Χριστιανισμός: Στις ΗΠΑ γίνεται ''της Αρχιεπισκοπής το κάγκελο''

Στις ΗΠΑ γίνεται ''της Αρχιεπισκοπής το κάγκελο''. Αrchbishop Elpis ''διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν''.


Οι 2 αρχιεπίσκοποι στην Ουάσιγκτον


Κι ενώ ο εξαγοράσιμος-διεφθαρμένος πατριάρχης προσπαθεί να...''πείσει'' χωρίς επιτυχία (επειδή ουδείς τον πιστεύει) ότι δεν χρηματίστηκε γιά υπόθεση ''αυτοκεφαλίας εκκλησίας Ουκρανίας'' (αλλά ούτε κουβέντα γιά τα 10 εκατ. δολ. που πήρε από τα χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγ. Νικολάου στο Μανχάτταν), οι εισπράκτορές του στις ΗΠΑ, δηλ. ο αρχιεπίσκοπος Elpis, ο ''σκιώδης αρχιεπίσκοπος'', ο ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσος) και ο υιός του, μαζί στην Ουάσιγκτον -16 Ιουλίου '19- γιά δημόσιες σχέσεις, φωτογραφίες και ''εντυπωσιασμό αφελών''. 

Στο μεταξύ, γίνονται ήδη σοβαρές ενέργειες (που δεν δημοσιοποιούνται) γιά το νομικό ζήτημα με Αρχιεπισκοπή Αμερικής (παράνομη-παράτυπη ''εκλογή'' Ελπιδοφόρου) και γιά την ΑΠΑΤΗ με χρήματα γιά αγ. Νικόλαο. Γίνονται και ενέργειες γιά να προωθηθεί το ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Αρχιεπισκοπής-Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ, ώστε να προφυλαχτεί από τους νεογενίτσαρους, δηλ. τα αρπακτικά του Φαναρίου.

Πατριαρχείο γιά ουκρανικό και ''εξαγορά''


«Ισχυρισμοί ή πληροφορίες προερχόμενες από οιονδήποτε πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να εκχωρήσει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, δήθεν ζήτησε και έλαβε, ή διεκδικεί, οποιασδήποτε μορφής αντάλλαγμα, οικονομικό ή άλλου είδους, είτε από πολιτικά είτε από εκκλησιαστικά πρόσωπα, είναι απολύτως ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές». 

Το παραπάνω επεσήμανε -14 Ιουλίου '19- σε δήλωσή του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Πατριαρχείου, Νίκος Παπαχρήστου, ύστερα από ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις εναντίον του Πατριαρχείου, τις οποίες φέρεται να έκανε πρόσφατα στέλεχος της εν Ουκρανία αυτόνομης παρουσίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Σημ.: Γιά τα 10 εκατ. δολ. από τα χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου στο Μανχάττταν Ν. Υόρκης, ως μέρος της εξαγοράς γιά ουκρανικό, έχει να πει κάτι;;;

https://www.kalami.us/2019/sxolia/elpis-2019.html

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη