Η σημερινή διέξοδος της Ρωσίας στη Μεσόγειο


Επιπλέον, έχουμε τα δημοσιεύματα στην ρωσική εφημερίδα ''Πράβδα'' περί διάλυσης της Τουρκίας από την Αμερική ή την Ρωσία μετά από μελλοντικό πόλεμο με την Ελλάδα, που κάνουν το ξεκάθαρο το γεγονός ότι σε λίγα χρόνια είναι σίγουρο, ότι ο χάρτης της ανατολικής Μεσόγειο δεν μοιάζει με τον σημερινό.

Και όλα αυτά ταυτόχρονα με τις Γεωτρήσεις και τις κηρύξεις ΑΟΖ της κάθε χώρας της Μεσογείου.

Όποιος νομίζει, ότι οι επεκτατικές βλέψεις της Ρωσικής κυριαρχίας στη Μεσόγειο έληξαν μετά τον Ψυχρό πόλεμο, κάνει ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. Ο Ψυχρός πόλεμος ήταν ένας πόλεμος συμφερόντων, που, κατά την άποψή μου, οι Ρώσοι υποκίνησαν τις αναταραχές στην Ελλάδα μέσω των τότε ρωσόδουλων κομμουνιστών, επειδή η Ελλάδα δεν εντάχθηκε στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας. Βλέπουμε και σήμερα την Ρωσία να ορέγεται το Αιγαίο, την Μεσόγειο κ.ο.κ . Θα αναρωτηθεί κάποιος: Πώς; Δεν έκανε τίποτα η Ρωσία. Εδώ είναι το λάθος. Ξεχνιέται ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και ο ρόλος της Ρωσίας σε αυτόν; Ή μήπως το γεγονός ότι η Ρωσική Κυβέρνηση, επι Καραμανλή, ήθελε να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα με πολύ χαμηλό, είναι τυχαίο. Οι Ρώσοι δεν είχαν καμία πρόθεση να μας βοηθήσουν, γιατί είμαστε Ορθόδοξοί ή γιατί μας αγαπάνε. Τα συμφέροντα κρύβονταν πίσω από τα χαμόγελα. Ωστόσο, για κάποιο λόγο όταν ο Παπανδρέου πήγε στην Ρωσία, ο Πούτιν τον συνέστησε να καταφύγει στο ΔΝΤ.

Η ίδια η Αλβανία, σχετικά με το θέμα της ΑΟΖ, δήλωσε: '' Ότι αν τολμήσει η Ελλάδα να ανακυρήξει ΑΟΖ, θα αντιδράσουμε!'' (Πηγή logioshermes). Συν τοις άλλοις, οι Σκοπιανοί όποτε θυμούνται, εκδηλώνουν τις επεκτατικές τους βλέψεις για το ελληνικό έδαφος. Οι, δε, Αλβανοί οραματίζονται την Μεγάλη Αλβανία και σύνορα από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα. Είναι φανερό ότι κρύβεται μια μεγάλη δύναμη - ποιά άλλη εκτός από την Τουρκία; -, η οποία υποκινεί τα νήματα και ως αποτέλεσμα οι δύο προαναφερόμενες χώρες, που ούτε στρατό δεν έχουν, ούτε ισχυρή οικονομία, απειλούν φανερώς την Ελλάδα.

Όλα τα βαλκάνια και η Ανατολική Μεσόγειος ''μυρίζουν μπαρούτι''. Ως εκ τούτου, μια σύγκρουση χωρών, πιθανόν και ένοπλη, στα επόμενα χρόνια είναι αναμενόμενη. Ας ελπίσουμε, ότι οι Έλληνες θα φανούν αντάξιοι των προγόνων τους.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη