Οι Εβραίοι μεγιστάνες θέλουν την Γενοκτονία των Εβραίων του Ισραήλ


New York Post> Kατάληψη στο Columbia! Ο George Soros πληρώνει ριζοσπάστες φοιτητές που τροφοδοτούν την έκρηξη μίσους κατά του Ισραήλ στις ΗΠΑ

Το χρήμα και οι ειδικές αποστολές

Tρίτη 30 Απριλίου 2024

Διαδηλωτές που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες της Hamas κάνουν κατάληψη και στήνουν οδοφράγματα μέσα στο Hamilton Hall στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη στις 30 Απριλίου 2024.

Η φοιτητική εφημερίδα Columbia Spectator αναφέρει ότι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης με αυτοκίνητα χωρίς σήμα έφτασαν έξω από ένα κτίριο που είχαν καταλάβει φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Columbia.

Δεν είναι σαφές εάν η αστυνομία προσκλήθηκε στην πανεπιστημιούπολη ή σκοπεύει να αναλάβει δράση κατά των διαδηλωτών που έκαναν κατάληψη στο Hamilton Hall ή εκατοντάδων που τώρα συγκεντρώθηκαν έξω για να διαδηλώσουν υπέρ της κατάληψης του κτιρίου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα πανό που ξεδιπλώθηκαν από τα παράθυρα του κτιρίου έγραφαν «intifada και Gaza Calls Columbia Falls.”

Στο μεταξύ η New York Post δημοσιεύει ρεπορτάζ με θέμα “ο George Soros και οι σκληροπυρηνικοί αριστεροί συνεργάτες του πληρώνουν ταραξίες που τροφοδοτούν την έκρηξη των ριζοσπαστικών διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ σε κολέγια σε όλες τις ΗΠΑ”

Το ρεπορτάζ υπογράφει η Isabel Vincent.

Οι διαμαρτυρίες, που ξεκίνησαν όταν φοιτητές κατέλαβαν το γρασίδι της πανεπιστημιούπολης Morningside Heights του Πανεπιστημίου Columbia την προπερασμένη εβδομάδα, ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια σε όλη τη χώρα.

Μικρές πόλεις από σκηνές, που η μία αντιγράφει την άλλη, έχουν στηθεί σε κολέγια όπως το Harvard, το Yale, το Berkeley στην California, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ohio και το Emory στην Georgia —όλα οργανωμένα από παραρτήματα της οργάνωσης Φοιτητές για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (SJP) που χρηματοδοτείται από τον Soros— και σε ορισμένα ήδη σπουδαστές έχουν συγκρουστεί με την αστυνομία.



Ο μητρικός οργανισμός της SJP έχει χρηματοδοτηθεί από ένα δίκτυο Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων που χρηματοδοτείται από, μεταξύ άλλων, τον Soros, τον δισεκατομμυριούχο αριστερό επενδυτή.

Σε τρία κολέγια, οι διαμαρτυρίες ενθαρρύνονται από πληρωμένους ριζοσπάστες που είναι «υπότροφοι» μιας ομάδας που χρηματοδοτείται από τον Soros και η οποία ονομάζεται Εκστρατεία των ΗΠΑ για τα Παλαιστινιακά Δικαιώματα (USCPR).

Η USCPR παρέχει έως και 7.800 $ για τους υποτρόφους της που εδρεύουν στην κοινότητα και μεταξύ 2.880 και 3.660 $ για τους «συντρόφους» της που εδρεύουν στην πανεπιστημιούπολη σε αντάλλαγμα να ξοδεύονται οκτώ ώρες την εβδομάδα οργανώνοντας «εκστρατείες υπό την ηγεσία των παλαιστινιακών οργανώσεων». Εκπαιδεύονται να «ξεσηκωθούν, να επαναστατήσουν».

Η ριζοσπαστική ομάδα έχει λάβει τουλάχιστον 300.000 δολάρια από τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας του Soros (Open Society Foundations) από το 2017 και επίσης 355.000 δολάρια από το Ταμείο Rockefeller Brothers από το 2019. Η ομάδα έχει τρεις «συντρόφους» που υπήρξαν σημαντικές προσωπικότητες στο πανεθνικό κίνημα διαμαρτυρίας.

Ο George Soros και μεγιστάνες της Wall Street χρηματοδότησαν ριζοσπαστικές αντι-Ισραηλινές ομάδες πίσω από τις διαδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας-Όστιν είναι μια από τις πανεπιστημιουπόλεις στις οποίες ξέσπασαν διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, αντιγράφοντας την κατάληψη του γκαζόν του Πανεπιστημίου Columbia.

H Lafi εθεάθη στο Πανεπιστήμιο του Τέξας-Όστιν την προηγούμενη Τετάρτη να ηγείται διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ.

Στο Yale, ο Craig Birckhead-Morton (σε κύκλο) αμείβεται έως και 3.360 $ για το έργο του που ενθαρρύνει τις διαμαρτυρίες. Συνελήφθη για παράβαση τη Δευτέρα και κατηγορήθηκε για πλημμέλημα πρώτου βαθμού.

Η Nidaa Lafi, πρώην πρόεδρος στο Πανεπιστήμιο του Texas των Φοιτητών για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (SJP), εθεάθη σε έναν καταυλισμό στο UT Dallas την περασμένη Τετάρτη να κάνει μια ομιλία απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα. Η Lafi, πρώην ασκούμενη νομοθετικός για τον εκλιπόντα Δημοκρατικό του Κογκρέσου Eddie Bernice Johnson, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο πέρυσι με πτυχίο στις διεθνείς επιχειρήσεις και τώρα είναι φοιτήτρια νομικής στο Southern Methodist University στο Dallas.

Τον Ιανουάριο, συνελήφθη επειδή απέκλεισε τη διαδρομή της αυτοκινητοπομπής του Προέδρου Biden, αφότου εκείνος έφτασε στο Dallas για την κηδεία του Johnson, του πρώην αφεντικού της.

Στο Yale, το μέλος της USCPR, Craig Birckhead-Morton, συνελήφθη την προπερασμένη Δευτέρα και κατηγορήθηκε για παράνομη είσοδο, όταν τμήμα της οργάνωσης SJP, το Yalies4Palestine, κατέλαβε την πλατεία Beinecke του πανεπιστημίου, ανέφερε η Yale Daily News. Ο Birckhead-Morton, επίσης πρώην ασκούμενος για έναν Δημοκρατικό, τον εκπρόσωπο του Maryland, John Sarbanes, απαλλάχθηκε τελικά από την κράτηση για να συμμετέχει σε μια καθιστική διαμαρτυρία που εμπόδιζε την κυκλοφορία στο New Haven.

Ο πιο υψηλού προφίλ από τους «συντρόφους» είναι η Malak Afaneh του Berkeley, συμπρόεδρος της οργάνωσης Φοιτητές για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (SJP) στο Berkeley Law Students. Ήταν επανειλημμένως ομιλήτρια σε μια διαδήλωση κατά του Ισραήλ στην πανεπιστημιούπολη την περασμένη εβδομάδα, μια εκδήλωση που ήρθε αφού πρώτα βρέθηκε το όνομα της στο προσκήνιο διακόπτωντας ένα επίσημο δείπνο στο σπίτι του πρύτανη της νομικής σχολής προκειμένου να φωνάξει συνθήματα κατά του Ισραήλ και στη συνέχεια κατηγόρησε τη σύζυγο του κοσμήτορα για επίθεση ότας εκείνη της ζήτησε να φύγει από το χώρο.

Η Malak Afaneh πληρώνεται από την Εκστρατεία των ΗΠΑ για τα Παλαιστινιακά Δικαιώματα ως «σύντροφος». Έχει μιλήσει επανειλημμένα σε καταυλισμό φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Μπέρκλεϋ, όπου είναι φοιτήτρια Νομικής.

Η φοιτήτρια νομικής στο Berkeley Malak Afaneh μιλά σε ένα μεγάλο πλήθος φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην πανεπιστημιούπολη τη Δευτέρα 22 Απριλίου.

Η Afaneh δημοσίευσε βίντεο μετά την κατάληψη ενός δείπνου στο οποίο είχε προσκληθεί από τον κοσμήτορα της νομικής σχολής και φώναξε συνθήματα κατά του Ισραήλ -στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ήταν το θύμα.

Τα χρήματα από τον Soros και τους συνεργάτες του έχουν υπέρξει κρίσιμα όσον αφορά τις διαμαρτυρίες στο Columbia που πυροδότησαν τις εθνικές διαδηλώσεις που αντέγραψε η μία την άλλη.

Τρεις ομάδες έστησαν την πόλη από σκηνές στο γκαζόν του Columbia προν από τρεις εβδομάδες: Οι Φοιτητές για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (SJP), η Εβραϊκή φωνή για την Ειρήνη (Jewish Voice for Peace, JVP) και oι Μέσα στη διάρκεια της ζωής μας (Within Our Lifetime). Στην αποκαλούμενη «Κατασκήνωση Αλληλεγγύης για τη Γάζα», οι σπουδαστές κοιμούνται σε σκηνές που προφανώς έχουν παραγγείλει από το Amazon και απολαμβάνουν πίτσα delivery, καφέ από το Dunkin, δωρεάν σάντουιτς αξίας έκαστο 12,50 $ από το Pret a Manger, βιολογικά τσιπς τορτίγιας και ψημένα κοτόπουλα των $10.

Μια ανάλυση της The Post δείχνει ότι και οι τρεις ομάδες έχουν λάβει χρηματοδότηση από ομάδες που συνδέονται με τον Soros. Το Rockefeller Brothers Fund έδωσε επίσης χρήματα στην JVP.

Το ταμείο προεδρεύεται από τον Joseph Pierson και περιλαμβάνει τον David Rockefeller Jr, μέλος τέταρτης γενιάς της δυναστείας του πετρελαίου στο διοικητικό συμβούλιο του. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός δίνει χρήματα για τη «βιώσιμη ανάπτυξη» και την «οικοδόμηση ειρήνης». Επίσης, και μια πρώην τραπεζίτης της Wall Street, η Felice Gelman, συνταξιούχος τραπεζίτης στο τομέα των επενδύσεων που έχει αφιερώσει την περιουσία της στη Wall Street σε φιλοπαλαιστινιακούς σκοπούς, χρηματοδότησε και τις τρεις ομάδες.


Τόσο η SJP όσο και η JVP εκδιώχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Columbia τον Νοέμβριο για «απειλητική ρητορική και εκφοβισμό». H JVP κατηγόρησε το Ισραήλ για την τρομοκρατική επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου που άφησε νεκρούς 1.200 Ισραηλινούς.

«Το ισραηλινό απαρτχάιντ και η κατοχή -και η συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτήν την καταπίεση- είναι η πηγή όλης αυτής της βίας», αναφέρει η JVP σε δήλωση στον ιστότοπό της.

Η SJP χαρακτήρισε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Ισραήλ «μια ιστορική νίκη».

Μια ανάλυση της The Post δείχνει πώς τα μετρητά του Soros και της Gelman έφτασαν στους φοιτητές μέσω ενός δικτύου Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων που βοηθούν στη συγκάλυψη των συνεισφορών τους.

Ο Soros έχει δώσει δισεκατομμύρια στα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας (Open Society) που ελέγχει τώρα ο γιος του Alexander —η σύντροφος του οποίου είναι η Huma Abedin, η επικεφαλής βοηθός της Hillary Clinton και η εν διαστάσει σύζυγος του αμφιλεγόμενου Anthony Weiner.

Με τη σειρά της, το Open Society έχει δώσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Tides, έναν προοδευτικό Μη Κερδοσκοπικό «φορολογικό χορηγό» (ασχολείται με την καταπιστευματική εποπτεία, την οικονομική διαχείριση και με άλλες διοικητικές υπηρεσίες) που στη συνέχεια στέλνει τα μετρητά σε μικρότερες ομάδες.

Αυτές οι ομάδες περιλαμβάνουν την A Jewish Voice for Peace, η οποία μεταξύ 2017 και 2022 έχει λάβει 650.000 $ από το Open Society του Soros. Οι σύμβουλοί του περιλαμβάνουν τον ακαδημαϊκό Noam Chomsky και την αριστερή φεμινίστρια συγγραφέα Naomi Klein.

Στον καταυλισμό προσφέρονται δωρεάν σάντουιτς από τα Pret a Manger, αξίας έως και 12 $ και κοτόπουλα ψησίματος 10 $. Τα μετρητά για την κατασκήνωση προήλθαν από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή George Soros.

Επίσης, στους διψασμένους αντι-ισραηλινούς διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει στο Columbia προσφέρεται δωρεάν καφές από τα Dunkin’. 

Στα παρασκήνια, οι ομάδες που οργανώνουν την κατασκήνωση έχουν λάβει μετρητά από τον Soros και μία άλλη πρώην τραπεζικό της Wall Street.

Η JVP είναι μια εξέχουσα ομάδα των διαδηλώσεων στο Columbia και φοιτητής-μέλος της ήταν μεταξύ μιας ομάδας που αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιο επειδή προσκάλεσε τον αρχηγό μιας απαγορευμένης τρομοκρατικής ομάδας, τον Khaled, στη συνάντηση μέσω Zoom «Resistance 101».

Ο Soros έχει επίσης δωρίσει 132.000 δολάρια στο WESPA (Westchester People’s Action Coalition Foundation). Ο Mη Kερδοσκοπικός Oργανισμό0ς με έδρα το White Plains ιδρύθηκε το 1974 για να αφιερωθεί στα πολιτικά δικαιώματα και κατά του πολέμου του Βιετνάμ, αλλά τώρα είναι σημαντικός χρηματοδότης αντι-ισραηλινών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των Within Our Lifetime και Students for Justice in Palestine.

Η SJP έχει επίσης λάβει χρηματοδότηση από το Sparkplug Foundation, έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό με έδρα τη Νέα Υόρκη που διευθύνεται από την Gelman και τον σύζυγό της, Yoram Gelman. Το ζευγάρι διοχέτευσε τη δωρεά των 20.000 δολαρίων στην ομάδα μέσω του WESPAC το 2022, σύμφωνα με δημόσια έγγραφα. Η Gelman ήταν προηγουμένως στην επιτροπή του WESPAC για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή το 2009, όταν προσκλήθηκε στη Γάζα από την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομάδας. Η ομάδα του ΟΗΕ έχει επικριθεί για την υποστήριξή της στη Hamas.

H Gelman είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Bard Lifetime Learning Institute, το οποίο είναι παρακλάδι του διαβόητου προοδευτικού κολεγίου, καθώς και του Jenin Freedom Theatre, που βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό Jenin στη Δυτική Όχθη.

Ο πρόεδρος της WESPAC, Howard Horowitz, πρώην Ορθόδοξος Εβραίος, είναι μέλος του παραρτήματος του JVP στη Νέα Υόρκη, το οποίο λέει ότι εργάζεται για την «υπεράσπιση και τη δημόσια εκπαίδευση για τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα». Ο Horowitz είπε ότι ασπάστηκε την παλαιστινιακή υπόθεση μετά από χρόνο που έζησε στο Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Israel Times.

Η WESPAC έχει επίσης δώσει χρήματα στο Within Our Lifetime, που ιδρύθηκε από τον αντι-ισραηλινό διαδηλωτή Nerdeen Kiswani.

Η οργάνωση Within our Lifetime χρησιμοποιεί ένα κενό στη νομοθεσία για να αποφύγει να δηλώνει πόσα χρήματα λαμβάνει από δωρητές, επειδή δεν είναι ΜΚΟ που υπάγεται στο νόμο 501(c)(3), που σημαίνει ότι είναι άγνωστο πώς έχει ωφεληθεί ο Kiswani. Ωστόσο, η WESPAC αναφέρεται ως οικονομικός χορηγός του Within Our Lifetime.

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, George Soros, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, είναι η απόλυτη πηγή μετρητών για την JVP και την SJP, δύο από τις ομάδες που έχουν στρατοπεδεύσει στο γκαζόν του Columbia. Η χρηματόδτηση γίνεται μέσω μεσαζόντων.

Το Open Society Foundations του Soros ελέγχεται πλέον από τον γιο του Alexander. Υπήρξε η απόλυτη πηγή κεφαλαίων και για τις τρεις ομάδες που έστησαν στρατόπεδο στο γκαζόν του Columbia.

Η σύντροφος του Alexander Soros είναι η Huma Abedin. Η βοηθός της Hilary Clinton χώρισε από τον σύζυγό της Anthony Weiner αφού εκείνος συνελήφθη να κάνει σεξ με μια ανήλικη κοπέλα.

Αφού η Post δημοσίευσε το ρεπορτάζ, ένας εκπρόσωπος του Open Society Foundations δήλωσε: «Για την ιστορία, το Open Society Foundations έχει μακρά ιστορία καταπολέμησης του αντισημιτισμού, της ισλαμοφοβίας και κάθε μορφής ρατσισμού και μίσους. Το Open Society έχει χρηματοδοτήσει ένα ευρύ φάσμα αμερικανικών ομάδων που έχουν υποστηρίξει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών και την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στο Ισραήλ και στο OPT. Αυτή η χρηματοδότηση είναι σε δημόσια θέα και αποκαλύπτεται στον ιστότοπό μας και είναι πλήρως συμβατή με τους νόμους των ΗΠΑ και αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας για τη συνέχιση της ανοιχτής συζήτησης που είναι τελικά η μόνη ελπίδα για την ειρήνη στην περιοχή. Τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας υποστηρίζουν με υπερηφάνεια το δικαίωμα όλων των πολιτών σε ειρηνικές διαμαρτυρίες —μια θεμελιώδη αρχή της δημοκρατίας μας».

Καμία από τις άλλες ομάδες δεν απάντησε στα αιτήματα της The Post για σχολιασμό.

Ο David Rockefeller Jr., ο οποίος εμφανίζεται εδώ με την κόρη του Ariana, είναι γόνος τέταρτης γενιάς της περιουσίας της Standard Oil. Ήταν πρόεδρος του Rockefeller Brothers Fund μέχρι το 2022, το οποίο υπερασπίζεται προοδευτικούς σκοπούς. Τώρα προεδρεύεται από τον Joseph Pierson.

Η Felice Gelman, πρώην τραπεζίτης στον τομέα των επενδύσεων της Wall Street, έδωσε στο Students for Justice in Palestine 20.000 δολάρια μέσω του Sparkplug, του οικογενειακού της ιδρύματος.

Ο Howard Horowitz, πρώην Ορθόδοξος Εβραίος από τη Νέα Υόρκη, είναι ο επί μακρόν ηγέτης της WESPAC, η οποία χρηματοδοτεί ριζοσπαστικές ομάδες κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των Σπουδαστών για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο