Ισραήλ: Τρομοκρατική οργάνωση η ΜΚΟ, UNRWA


ΟΗΕ-ΠΟΥ> Πέφτουν οι μάσκες των δήθεν παγκοσμίων οργανισμών. Το Ισραήλ χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση το τμήμα του ΟΗΕ στη Γάζα

Ο σκοτεινός ρόλος του ΠΟΥ και του επιθεωρητή Peter Daszak στη πανδημία COVID-1929 

Τετάρτη 29 Μαίου 2024

Oι δήθεν παγκόσμιοι οργανισμοί και ο σκοτεινός τους ρόλος αποκαλύπτονται σε όλο τους το μεγαλείο. Συνέβη στις 7 Οκτωβρίου 2023 ξεκάθαρα όταν υπάλληλοι του ΟΗΕ συμμετείχαν από κοινού με τους τρομοκράτες της Hamas στην εισβολή και στον ακρωτηριασμό του Ισραηλινού λαού.

Είχε προηγηθεί ο διαβόητος Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ο επιθεωρητής του οποίου Peter Daszak εμπλέκεται στη κατασκευή του ιού που προκαλεί τον COVID-19 μια και ταυτόχρονα υπήρξε εργολάβος των gain of function ιών και σαν να μην έφτανε αυτό απροκάλυπτα ο ΠΟΥ έστειλε αυτόν τον τύπο να ελέγξει υποτίθεται το εργαστήριο Ιολογίας της Wuhan, εδώ όπου ο Daszak μετάτρεπε του ιούς σε μεταδιδόμενους στον άνθρωπο.

Η ισραηλινή Knesset λοιπόν ψήφισε το προκαταρκτικό νομοσχέδιο που χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση την UNRWA.

Το ίδιο νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται υπό το φως των στοιχείων που υποδηλώνουν ότι οι υπάλληλοι της UNRWA συνδέονται με τη Ηamas, θα καταργήσει τις ασυλίες και τα προνόμια που παρέχονται στους υπαλλήλους της UNRWA.

Ένα νομοσχέδιο για τον χαρακτηρισμό της UNRWA ως τρομοκρατικής οργάνωσης, που προτάθηκε από τη βουλευτή του κόμματος Israel Beytenu, Yulia Malinovsky, πέρασε σε προκαταρκτική ανάγνωση με πλειοψηφία 42-6 στην Knesset την Τετάρτη. Το ίδιο νομοσχέδιο θα καταργήσει τις ασυλίες και τα προνόμια για τους υπαλλήλους της UNRWA.

Εάν το νομοσχέδιο περάσει από την τελική ψηφοφορία, θα σημαίνει ότι ο αντιτρομοκρατικός νόμος θα ισχύει και για την UNRWA. Το Ισραήλ θα διακόψει στη συνέχεια όλους τους δεσμούς με τον οργανισμό και τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού στο ισραηλινό έδαφος θα κλείσουν.

Το νομοσχέδιο για την κατάργηση των προνομίων ονομάζεται επίσημα «Νομοσχέδιο για την κατάργηση της ασυλίας και των προνομίων της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).»

Η υπηρεσία είναι ένα παράρτημα του ΟΗΕ που είναι υπεύθυνο για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες σε όλη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων δύο εκατομμυρίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Το 1947, το Διάταγμα των Ηνωμένων Εθνών για τα Προνόμια και τις Ασυλίες καθόρισε με διάταγμα ότι ο ΟΗΕ και οι αξιωματούχοι του θα πρέπει να απολαμβάνουν ορισμένες ασυλίες και προνόμια. Αυτά περιλαμβάνουν την ασυλία από νομικές ενέργειες, απαλλαγή ή έκπτωση σε φόρους και τοπικούς φόρους, απαλλαγή από απαγορεύσεις εισαγωγών ή εξαγωγών και απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος, μεταξύ άλλων.

Ο υπουργός Εξωτερικών Israel Katz θα καθορίσει με διάταγμα την ακύρωση της διπλωματικής ασυλίας της UNRWA.

Η απόφαση έρχεται υπό το φως σημαντικών ενοχοποιητικών στοιχείων που υποδεικνύουν τη σύνδεση της UNRWA με τα εγκλήματα της Hamas και τη συνέργεια σε αυτά.

Αυτό περιλαμβάνει την ανακάλυψη τούνελ της Hamas κάτω από σχολεία της UNRWA και ευρήματα ότι υπάλληλοι της UNRWA συνεργάστηκαν με τη Hamas στις 7 Οκτωβρίου.

Στις 10 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε ότι ένα φρεάτιο σήραγγας που οδηγεί σε ένα υπόγειο καταφύγιο που χρησίμευε ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τη στρατιωτική πτέρυγα πληροφοριών της Ηamas βρέθηκε κάτω από το κεντρικό αρχηγείο της UNRWA στη Γάζα.

Ο άξονας είχε μήκος 700 μέτρα και βάθος 18 μέτρα. O IDF δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις της UNRWA τροφοδοτούσαν τη σήραγγα με ηλεκτρισμό.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, ο Ισραηλινός Στρατός εισέβαλε στη συνέχεια στο αρχηγείο της UNRWA, βρίσκοντας «μεγάλες ποσότητες όπλων μέσα στα δωμάτια του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων τουφεκιών, πυρομαχικών, χειροβομβίδων και εκρηκτικών».

«Οι πληροφορίες και τα έγγραφα που ανακαλύφθηκαν στα γραφεία των αξιωματούχων της UNRWA επιβεβαίωσαν ότι τα γραφεία στην πραγματικότητα είχαν χρησιμοποιηθεί και από τρομοκράτες της Ηamas», δήλωσε ο στρατός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν στις 29 Ιανουαρίου 2024, στη Wall Street Journal, το 10% των εργαζομένων της UNRWA συνδέονται με τη Hamas και την Islamic Jihad, σε σύνολο 12.000 υπαλλήλων.

«Έξι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών συμμετείχαν στο κύμα των Παλαιστινίων μαχητών που σκότωσαν 1.200 ανθρώπους στην πιο θανατηφόρα επίθεση εναντίον Εβραίων από το Ολοκαύτωμα», ανέφερε η WSJ. «Δύο βοήθησαν στην απαγωγή Ισραηλινών. Άλλοι δύο εντοπίστηκαν σε τοποθεσίες όπου δεκάδες Ισραηλινοί πολίτες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν. Άλλοι συντόνισαν την επιμελητεία για την επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων».

Τον Απρίλιο, ορίστηκε έρευνα του ΟΗΕ για τη διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών εναντίον 12 υπαλλήλων της UNRWA που εμπλέκονται στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου. Από τους 12 εμπλεκόμενους, η UNRWA εντόπισε και κατήγγειλε τις συμβάσεις 10, ενώ δύο επιβεβαιώθηκαν νεκροί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΗΕ.

Μετά από αρχικές έρευνες, ο ΟΗΕ δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι το Ισραήλ δεν είχε παράσχει «επαρκή στοιχεία» για να υποστηρίξει τη συμμετοχή του στη σφαγή. Το Ισραήλ λέει ότι συνεργάστηκε πλήρως με την έρευνα του ΟΗΕ.

Εκτός από την έρευνα για τους 12 υπαλλήλους, ο ΟΗΕ άνοιξε έρευνα για επτά υπαλλήλους της UNRWA τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ανησυχίες σχετικά με την UNRWA επικεντρώνονται ιδιαίτερα στο εκπαιδευτικό της σύστημα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η UNRWA είναι υπεύθυνη για 291.100 μαθητές στη Γάζα και απασχολεί 9.443 προσωπικό στα σχολεία της.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η εκπαίδευση χρησιμοποιεί 58%.

Μια κοινή έκθεση, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών από το UN Watch και το Ινστιτούτο Παρακολούθησης της Ειρήνης και της Πολιτιστικής Ανοχής στη Σχολική Εκπαίδευση (IMPACT-se), παρείχε «απαραίτητες αποδείξεις για τις κατάφωρες και συστηματικές παραβιάσεις της ουδετερότητας από την UNRWA και άλλων κανόνων του ΟΗΕ, η πρόσληψη δασκάλων και η χρήση προγραμμάτων σπουδών μέσα στα σχολεία της UNRWA που αποτελούν υποκίνηση μίσους, αντισημιτισμού και τρομοκρατίας».

Η έκθεση παρέχει στοιχεία για δασκάλους της UNRWA που υποκινούν τη βία κατά των Εβραίων, όπως σε tweets που εξυμνούν τη Χαμάς. Επίσης, γίνεται εκτενής λεπτομέρεια για σχολικά εγχειρίδια της UNRWA και υλικό που περιείχε υποκίνηση στην τρομοκρατία, εξύμνηση μαρτυρίου ή άρνηση της ύπαρξης του Ισραήλ.

Ένα παράδειγμα, από μια άσκηση ανάγνωσης-κατανόησης της 9ης τάξης στα αραβικά, περιέχει μια ιστορία για μια παλαιστινιακή βομβιστική επίθεση σε ένα εβραϊκό λεωφορείο κοντά στην πόλη της Ραμάλα στη Δυτική Όχθη. Το κείμενο γιορτάζει την επίθεση, αποκαλώντας την «barbecue party».

Ένα άλλο παράδειγμα περιλαμβάνει μια ερώτηση κοινωνικών σπουδών στην 9η τάξη, «Γιατί οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη υποφέρουν από πολλές θανατηφόρες ασθένειες όπως ο καρκίνος;»

Η απάντηση είναι, «επειδή η Κατοχή μετατρέπει τεράστιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης σε χώρους υγειονομικής ταφής για τα τοξικά της απόβλητα».

Ο Adnan Abu Hasnah, εκπρόσωπος της UNRWA, απάντησε στην είδηση, λέγοντας: «Το Ισραήλ πρέπει να γνωρίζει ότι αν δεν είμαστε στη Γάζα, θα υπάρχει κάποιος άλλος που θα είναι πιο ακραίος» και ότι η UNRWA ήταν το «μόνο μετριοπαθές πράγμα». στη Γάζα.

Ισχυρίστηκε ότι τα σχολεία της UNRWA δίδασκαν στα παιδιά της Γάζας «τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συνύπαρξη».

Ο βουλευτής του Likud, Dan Illouz είπε ότι ο χαρακτηρισμός της UNRWA ως τρομοκρατικής οργάνωσης «είναι ουσιαστικός νόμος για την εθνική μας ασφάλεια. Μετά τις 7 Οκτωβρίου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην έγινε τίποτα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην οργάνωση UNRWA που υποστηρίζει την τρομοκρατία να δράσει εναντίον μας. Αγωνιζόμαστε για την ασφάλειά μας και το μέλλον μας και η UNRWA δεν μπορεί να προσποιείται ότι είναι μια ανθρωπιστική οντότητα ενώ μας βλάπτει. Αυτό τελειώνει σήμερα».

Ένα νομοσχέδιο του Illouz για την επιβολή κυρώσεων στις τράπεζες που μεταφέρουν κεφάλαια στην Παλαιστινιακή Αρχή, τόσο εγχώρια όσο και διεθνή, πέρασε σε προκαταρκτική ψηφοφορία και την Τετάρτη, αφού πέρασε από την Υπουργική Επιτροπή Νομοθεσίας. Η ώθηση είναι το τεκμήριο ότι τα κονδύλια που πηγαίνουν στην Παλαιστινιακή Αρχή καταλήγουν ως πληρωμές σε τρομοκράτες.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/peftoyn-oi-maskes-ton-dithen-pagkosmion-organismon-to-israil-charaktirizei-tromokratiki-organosi-to-tmima-toy-oie-sti-gaza/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο