Οι «αντιστασιακοί» και «κινηματίες» Λαμπράκηδες, Βαρδινογιάννηδες και Λάτσηδες

Το παιδί με την πλατυποδία, που έτρεχε σαν δρομέας μόνον για τις τυρόπιτές του και οι βενιζελικοί κλέφτες.


[…Η περίοδος Καραμανλή γι’ αυτόν τον λόγο έγινε. Ήταν μια περίοδος σαν αυτήν του θείου του.

Οι βενιζελικοί, που έκλεβαν επί κυβέρνησης Σημίτη —και όλοι τους γνώριζαν ως «σύστημα ΠΑΣΟΚ»— ήταν αυτοί, οι οποίοι έκλεβαν και στην επόμενη περίοδο …Στην περίοδο Καραμανλή. Έκαναν αυτό, το οποίο έκαναν πάντα, ενώ τυπικά στην εξουσία ήταν η ευνουχισμένη «παλατιανή» Δεξιά.

Πρακτικά κονομούσαν οι ίδιοι που κονομούσαν πάντα …Οι «παρακατιανοί» του βενιζελισμού. Ο προδότης των «παλατιανών» —Καραμανλής ο νεότερος— γι’ αυτό τούς ήταν χρήσιμος. Τους άφηνε —ή τουλάχιστον δεν τους εμπόδιζε— να «ολοκληρώσουν» τις δουλειές που είχαν ξεκινήσει στην περίοδο Σημίτη.

Το παιδί με την πλατυποδία, που έτρεχε σαν δρομέας μόνον για τις τυρόπιτές του.

Τυπικά προήδρευε στην εποχή της δικής του διακυβέρνησης, εφόσον όλοι γνώριζαν ότι το πραγματικό κουμάντο το έκανε ο Μητσοτάκης και βέβαια το Κολέγιο …Το Κολέγιο, το οποίο, σε μια εποχή που η δικαιοσύνη έπρεπε να ψάχνει τη λεηλασία του ΠΑΣΟΚ και να αποτρέπει θεωρητικά τη λεηλασία της ΝΔ, είχε τοποθετήσει ως υπουργό δικαιοσύνης τον κολεγιόπαιδα Δένδια …Το Κολέγιο, το οποίο σε μια εποχή που μοιράζονταν τα χρήματα στους παλαιούς «παίκτες», είχε στο Υπουργείο Οικονομικών —και άρα στο κατάλληλο Υπουργείο— τον κολεγιόπαιδα Δούκα. Το ΥΠΕΧΩΔΕ το είχε αναλάβει ο παλαιός «παρακατιανός» κεντρώος και άρα βενιζελικός Σουφλιάς και το φαγοπότι συνεχιζόταν ακάθεκτο.

Αφού τα λεηλάτησαν όλα, τους «ανέτρεψαν».

Γιατί; Για να τους κατηγορούν. Το «γαϊδούρι» έπρεπε να ξαναφορτωθεί το «σαμάρι». Έπρεπε να εμφανιστεί ο «κακός», για να τον δείχνουν οι «καλοί» με το δάκτυλο …Η συμμορία των «καλών» συγκεκριμένα. Γι’ αυτό τούς ήταν απαραίτητος ο χοντρός με τις τυρόπιτες. Τούς ήταν απαραίτητος, για να τους εξασφαλίσει το «άλλοθι». Αυτόν θα εμφάνιζαν σαν αποκλειστικά υπεύθυνο για το κακό χάλι της οικονομίας. Οι «παρακατιανοί» για μια ακόμα φορά λεηλάτησαν τα πάντα και οι «παλατιανοί» θα τα χρεώνονταν πάλι …


Ό,τι έγινε με τη Χούντα, που οι ευεργετημένοι της παρίσταναν τους «αντιστασιακούς» και τους «τιμητές» της …Οι «αντιστασιακοί» και «κινηματίες» Λαμπράκηδες, Βαρδινογιάννηδες και Λάτσηδες. Κάτι ανάλογο έγινε και με την περίοδο Καραμανλή. Ούτε καν τα πρόσωπα που επωφελήθηκαν δεν άλλαξαν. Και πάλι αυτοί οι «ήρωες» «αντιστέκονταν», αλλά ο «διεφθαρμένος» Καραμανλής δεν τους άφηνε να «σώσουν» την οικονομία.

Αυτοί, οι οποίοι σήμερα κατηγορούν εκείνη την περίοδο, είναι οι ίδιοι που επωφελήθηκαν περισσότερο από τον καθένα.

Ποιος Έλληνας επωφελήθηκε παραπάνω από τον Λαμπράκη ή τον Βαρδινογιάννη ή τον Λάτση εκείνη την εποχή;

Ποιος κοινός Έλληνας επωφελήθηκε παραπάνω από τους βενιζελικούς του Κολεγίου; …

Και όμως. Αυτοί ξεσηκώθηκαν, για να καταγγείλουν τον «ανίκανο» χοντρό. Έβαλαν τα γνωστά φερέφωνά τους να τον κατηγορούν. Τρέμηδες και Πρετεντέρηδες, οι οποίοι στην περίοδο Καραμανλή έλαβαν αυξήσεις λόγω των μεγάλων κερδών των αφεντικών τους, βγήκαν να κατηγορούν την κυβέρνηση τη δολιότητας …Οι «άγγελοι» του ΔΟΛιου συγκροτήματος …Του συγκροτήματος, το οποίο υπήρξε περιουσία των Ναζί….]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο