Josep Borrell: Εβραίος Κομμουνιστής

Το βιογραφικό του Ζοζέπ Μπορέλ, που συνήθως ως αριστερός σφουγγαρίζει το κατάστρωμα, ή σκουπίζει το κλαρίνο της πολιτικής ορθότητας!....


Τοποθετούμενος στην αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Ζοζέπ Μπορέλ είχε προκαλέσει αίσθηση τον Απρίλιο του 1998, όταν ορίστηκε υποψήφιος για την προεδρία της κυβέρνησης στις βουλευτικές εκλογές του 2000 με τη στήριξη της βάσης, την οποία είχε γοητεύσει με τον χαρισματικό χαρακτήρα του.

Μπορέλ: Το τουρκικό πλοίο μετέφερε φάρμακα στη Λιβύη, λέει η ΕΕ

Το θέμα του τουρκικού πλοίου που παρακολουθούσε η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και αρνήθηκε τη νηοψία στην επιχείρηση IRINI, τέθηκε από δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που ακολούθησε την σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ. 

Απαντώντας σε ερώτημα Τούρκου δημοσιογράφου ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Ζοζέπ Μπορέλ, υποστήριξε ότι υπήρξε επικοινωνία από την επιχείρηση IRINI με τις τουρκικές και τανζανικές Αρχές, οι οποίες και διαβεβαίωσαν ότι το ύποπτο πλοίο που συνοδευόταν από τουρκικά πολεμικά, μετέφερε φάρμακα στην Λιβύη.

«Στο τέλος Μαΐου εντοπίσαμε μέσω δορυφόρου ένα ύποπτο πλοίο με σημαία Τανζανίας συνοδευόμενο από τουρκικά στρατιωτικά πλοία, τα οποία δήλωσαν ότι το πλοίο ήταν μισθωμένο για μεταφορά φορτίου (κάργκο) για λογαριασμό της Τουρκίας με φαρμακευτικό υλικό που είχε προορισμό την Λιβύη. Το πλοίο της Επιχείρησης IRINI έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. 

Επικοινώνησε με τις τουρκικές Αρχές για να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία». εξήγησε ο ΕΒΡΑΙΟΣ Ζοζέπ Μπορέλ. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «όταν υπάρχει απάντηση και δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, σύμφωνα με το Δίκαιο της θάλασσας, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να μεταφέρουμε την πληροφορία στα Ηνωμένα Έθνη».

https://isxys.blogspot.com/2020/06/blog-post_89.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο