«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»
«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
"Σε έναν κόσμο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι πάντα μια συνωμοσία"

Ατζέντα 2030: Άννα Διαμαντοπούλου & Μαρίλη Μέξη


Η Μαρίλη Μέξη, διευθύντρια μέχρι πρότινος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ανέλαβε με την ιδιότητα της συμβούλου στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, άμισθη σύμβουλος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για θέματα εργασίας, ψηφιακής οικονομίας και κοινωνικού κράτους στους Λαθρομετανάστες.


Άννα Διαμαντοπούλου & Μαρίλη Μέξη

Είναι Διδάκτωρ (DPhil) Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Γενεύης ενώ είναι κάτοχος Μάστερ (MPhil) στην Πολιτική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Μάστερ (MSc) με Διάκριση στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική από το London School of Economics, και Bachelor (BA) με Ανώτατη Διάκριση στην Ιστορία από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College).

Είναι Ανώτερη Ερευνητική Εταίρος στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Γενεύης και συνεπικεφαλής τριών διακρατικών/διευρωπαϊκών ομάδων που πραγματοποιούν έρευνα σε θέματα που σχετίζονται με το μέλλον της εργασίας, την οικονομία της αλληλεγγύης, και την εργασιακή ένταξη των μεταναστών.
 

Είναι επίσης Ερευνητική Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για την Κοινωνική Ανάπτυξη στην Γενεύη ενώ έχει εργαστεί ως Σύμβουλος-Εμπειρογνώμονας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας στην Γενεύη σε θέματα που αφορούν την Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ και τον Κοινωνικό Διάλογο.

Έχει επιπλέον εργαστεί ως Ειδικός Εμπειρογνώμονας στο πλαίσιο προγραμμάτων παροχής τεχνογνωσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υλοποίηση πολιτικών απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης σε φορείς Κεντρικής Διοίκησης στην Κροατία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, και σε χώρες της Καραϊβικής.

Σχόλια