Θοδωρή Γιάνναρου: Νίκος Δένδιας & Τουρκία


Ας είναι καλά ο Δένδιας που είμαστε έτοιμοι!

Ήταν εξαίρετος ο Νίκος Δένδιας ως Υπουργός των Εξωτερικών - φόβος και τρόμος των απέναντι, μέχρι που κάποιος νόμισε πως μπορεί να κοντύνει από την αίγλη και τις επιτυχίες του και τον έβγαλε από το υπουργείο Εξωτερικών! Ήθελε να κοντύνει εκείνον, μόνο που και στο Άμυνας που τον έβαλε, κατάφερε να τον ψηλώσει ακόμα πιο πολύ και ο ίδιος να κοντύνει και πάλι -αυτή τη φορά σχετικά πολύ!

Και ενώ λοιπόν ο αυτάρεσκος και κορδωμένος μας πρωθυπουργός ασχολείται με ταξιδάκια στο Ερντογανιστάν, για να συμφάγει με τον σουλτάνο με θέα τον Βόσπορο και να κουτσομπολέψουν, ο Δένδιας από την άλλη, εδώ στην Ελλάδα, ασχολείται 24 ώρες το 24ωρο με τη θωράκιση της Πατρίδος μας και την ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων, ώστε, αν οι Ερντογανίστες κλιμακώσουν νότια της Καρπάθου στην ευρύτερη περιοχή της Κάσου ή όπου αλλού επιλέξουν, να είμαστε πανέτοιμοι για εμπλοκή και αν παρ’ ελπίδα οι Τούρκοι προχωρήσουν στο απονενοημένο, να εμπλακούμε άμεσα για να υπερασπιστούμε τις θάλασσες μας!

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι Ερντογανίστες διαθέτουν ένοπλες δυνάμεις πολύ κατώτερες σε ποιότητα από τις δικές μας και κανένα fake αεροπλανοφόρο-piccolo σαν το Anatolia, σίγουρα δεν φέρνει οθωμανικές Άνοιξες! Το Ερντογανιστάν δεν διαθέτει τη δύναμη εκείνη που θα του επιτρέψει να προκαλέσει στρατιωτικά την Ελλάδα και να εμπλακεί μαζί της! Το σίγουρο είναι, πως επί του παρόντος δεν μπορεί, ούτε στο άμεσο μέλλον να προχωρήσει σε στρατιωτική κλιμάκωση! Απλά γαβγίζει… χαμηλόφωνα! Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν προετοιμάζεται για τέτοιου είδους κινήσεις στο μέλλον, όταν κριθεί πως έγινε αρκετά δυνατό, για να το επιχειρήσει και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους επιτελείς του!

Αυτή τη δεδομένη χρονική περίοδο, ο Ερντογάν και οι κολλητοί του προκαλούν διότι γνωρίζουν πολύ καλά και με λεπτομέρειες, πως είναι αδύναμοι για να το τολμήσουν. Αν όμως έχουν αυτοκτονικές τάσεις και τελικά διαβούν τον Ρουβίκωνα, εμείς θα τους κάνουμε να το μετανιώσουν… μιας και ποτέ δε θα προσπαθήσουμε να τους αλλάξουμε τη γνώμη, που γι’ εμάς θα είναι απόλυτα σεβαστή!

Οι κυβερνώντες στο Ερντογανιστάν είναι μεν αψείς, αλλά από την άλλη τρέφονται με νεότερα οθωμανικά παραμύθια. Πιστεύουν πως πάλι θα αφεθούν να κάνουν ότι θέλουν -ανεξέλεγκτα, αν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα τις κερδίσει, αλλά η Αμερική δύσκολα θα κάνει πάλι στροφή υπέρ του Ερντογάν και εις βάρος της Ελλάδος! Όποιο πάντως και να είναι το αποτέλεσμα, οι απέναντι δεν θα έχουν ποτέ ξανά αυτήν την ευκαιρία…

Ο Μητσοτάκης για όσο ακόμα μείνει πρωθυπουργός, πρέπει να αντιληφθεί, πως στο Καρπάθιο Πέλαγος παίζεται ένα θέατρο! Οι απέναντι ουδόλως ενδιαφέρονται για το καλώδιο που ποντίζουν οι Ιταλοί μεταξύ Κύπρου και Κρήτης. Είναι η συνήθης ενοχλητική και μπαμπέσικη τακτική τους για να κερδίσουν κάτι! Μπορεί να κάνουν τα καλά παιδιά, μπορεί να συζητούν για φιλίες και πράσινα άλογα, αλλά συγχρόνως θα διεκδικούν… όπως πάντα έκαναν!

Τι κράτος είναι κι αυτό -το Ερντογανιστάν και τι λαό εμπεριέχει, που δεν έχουν ν’ αγοράσουν ψωμί, αλλά τρέχουν σαν τα βόδια στις συγκεντρώσεις του σουλτάνου, όπου ξεσπούν κατά των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και βέβαια - λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; - και της Ελλάδος. Όμως το Ερντογανιστάν είναι ένας ξεπεσμένος κύκλωπας… που οικονομικά είναι κάτω και από τα τάρταρα: μείναν από ανταλλακτικά για τις στρατιωτικές τους πλατφόρμες και γενικά οι ένοπλες δυνάμεις των απέναντι είναι απογυμνωμένες και το ξέρουν οι άμοιροι!

Ε!… δεν τους έμεινε και τίποτα πέραν του να προκαλούν γαβγίζοντας για το πόπολο στο εσωτερικό, που με τέτοια παραμύθια που του αραδιάζουν περί δήθεν κυριαρχίας τους στην Ανατολική Μεσόγειο … ξεχνά την πείνα του, αλαλάζει σαν κριάρι και χειροκροτεί!

Από την άλλη, όσοι διαθέτουν έστω και ψήγματα μυαλού, δεν πιστεύουν σε φιλίες με τους απέναντι αλλά εμείς μέχρι τώρα με τον Δένδια στο τιμόνι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιδεικνύουμε γρήγορα αντανακλαστικά με σωστές και υπολογισμένες αντιδράσεις και κινήσεις ματ. Δεν προκαλούμε, αλλά είμαστε έτοιμοι για κλιμάκωση εάν κριθεί αναγκαίο, ακόμα και αύριο. Δεν είναι δυνατόν να μας πτοήσουν οι ανόητες επικοινωνιακές ανοησίες των απέναντι μεμέτηδων. Είναι αποδυναμωμένοι, απογυμνωμένοι και αρκετά προβληματισμένοι που τα κουκιά δεν τους βγαίνουν!…

Όταν κάποιος αισθάνεται δυνατός και πατά γερά στα πόδια του κινείται και διεκδικεί στο πεδίο - δεν απειλεί σαν οθωμανή τροτέζα!

Πουλάνε λοιπόν πολύ οθωμανική μαγκιά οι Ερντογανίστες, αλλά δεν ξέρουν πως όταν πουλάνε αυτή τη μαγκιά, θα πρέπει κάποια στιγμή να το πάνε μέχρι τέλους, γιατί κάποιοι… αγοράζουν! Ο σοφός ελληνικός λαός λέει, πως αν χτυπάς επανειλημμένα την πόρτα του διαβόλου, κάποια στιγμή ενδέχεται να σου ανοίξει…

Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι μοριακός βιολόγος - γενετιστής.
https://www.capital.gr/arthra/3838896/as-einai-kala-o-dendias-pou-eimaste-etoimoi/

Comments