Το Σύνδρομο της Αβάνας


Σχόλιο:
Αποδεικνύεται ακόμη μία φορά η συγκάλυψη των πειραμάτων από την CIA & FBI και τους Εβραίους Κομμουνιστές των ΗΠΑ.

***

Σύνδρομο της Αβάνας> Το FBI δημοσιοποίησε την έκθεση του, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα ερωτηματικά

Οι ερευνητές εξέτασαν τα αρχεία αλλά δεν πήραν συνεντεύξεις από τα θύματα.

Την Παρασκευή, το FBI δημοσιοποίησε ένα νέο, ανανεωμένο τμήμα μιας έκθεσης του 2019 που ήταν από τις πρώτες που υποστήριξαν ότι τα μυστηριώδη συμπτώματα και ασθένειες, γνωστά/ες ως Σύνδρομο της Αβάνας, πιθανότατα δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας εχθρικής δράσης, αλλά «κοινωνικής μετάδοσης», ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Από τους Adam Goldman και Julian E. Barnes/New York Times

Ορισμένοι νυν και πρώην αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η ανάλυση του FBI έσπειρε από την αρχή αμφιβολίες εντός της CIA και της κυβέρνησης Trump σχετικά με τις βαθύτερες αιτίες του Συνδρόμου της Αβάνας και για το κατά πόσον ήταν (και είναι) στην πραγματικότητα μια αληθινή ασθένεια που προκαλείται από το άγχος.

Ως αποτέλεσμα, τα άτομα με συμπτώματα του Συνδρόμου της Αβάνας και οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους απαξιώνουν εδώ και καιρό τα ευρήματα του FBI, σημειώνοντας ότι οι ερευνητές εξέτασαν τα αρχεία αλλά δεν πήραν συνεντεύξεις από τα θύματα.

Οι New York Times έλαβαν την περίληψη της έκθεσης ως μέρος ενός αιτήματος στα πλαίσια του νόμου Freedom of Information.

Αξιωματικοί της CIA και Αμερικανοί διπλωμάτες που σταθμεύουν στην Κούβα ανέφεραν για πρώτη φορά ασθένειες και συμπτώματα από το Σύνδρομο της Αβάνας το 2016, παραπονούμενοι για ζάλη και ναυτία, συχνά αφού άκουγαν θορύβους ή ένιωθαν πίεση.

Αργότερα, Αμερικανοί πράκτορες και διπλωμάτες στην Κίνα, την Αυστρία και σε άλλα μέρη του κόσμου άρχισαν να αναφέρουν παρόμοια συμπτώματα. Ο αυξανόμενος αριθμός καταγγελιών τροφοδότησε έντονες εικασίες ότι μια αντίπαλη δύναμη θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει κρυφά όπλα υψηλής τεχνολογίας ή άλλες συσκευές για να προκαλέσει τραυματισμούς σε Αμερικανούς αξιωματούχους.

Όμως η CIA και στη συνέχεια το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν πολύ απίθανο μια ξένη δύναμη να κρύβεται πίσω από τις ασθένειες. 

Δεν βρήκαν στοιχεία ότι η Ρωσία, η Κούβα ή η Κίνα διεξήγαγαν κάποια εκστρατεία χρησιμοποιώντας συσκευές ικανές να εκπέμψουν κάποιου είδους κατευθυνόμενη ενέργεια. Αντίθετα, οι έρευνες απέδωσαν πολλά από τα συμπτώματα σε υποκείμενα ιατρικά ζητήματα, περιβαλλοντικούς παράγοντες και στρες –τους ίδιους παράγοντες που αναφέρθηκαν και στην έκθεση του FBI το 2019.

Η τελευταία είχε μια σκεπτικιστική άποψη για το Σύνδρομο της Αβάνας, χρησιμοποιώντας τη λέξη «θύμα» σε εισαγωγικά για να περιγράψει άτομα που ανέφεραν συμπτώματα: «Με βάση τις πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες τη στιγμή που συντάχθηκε αυτή η έκθεση, η ανάλυσή μας έδειξε ότι αρκετά από τα “θύματα” σε αυτές τις περιπτώσεις ίσως να βίωσαν από ένα επεισόδιο μαζικής ψυχογενούς ασθένειας ή κοινωνικής μετάδοσης», ανέφερε μια -εν μέρει- διασκευασμένη πρόταση στην έκθεση.

Το FBI είπε ότι ξεκίνησε τη διερεύνηση των υποθέσεων της Αβάνας τον Μάιο του 2017 και τις υποθέσεις της Κίνας τον Μάιο του 2018. Η έρευνα φάνηκε αρχικά να επικεντρώνεται σε οποιοδήποτε όπλο ή συσκευή που θα μπορούσε να ευθύνεται. «Αυτές οι υποθέσεις περιστρέφονται γύρω από το ζήτημα του κατά πόσον ένας άγνωστος ή οι δράστες χρησιμοποίησαν μια άγνωστη συσκευή που μπορεί να εκπέμπει συχνότητες ή κύματα για να τραυματίσει αυτά τα άτομα», ανέφερε η έκθεση.

Αλλά η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πολλές από αυτές τις περιπτώσεις ασθενειών παρουσίασαν «αρκετά κοινά συμπτώματα» από «προκαθορισμένες ιατρικές καταστάσεις» ή περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Όπως και οι μετέπειτα μελέτες, η έκθεση ανέφερε ότι η υπηρεσία δεν μπορούσε να «προσδιορίσει καμία μεμονωμένη αιτία για αυτά τα συμπτώματα».

Πολλοί από τους υποκείμενους στις ασθένειες συνέχισαν να απορρίπτουν προτάσεις ότι το στρες, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες ή η μαζική υστερία κρύβονταν πίσω από τα συμπτώματά τους. Έχουν επικρίνει μελέτες που εγείρουν αμφιβολίες για το εάν το Σύνδρομο της Αβάνας συσχετίστηκε με μετρήσιμα τραύματα στο κεφάλι και ώθησαν την κυβέρνηση να συνεχίσει τη διερεύνηση πιθανών ξένων αιτιών. Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών λένε ότι συνεχίζουν να το κάνουν.

Σύμφωνα με τον νόμο Havana (Act), η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε να αποζημιώνει διπλωμάτες και πράκτορες που είχαν μείνει ανάπηροι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, ξεκινώντας από αξιωματικούς της CIA που αναγκάστηκαν να αποσυρθούν λόγω της σοβαρότητας των συμπτωμάτων τους.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/syndromo-tis-avanas-gt-to-fbi-dimosiopoiise-tin-ekthesi-toy-dimioyrgontas-akoma-perissotera-erotimatika/

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη