Βρετανοί αγρότες πληρώνονται να μην καλλιεργούν τρόφιμα


Βρετανοί αγρότες πληρώνονται από το κράτος για να μην καλλιεργούν τρόφιμα!

Σύμφωνα με την Daily Expose , οι Βρετανοί αγρότες πληρώνονται για να μην καλλιεργούν τρόφιμα στο πλαίσιο ενός σχεδίου της Ντάουνινγκ Στριτ .

Δημοσίευσε ένα βίντεο του Keith Andrews, ενός αγρότη από την Κορνουάλη, που ακολουθεί το συγκεκριμένο σχέδιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, στους αγρότες έχουν προσφερθεί μηνιάτικο 2.500 £ (3.222 $) για τα επόμενα τρία χρόνια εάν δεν καλλιεργήσουν καλλιέργειες για φαγητό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.


Θα οργώσω ένα χωράφι, θα βάλω ανοιξιάτικο κριθάρι. Θα πάρω 440 £ (567,07 $) από την κυβέρνηση ανά στρέμμα. Στη συνέχεια, όταν πρόκειται για το μέγεθος της καλλιέργειας, το αφήνω να σαπίσει Το έδαφος, λοιπόν, δεν παίρνω [κανένα] άχυρο για τα βοοειδή, δεν παίρνεις [τίποτα] για το ψωμί σου, για όλα όσα φτιάχνουμε», είπε ο Andrews.

Ο Andrews αποκάλυψε ότι ο λογιστής του τον ενθαρρύνει να εγγραφεί στο πρόγραμμα, ώστε να αποφύγει την αγορά λιπασμάτων. Από μόλις 250 £ (322,13 $) ο τόνος, η τιμή του λιπάσματος έχει αυξηθεί σε 1.000 £ (1.288,50 $) ο τόνος από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας. (Σχετικό: είχαμε πει απο τις αρχές αυτού του παράλογου πολέμου, πως οι κυρώσεις στη Ρωσία είναι μέρος της αντζέντας του Great Reset για να φέρουν παγκόσμια επισιτιστική κρίση!)

“Για να γονιμοποιήσω την τροφή, πρέπει να αγοράσω λίπασμα προς 1.000 £ (1.288,50 $) ο τόνος. Άρα τώρα έχω μια καλλιέργεια που δεν χρειάζεται να ψεκάσω. Δεν χρειάζεται να στείλω [κανέναν ] εκεί έξω με ένα τρακτέρ δεν χρειάζεται να το γονιμοποιήσω, το μόνο που έχω να κάνω είναι να το αφήσω στο έδαφος να σαπίσει.

Το πρόγραμμα με την ονομασία Sustainable Farming Initiative (SFI) ξεκίνησε από το Βρετανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (DEFRA) το 2022. Παρέχει κίνητρα στους αγρότες να βάζουν φωτοβολταϊκά αντί για καλλιέργειες και είναι ανοιχτό σε όλους τους αγρότες και κατοίκους με διαχειριστικό έλεγχο .

«Δεν υπάρχει ελάχιστη ή μέγιστη έκταση γης ή μήκος φράχτη, έτσι οι αγρότες μπορούν να επιλέξουν πόση γη θα καλύψουν με τη συμφωνία SFI τους», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας για τα Τρόφιμα, τη Γεωργία και την Αλιεία Mark Spencer.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η DEFRA δημοσίευσε ένα blog που φαινομενικά υπερασπιζόταν το SFI. “Μέσω της SFI, θέλουμε να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε το περιβάλλον, την παραγωγή τροφίμων και την ασφάλεια των τροφίμων”, ανέφερε η ανάρτηση στο blog.

Στην πραγματικότητα, το SFI προωθεί μόνο την επισιτιστική ανασφάλεια υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της «κλιματικής αλλαγής» και της επίτευξης «καθαρών μηδενικών» στόχων. Αντί να φυτεύουν τις απαραίτητες καλλιέργειες τροφίμων για να λύσουν το πρόβλημα της προσφοράς τροφίμων, στους αγρότες δίνουν κίνητρα να αφήνουν επ’ αόριστον τις καλλιέργιες τους ανέγγιχτες.

«Οι αγρότες, και το ευρύτερο κοινό, δεν χρειάζεται να μάθουν ότι ο πρωταρχικός σκοπός της γεωργίας είναι η παραγωγή τροφίμων», πρόσθεσε το Expose . Μια ορθολογική κυβέρνηση, συνέχισε, «θα είχε εφαρμόσει πολιτικές για να στηρίξει τους αγρότες να καλλιεργούν περισσότερα τρόφιμα, όχι λιγότερα».

Μόλις τον Μάιο του 2024 η Ντάουνινγκ Στριτ συνειδητοποίησε το λάθος της. Το πρόγραμμα αποδείχθηκε τόσο δημοφιλές στους αγρότες που η βρετανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να βάλει όρια, προειδοποιώντας ότι οι καλλιεργητές μπορούσαν να αφαιρέσουν μόνο το 25 τοις εκατό της γης τους από την άμεση παραγωγή τροφίμων για περιβαλλοντικά έργα.

Ακόμη και ο Spencer αναγκάστηκε να κάνει πίσω το SFI, σημειωσε ότι «προοριζόταν πάντα να εφαρμοστεί σε μικρότερες περιοχές στην ξηρά». Και συνέχισε: «Η παραγωγή τροφίμων είναι ο πρωταρχικός σκοπός της γεωργίας και αναλαμβάνουμε δράση αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί».

Ο Andrews δεν είναι ο μόνος που προειδοποιήθηκε ενάντια στο SFI. Ο πρώην παρουσιαστής του “Top Gear”, Τζέρεμι Κλάρκσον, εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση σε ένα άρθρο στους Sunday Times .

“Έχω εγγραφεί στο φιλικό προς το περιβάλλον πρόγραμμα επιχορήγησης της κυβέρνησης για να φυτέψω πράγματα που δεν είναι τρόφιμα σε τρία χωράφια. Είναι καλά για το έδαφος και είναι καλά για το τραπεζικό μου υπόλοιπο. Αλλά αυτό σημαίνει ότι” Δεν καλλιεργώ πράγματα που μπορούν να φάνε οι άνθρωποι», έγραψε.

“Ξέρω έναν μάστορα που έχει αφαιρέσει το 60 τοις εκατό της φάρμας του από την παραγωγή τροφίμων και δεν είναι ο μόνος. Αλλά τι γίνεται αν θέλεις λίγο ψωμί; Θα πρέπει να πάρεις ένα καρβέλι από σιτάρι που καλλιεργήθηκε στο εξωτερικό. Και πώς γίνεται αυτό καλό για την υπερθέρμανση του πλανήτη;”

Σχετικό: Δημιουργούν τεχνητή επισιτιστική κρίση και ραγδαία αύξηση των τιμών – Σφάζουν εκατ. κοτόπουλα εν μέσω υποτιθέμενων περιστατικών «γρίπης των πτηνών»!

Αυτό δεν είναι καινούριο για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις!

Ο Τζον Κέρι, απο το WEF είχε δηλώσει πώς ο μόνος τρόπος για να επιτύχουν το «καθαρό μηδεν» για τους κλιματικούς στόχους τους τα επόμενα χρόνια, είναι να σταματήσουν οι αγρότες σε όλο τον κόσμο να καλλιεργούν τρόφιμα.

Ο Ειδικός Απεσταλμένος για το Κλίμα, ο Κέρι είπε επίσης σε ακροατήριο στο AIM for Climate Summit του Υπουργείου Γεωργίας (USDA) ότι «δεν μπορούμε να φτάσουμε στο καθαρό μηδέν, αν δεν ολοκληρώσουμε αυτή τη δουλειά.

Σύμφωνα με τον Κέρι, ο ίδιος και οι άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες «εξαρτώνται» από το ότι οι αγρότες θα σταματήσουν τις δραστηριότητές τους. Αυτό θα μειώσει τις «εκπομπές» της γεωργίας, πρόσθεσε ο Κέρι, σημειώνοντας ότι δεν την αποκαλεί πια κλιματική αλλαγή – «δεν είναι αλλαγή, είναι κρίση».

«Τα τρόφιμα και η γεωργία μπορούν να συμβάλουν σε ένα μέλλον χαμηλής περιεκτικότητας σε μεθάνιο βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανθεκτικότητα των τροφίμων», δήλωσε περαιτέρω. «Καλωσορίζουμε τους υπουργούς Γεωργίας που συμμετέχουν στην εφαρμογή της Παγκόσμιας Δέσμευσης για το Μεθάνιο».

Οι μόνοι άνθρωποι στους οποίους θα έπρεπε να επιτρέπεται να τρώνε κρέας είναι πλούσιοι όπως ο ίδιος, ήταν το γενικό μήνυμα που έστειλε ο Κέρι. Όλοι οι άλλοι πρέπει να σταματήσουν να τρώνε, ουσιαστικά τίποτα, για να λειτουργήσει το σχέδιο για την κλιματική αλλαγή.

«Με έναν αυξανόμενο πληθυσμό στον πλανήτη –μόλις περάσαμε το όριο των οκτώ δισεκατομμυρίων συμπολιτών σε όλο τον κόσμο– οι εκπομπές μόνο από το σύστημα τροφίμων προβλέπεται να προκαλέσουν άλλον μισό βαθμό θέρμανσης μέχρι τα μέσα του αιώνα».

Ο Κέρι κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες από όλο τον κόσμο να περιορίσουν μαζικά τις αγροτικές δραστηριότητες των πολιτών τους προκειμένου να διατηρήσουν τον πλανήτη πιο δροσερό και λιγότερο ζεστό καθώς προχωράμε στο μέλλον.

«Αυτός ο τομέας χρειάζεται καινοτομία τώρα περισσότερο από ποτέ», είπε ο Κέρι. «Αντιμετωπίζουμε υποσιτισμό ρεκόρ σε μια εποχή που η γεωργία, περισσότερο από κάθε άλλο τομέα, υποφέρει από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης…».

“Χρειαζόμαστε οικονομική, κοινωνική και πολιτική καινοτομία για να κλιμακώσουμε την προσαρμογή αυτών των τεχνικών λύσεων και να τις πάρουμε στα χέρια των ανθρώπων στους τομείς των μικρών αγροτών σε παγκόσμια βάση. Αυτή είναι η υπόσχεση του AIM for Climate Summit.”

Ο Κέρι υποσχέθηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα φτάσουν στην πραγματικότητα τις καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το έτος 2050. Το πώς θα συμβεί αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πόσες φάρμες θα αναγκάσουν να σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα πολύ λιγότερα τρόφιμα και πολύ λιγότερα στόματα…

https://anazitiseis.gr/vretanoi-agrotes-plironontai-apo-to-kratos-gia-na-min-kalliergoun-trofima/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο