟΜΜΑΤΙ στην Σοβιετική Ένωση, χάρη στην συνεργασία των μελών του Ιρανικού ΚΚ. Τουντέχ….!....

Μένγουϊθ Χιλλ

Το κέντρο παρακολούθησης Μένγουϊθ Χιλλ , στο Γιορκσάϊρ, διοικήται από την NSA. Είναι ένα γιγάντιο και αδιάκριτο αυτί, τοποθετημένο στην καρδιά του Βρετανικού και Ευρωπαϊκού συστήματος επικοινωνιών. Μπορούν να εντοπιστούν ταυτόχρονα να μαγνητοφωνηθούν, τρεις χιλιάδες εξακόσια τηλεφωνήματα Λονδίνο-Παρίσι.

Το Μένγουϊθ Χιλλ, εξασφαλίζει επίσης την επικοινωνία ανάμμεσα στο Φορτ Μηντ, έδρα της NSA και το Αρχιπέλαγος του ΝΤΙΕΓΚΟ ΓΚΑΡΣΙΑ, ηλεκτρονικό κέντρο, που βρίσκεται στην μέση του Ινδικού Ωκεανού.

Από το 1974, υπάρχει μια πραγματική μυστική συμφωνία ανάμμεσα στην Βρετανική και Αμερικανική κυβέρνηση, που συνδέει το GCHQ με αυτό που ήταν η εμβρυακή μορφή της NSA, και αργότερα με την ίδια την υπηρεσία, από το 1952, έτος ίδρυσής της!...

Η NSA, παρακολουθώντας τις συνδιαλέξεις ανάμμεσα στην Αγγλία και την Ιρλανδία, δίνει πολύτιμες πληροφορίες στους Βρετανούς, για τον αγώνα τους ενάντια στον IRA. Αντίστροφα, ο σταθμός παρακολούθησης που βρίσκεται στο ΧΟΓΚ-ΚΟΓΚ και διευθύνεται από τους Άγγλους, συγκέντρωσε τις ενδείξεις που επέτρεψαν την προετοιμασία του Αμερικανικού βομβαρδισμού στο Ανόϊ.

Η NSA, μπόρεσε επίσης να προειδοποιήσει το Λονδίνο για τις στρατιωτικές προετοιμασίες που έκαναν οι ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ πριν εισβάλουν στα νησιά Φώκλαντ, διαπιστώνοντας απλώς την αύξηση των στρατιωτικών ραδιοεπικοινωνιών. Η ενωμένη δύναμη αυτών των δύο μυστικών υπηρεσιών, τους δίνει την δυνατότητα να παρακολουθούν όλο τον Κόσμο!....

Υπάρχουν τρείς Δορυφόροι πάνω από τον Ατλαντικό, καθένας από τους οποίους έχει 20.000 κυκλώματα αναμετάδοσης. Υπάρχουν επίσης 8 ΚΑΛΩΔΙΑΚΑ συστήματα, το καθένα εφοδιασμένο με 5.000 κυκλώματα.

Η NSA και η GCHQ, που υπάγεται απ’ευθείας στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, έχει το «καθήκον» να παρακολουθεί όλες τις συνδιαλέξεις που γίνονται με τηλέτυπο η τελεφάξ μικροκύματα, είτε πρόκειται για ΕΜΠΟΡΙΚΑ μηνύματα, ή δορυφορικά μηνύματα. Το γιγαντιαίο κέντρο του βρίσκεται κοντά στο Τσέλντενχαμ, μια ήσυχη πόλη, εκατό χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου, έχει την πιο τελειωποιημένη τεχνολογία και τα πιο προχωρημένα συστήματα παρακολούθησης.

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ τις χώρες τις Κοινοπολιτείας, αλλά και τους Ευρωπαίους Συμμάχους.

Στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την είσοδο της Αγγλίας στην ΕΟΚ, Η GCHQ, εντόπισε τα πιο μυστικά μηνύματα που αντάλλαξαν οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, πράγμα που έδωσε στο Λονδίνο ένα σημαντικό πλεονέκτημα!...

Αθανάσιος Στριγάς
Παγκόσμιοι Εντολοδότες

Σχόλια