«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»
«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
"Σε έναν κόσμο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι πάντα μια συνωμοσία"

Αθανάσιος Στριγάς: Sven Olof Joachim Palme


Η δολοφονία του Ούλωφ Πάλμε 

Μνημείο στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Ούλωφ Πάλμε

Εικοσιοκτώ χρόνια χωρίς τον Ούλωφ Πάλμε…που εκτελέστηκε ύστερα από εντολή τον δύο παγκόσμιων κέντρων «Τριμερής-Ροκφέλλερ-Λέσχη Μπίλντεμπεργκ» Η Δίκη…!

Ήταν μια νύχτα σαν όλες τις άλλες για τη σουηδική πρωτεύουσα όταν ξαφνικά στον κεντρικό δρόμο της Στοκχόλμης Σβεαβέγκεν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ένα ζευγάρι πέφτει αιμόφυρτο στο οδόστρωμα. Ήταν ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός και παγκοσμίως γνωστός για τη ειρηνιστική του δράση, Ούλωφ Πάλμε και η σύζυγος του Λίσμπετ. Οι δείκτες του ρολογιού είχαν παγώσει στις έντεκα και τριάντα ενώ το ημερολόγιο έγραφε 28 Φεβρουαρίου του 1986.

Το ωραίο, είναι αυτό το δημοσίευμα:

Νέα έρευνα για τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε

Μια τηλεφωνική γραμμή προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες για τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε, που παραμένει ανεξιχνίαστη, άνοιξε χθες η αστυνομία ενώ συμπληρώθηκαν 27 χρόνια από το έγκλημα. 

Ούλωφ Πάλμε, εν ενεργεία πρωθυπουργός της Σουηδίας.

Δικαστική πλάνη στη δίκη για τη δολοφονία του Ούλωφ Πάλμε.

27 Ιουλίου 1989: το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Στοκχόλμης καταδικάζει τον 42χρονο Κρίστερ Πέττερσον σε ισόβια δεσμά για τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού Ούλωφ Πάλμε στις (28-2-1986).

Η δίκη στο εφετείο όμως, ο Πέττερσον στις 2 Νοεμβρίου αθωώνεται λόγω έλλειψης αποδείξεων.

Το δικαστήριο θεωρεί την αναγνώριση του κατηγορούμενου από την κυρίως ΜΑΡΤΥΡΑ Λίζμπεθ Πάλμε ανεπαρκές στοιχείο για την καταδίκη.

Μετά την αθώωση του Πέττερσον, ο οποίος έχει ήδη από τις 12 Οκτωβρίου αφεθεί ελεύθερος, οι ελπίδες για τη διαλεύκανση της δολοφονίας ελαττώνονται και άλλο, αφού το αποδεικτικό υλικό έχει πια καταστραφεί.

Και αυτό, διότι ο εκτελεστής δεν ήταν ο Πέττερσον αλλά των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ…

Η δολοφονία του Πάλμε παραμένει ανεξιχνίαστη και μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας περιβάλλει το φόνο. Πολλοί δεν θεωρούν τυχαίο πως ο πρροστατευόμενός του και πολιτικός του σύμμαχος Μπερντ Κάρλσσον ο οποίος είχε οριστεί Επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τη Ναμίμπια τον Ιούλιο του 1987 επίσης είχε πρόωρο θάνατο. Ο Κάρλσσον πέθανε στη συντριβή της Πτήσης Παν Αμ 103 στις 21 Δεκεμβρίου 1988 στο δρόμο για την τελετή υπογραφής των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη με την οποία η Νότια Αφρική παραχωρούσε την κατά πολύ αργοπορημένη ανεξαρτησία στη Ναμίμπια. Ο θάνατος του είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό αν αναλογιστεί πως η στήριξη των απελευθερωτικών κινημάτων και ειδικά αυτών στη Νότια Αφρική αποτέλεσαν κορυφαία επιλογή στην εξωτερική πολιτική του μέντορα του Ούλωφ Πάλμε.

Η εμπλοκή της αμερικανικής εταιρίας Παν Αμ θυμίζει έντονα το θάνατο σοσιαλιστών ηγετών της Λατινικής Αμερικής όπως οι Τορρίχος και Ρολντός.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ
Αθανάσιος Στριγάς

Σχόλια