«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»
«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
"Σε έναν κόσμο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι πάντα μια συνωμοσία"

NSA: Η Τουρκία βρίσκεται στο επίπεδο της Βενεζουέλας & Ιράν


Τουρκία: Στρατιωτική δράση στη Συρία μέσω μιας επιχείρησης false flag καταγράφηκε στην NSA

Δήλωσε ότι ένα έγγραφο της NSA αποκαλεί την Τουρκία “ταυτόχρονα και συνεργάτη και στόχο. 

Η Τουρκία επίσης τοποθετείται στο επίπεδο της Βενεζουέλας, ακόμη και πριν από την Κούβα, από την άποψη του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ στη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έγγραφο των ΗΠΑ που καθορίζει τις προτεραιότητες πληροφοριών των ΗΠΑ που ονομάζεται προτεραιότητες του Εθνικού Πλαίσιου Πληροφοριών (NIPF).

Ένα άρθρο για ηχογραφήσεις που διέρρευσαν στο Γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Focus δείχνει μια φωτογραφία του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) Hakan Fidan.

Το Γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Focus είπε ότι η διαρροή πέρσι ενός ηχητικού ντοκουμέντου μιας υψηλού επιπέδου συνάντησης ασφαλείας στο Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για στρατιωτική δράση στη Συρία μέσω μιας επιχείρησης false flag καταγράφηκε και στη συνέχεια διέρρευσε από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA).

Η καταγραφή, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, περιελάμβανε μια συνομιλία ανάμεσα στον τότε υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) Hakan Fidan, τον υφυπουργό Εξωτερικών Feridun Sinirlioglu και τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ.

Στην ηχογράφηση, οι αξιωματούχοι συζήτησαν για το πώς η Τουρκία θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν πόλεμο με τη Συρία, ποιες είναι οι νομικές βάσεις για να το κάνει και αν θα ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί ένα πρόσχημα για να σύρει σκόπιμα την Τουρκία σε πόλεμο με τη Συρία.

Συζήτησαν, επίσης, μια false flag επιχείρηση βάζοντας όλμους να πυροδοτήσουν στην Τουρκία από τη Συρία για να δημιουργήσουν φαινομενικά νόμιμους λόγους για πόλεμο.

Μόνο ώρες αφού η συνομιλία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να αποδώσει τη διαρροή στο κίνημα Hizmet, επίσης γνωστό ως το κίνημα Γκιουλέν, χωρίς να δείξει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τις υποψίες του. Ο Νταβούτογλου κατηγόρησε επίσης το Hizmet για τη διαρροή της καταγραφής και χαρακτήρισε την πράξη ως κατασκοπεία. Όταν αργότερα ρωτήθηκε ποια αποδεικτικά στοιχεία είχε για να ρίξει τις ευθύνες στο Hizmet, ο Νταβούτογλου είπε ότι δεν είχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, αλλά μάλλον κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό με βάση τις δικές του πεποιθήσεις.

Η τουρκική κυβέρνηση μπλόκαρε αμέσως την πρόσβαση στο YouTube στην Τουρκία μετά τη διαρροή. Το γραφείο στην Άγκυρα του Γενικού Εισαγγελέα άρχισε τότε έρευνα σχετικά με τη διαρροή, αλλά μετά από περισσότερο από ένα χρόνο δεν ανακοίνωσε κάποιο συμπέρασμα. Η αντιπολίτευση και νομικοί εμπειρογνώμονες κάλεσαν τον Ερντογάν να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και προειδοποίησαν ότι ο ισχυρισμός του θα παρέμενε ως συκοφαντία εναντίον μιας ομάδας πολιτών με εκατομμύρια οπαδούς και τους υποστηρικτές της και θα έριχνε περαιτέρω αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Τουρκικά στρατιωτικά οχήματα κοντά στα σύνορα με τη Συρία, 29 Ιουνίου 2015.

Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τη διαρροή ως μια ευκαιρία για να επιτεθεί στον Τούρκο ισλαμικό λόγιο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος είναι η έμπνευση πίσω από το κίνημα Hizmet και είναι επίσης επικριτικός για τη διαφθορά στην κυβέρνηση. Σε μια προεκλογική εκδήλωση στο Ντιγιαρμπακίρ πριν από τις τοπικές εκλογές του περασμένου έτους στις 30 Μαρτίου, ο Ερντογάν δήλωσε: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε [μεταξύ κρατικών αξιωματούχων] για τον τάφο του σουλτάνου Σουλεϊμάν Σαχ [στη Συρία]. Αυτοί [μέλη του Hizmet] διέρρευσαν μέχρι και [την ηχογράφηση] την συνάντηση στο YouTube. Αυτό είναι άθλιος. Αυτό είναι ανέντιμο. Ποιόν εξυπηρετείς καταγράφοντας μια τόσο σημαντική συνάντηση; “Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες και παρατηρητές, ο Ερντογάν παραβίασε τη βασική αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας με το “γρήγορο συμπέρασμα” του για το Hizmet.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έχει συνδέσει το Hizmet με ορισμένες μεγάλες δυσάρεστες εξελίξεις στη χώρα, χωρίς να παρέχει καμία απόδειξη. Πολλοί αναλυτές εικάζουν ότι ίσως είναι πιο εύκολο για τον Ερντογάν να βρει έναν «αποδιοπομπαίο τράγο» για να ρίξει το φταίξιμο όποτε νιώθει στριμωγμένος από κατηγορίες για κακοδιαχείριση, διαφθορά ή απάτη. Για παράδειγμα, όταν μια μεγάλη έρευνα δωροδοκίας βγήκε δημόσια στις 17 Δεκεμβρίου 2014, ο Ερντογάν το απέδωσε γρήγορα στο έργο του “παράλληλου κράτους,” μια αναφορά που χρησιμοποιεί για το κίνημα Hizmet.

Η έκθεση του Focus επιβεβαίωσε την έκθεση του περασμένου έτους από το Der Spiegel, ένα άλλο γερμανικό περιοδικό, το οποίο υποστήριξε ότι η NSA είχε λάβει εντολή από την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις «προθέσεις» της τουρκικής ηγεσίας και την εποπτεία των εργασιών της Τουρκίας σε 18 άλλους βασικούς τομείς. Το περιοδικό εξέτασε τα έγγραφα από το αρχείο του αμερικανικού πληροφοριοδότη Edward Snowden. Δήλωσε ότι ένα έγγραφο της NSA αποκαλεί την Τουρκία “ταυτόχρονα και συνεργάτη και στόχο. … Οι ίδιοι πολιτικοί, στρατιωτικοί αξιωματούχοι και υπάλληλοι της υπηρεσίας πληροφοριών, με τους οποίους αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνεργάζονται στενά για τη διεξαγωγή ενεργειών εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) θεωρούνται επίσης νόμιμοι στόχοι κατασκοπείας από την NSA”, γράφει.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ΗΠΑ έχουν δύο μυστικά υποκαταστήματα που λειτουργούν σταθμούς ακρόασης μιας Υπηρεσίας Ειδικής Συλλογής στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Η Τουρκία επίσης τοποθετείται στο επίπεδο της Βενεζουέλας, ακόμη και πριν από την Κούβα, από την άποψη του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ στη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έγγραφο των ΗΠΑ που καθορίζει τις προτεραιότητες πληροφοριών των ΗΠΑ που ονομάζεται προτεραιότητες του Εθνικού Πλαίσιου Πληροφοριών (NIPF). Το έγγραφο αυτό επικαιροποιείται και κατατίθεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ κάθε έξι μήνες και η έκδοση τον Απρίλιο του 2013 του παραθέτει την Τουρκία ως μία από τις χώρες που είναι πιο συχνά στόχος της Ουάσιγκτον για επιτήρηση.

Σύμφωνα με την NIPF, στις πληροφορίες σχετικά με τις «προθέσεις» της τουρκικής κυβέρνησης δίνεται η δεύτερη υψηλότερη προτεραιότητα, ενώ στις πληροφορίες σχετικά με το στρατό και την υποδομή της, τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής και της ενεργειακής ασφάλειας δίνεται η τρίτη υψηλότερη βαθμολογία προτεραιότητας.

Ως ευνοϊκό για το σκοπό αυτό, η NSA άρχισε μια ευρεία επιχείρηση επιτήρησης το 2006 που ονομάζεται “Τουρκικό Σχέδιο Πλάνου” για να διεισδύσει στους υπολογιστές από τους κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες της Τουρκίας. «Χρειάστηκαν έξι μήνες για την ομάδα να πετύχει το στόχο της. Ένα έγγραφο γιορτάζει την ανακάλυψη του «νικηφόρου συνδυασμού» και αναφέρει ότι η συλλογή είχε αρχίσει: «Κατάφεραν την πρώτη τους επιτυχία εκμετάλλευσης δικτύου υπολογιστών κατά της τουρκικής ηγεσίας!», σύμφωνα με την έκθεση.

Η Τουρκική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και η εκπροσώπηση των Ηνωμένων Εθνών της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη ήταν επίσης στόχος κατασκοπείας. Ένα απόρρητο έγγραφο από το 2010 αναφέρει ότι η NSA παρακολουθεί την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο ενός προγράμματος με την κωδική ονομασία “Σκόνη”. Ένα παρόμοιο πρόγραμμα για την παρακολούθηση της εκπροσώπησης της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη έφερε το όνομα “Blackhawk”, σύμφωνα με το Der Spiegel.

“Οι αναλυτές είχαν πρόσβαση στο τηλεφωνικό σύστημα στην τουρκική πρεσβεία και μπορούσαν να αξιοποιήσουν το περιεχόμενο απευθείας από τους υπολογιστές. Επιπλέον, μόλυναν τα συστήματα πληροφορικής που χρησιμοποιούνται από τους διπλωμάτες με λογισμικό κατασκοπείας. Η NSA εγκατέστησε επίσης και λογισμικό Trojan σε αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το έγγραφο της NSA, έχει ακόμη τη δυνατότητα αντιγραφής ολόκληρων σκληρών δίσκων στην αποστολή του ΟΗΕ”, λέει η έκθεση.

Η συνεισφορά του Focus της μυστικής καταγραφής της υψηλού επιπέδου συνάντησης ασφαλείας στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην NSA έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία αποκάλυψε επίσης πώς η MİT έστησε ένα δίκτυο κατασκόπων στη Γερμανία. Κάλυψε το κατηγορητήριο του Τούρκου Muhammet Taha Gergerlioğlu, έναν από τους τρεις Τούρκους εναντίον των οποίων ο Ομοσπονδιακός Γενικός Εισαγγελέας της Γερμανίας άσκησε δίωξη για κατασκοπεία τον Μάιο. Ο Gergerlioğlu, σύμβουλος του Ερντογάν, ονόμασε τους λοιπούς κατηγορουμένους ως πράκτορες. Οι τρεις φέρεται να συνέλλεξαν πληροφορίες σχετικά με άτομα τουρκικής καταγωγής που ζουν στη Γερμανία, οι οποίοι επέκριναν την τουρκική κυβέρνηση.

Οι Τούρκοι κατάσκοποι στη Γερμανία φέρεται να είχαν εντολή να κατασκοπεύουν τους αντιπάλους του Ερντογάν στη Γερμανία, περιλαμβανομένων των μελών της κουρδικής μειονότητας, το κίνημα Γκιουλέν και άλλων Τούρκων υπηκόων στη Γερμανία οι οποίοι άσκησαν έντονη κριτική στην τουρκική ηγεσία.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, ο στόχος της ομάδας κατασκοπείας ήταν να παρακολουθήσει και να κατασκοπεύσει Τούρκους και Κούρδους αντιφρονούντες οι οποίοι στη συνέχεια θα τίθονταν υπό κράτηση μετά την επιστροφή τους στην Τουρκία. Στα τέλη Απριλίου 2014, ο κατηγορούμενος Αχμέτ Ντουράν είπε στον Gergerlioğlu ότι ένας από τους “ηθικούς αυτουργούς” εναντίον του Ερντογάν θα πάει σύντομα στην Τουρκία.

Ο Gergerlioğlu, ο οποίος πάντα αναφερόταν ως «μεγάλος αδελφός» ή «κυβερνήτης», δεσμεύτηκε να “τον τελειώσει αμέσως” μετά την είσοδό του στην Τουρκία.

Ο Gergerlioğlu και η ομάδα του φέρεται να στάλθηκαν στη Γερμανία από τον επικεφαλής της MIT Fidan. Το 2011, ο Gergerlioğlu φέρεται να στάλθηκε από τον Fidan με ένα ταμείο 25.000 ευρώ για να ξεκινήσει μια εταιρεία συμβούλων για γερμανο-τουρκικές επιχειρήσεις στην πόλη Bad Dürkheim με τον Göksel G.

Σχόλια