«Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»
«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»
"Σε έναν κόσμο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι πάντα μια συνωμοσία"

Η έλλειψη γνώσης της ιστορίας οδηγεί στον πόλεμο

Στρατηγός Sir Nick Carter, "προετοιμασίες πολέμου πρίν την Παγκόσμια, κοινωνική έκρηξη"!...


Δύο άρθρα:

  • 1) Στρατηγός Κάρτερ: Οι βρετανικές δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη Γερμανία!
  • 2) Ο Αρχηγός του Βρετανικού Στρατού προειδοποιεί: Όλα θυμίζουν παραμονές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου!

Πρώτο άρθρο

Η προγραμματισμένη απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου από την Γερμανία θα πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να διατηρηθεί η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην Ανατολική Ευρώπη σε περίπτωση εχθροπραξιών με την Ρωσία, υποστηρίζει ο Αρχηγός του Βρετανικού Στρατού, στρατηγός Sir Nick Carter. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο (Strategic Defence and Security Review 2010) όλες οι δυνάμεις που σταθμεύουν σε γερμανικό έδαφος πρόκειται να ανακληθούν στην Βρετανία, με τις τελευταίες μονάδες να αποχωρούν το 2019 και τις βάσεις τους να κλείνουν.

Κατά τον Στρατηγό Κάρτερ πάντως, η ρωσική απειλή θέτει τα σχέδια αυτά υπό αναθεώρηση. Όταν υπάρχει μια απειλή, είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι ετοιμότητα σημαίνει ταχύτητα αναγνώρισης, ταχύτητα λήψης αποφάσεων και ταχύτητα συγκέντρωσης (δυνάμεων) επισημαίνει. Ο Βρετανικός Στρατός μπορεί να δοκιμάζει την δυνατότητα ανάπτυξης δυνάμεων στην ξηρά μέσω οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, όμως «επίσης σημαντικό είναι να τονισθεί η ανάγκη μιας προκεχωρημένης βάσης» λέει χαρακτηριστικά.

Οι πιο καχύποπτοι βέβαια πιθανώς να σκεφθούν ότι η Γερμανία, η οποία πρώτη ήγειρε θέμα κινδύνου εξ ανατολών, ίσως δει το θέμα να γίνεται μπούμερανγκ γι’ αυτήν. Κάνοντας τόσον αγώνα για να βρει την (κυρίαρχη) θέση που θεωρεί πως της αρμόζει στην μεταπολεμική Ευρώπη, απαλλασσόμενη στην πορεία από τα ξένα στρατεύματα στο έδαφός της, τώρα κινδυνεύει να καταστεί ξανά η «γραμμή αντιπαράθεσης» σε έναν νέο ευρωπαϊκό πόλεμο (;)

Η ρωσική «αρκούδα» είναι όντως έξω;

Ο Στρατηγός Κάρτερ, φέροντας ως παράδειγμα την Συρία όπου το Κρεμλίνο, όπως είπε, έχει επανειλημμένως αποδείξει την δυνατότητα της Ρωσίας για πλήγματα μεγάλης εμβελείας, τόνισε πως η Βρετανία πρέπει να προσέξει πώς ορισμένες χώρες καθίστανται πιο δημιουργικές στο να εκμεταλλεύονται τα λεπτά όρια μεταξύ ειρήνης και πολέμου. «Οι απειλές που αντιμετωπίζουμε δεν είναι χιλιάδες μίλια μακριά αλλά στο κατώφλι της Ευρώπης –και έχουμε δει πώς ο κυβερνοπόλεμος μπορεί να διεξαχθεί τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και να διαταράξει τις ζωές κανονικών ανθρώπων… Και εμείς στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν βρισκόμαστε στο απυρόβλητο…»

Μόλις πρόσφατα, ο Αρχηγός του βρετανικού Γενικού Επιτελείου, Air Chief Marshal Sir Stuart Peach, κάνοντας επίσης μνεία στην «ρωσική απειλή» δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας έχουν θέσει ως προτεραιότητά τους την προστασία των υποθαλασσίων καλωδίων καθώς σε περίπτωση που κοπούν ή διαταραχθεί η ροή επικοινωνιών, το πλήγμα για την οικονομία θα είναι άμεσο και «δυνητικά καταστροφικό».

Η αναβίωση της «ρωσικής απειλής» έρχεται σε μια περίοδο όπου οργιάζουν οι εικασίες για περικοπές στις βρετανικές αμυντικές δαπάνες. Παρόλο που ορισμένοι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να αυξήσει τις σχετικές δαπάνες στο 3% του ΑΕΠ, πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για πιθανή μείωση του προσωπικού των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων κατά 14.000 και πλέον άτομα και «συγχώνευση» επιλέκτων μονάδων –όπως των Paras και των Royal Marines– για περαιτέρω εξοικονόμηση χρημάτων.

Αλέξανδρος Θεολόγου
https://www.ptisidiastima.com/sir-nick-carter-warns/

Δεύτερο άρθρο


Ο Αρχηγός του Βρετανικού Στρατού προειδοποιεί: Όλα θυμίζουν παραμονές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου!

Ο σερ Νικ Κάρτερ προειδοποιεί ότι η «ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι» - Παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία του σήμερα με το τότε και καυτηρίασε την έλλειψη γνώσης της ιστορίας που χαρακτηρίζει τη σημερινή κοινωνία - Ρωσία, Κίνα και Ιράν οι «εχθρικές» δυνάμεις.

Με τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου συνέκρινε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη διεθνή σκηνή ο αρχηγός του βρετανικού στρατού, σερ Νικ Κάρτερ, τονίζοντας το αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον σε πολλές χώρες και την αστάθεια που υπάρχει, με μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές να βρίσκονται σε εξέλιξη και να εντείνονται με πολύ γοργό ρυθμό.

Ο Σερ Νικ Κάρτερ αναφέρθηκε στο βασικό στοιχείο που χαρακτήριζε την εποχή που ξέσπασε ο Α' Παγκόσμιος, πριν από περίπου 100 χρόνια και το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του και σήμερα, παρουσιάζοντας ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοιχείο αυτό δεν είναι άλλο από τη «σταθερή αντιπαράθεση» σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα κρατών σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η σταθερή αντιπαράθεση αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση προκειμένου οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των εθνών να εντείνονται πολύ γρήγορα. Η κατάσταση θυμίζει την πρώτη 10ετία του περασμένου αιώνα, όταν ο μεγάλος ανταγωνισμός ολοκληρώθηκε με το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο αρχηγός του βρετανικού στρατού.

Ρωσία, Κίνα και Ιράν οι «εχθρικές δυνάμεις»

Ο Σερ Νικ Κάρτερ κατονόμασε τις χώρες που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη, τις οποίες και χαρακτήρισε «εχθρικά κράτη». «Ρωσία, Κίνα και Ιράν αμφισβητούν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία» της Βρετανίας, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού. Στους παράγοντες αποσταθεροποίησης πρόσθεσε, δε, και τις ακροδεξιές δυνάμεις του λαϊκισμού, την τρομοκρατία και τις εθνικιστικές ομάδες, που «θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τη μαζική μετανάστευση».

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης του Προσωπικού Άμυνας (CDS) μίλησε στο Royal United Services Institute (Rusi) στο Λονδίνο λέγοντας: «Ζούμε σε έναν πολυπολικό κόσμο ανταγωνιστικών δυνάμεων, με αποκλίνουσες απόψεις για το πώς πρέπει να δουλέψει ο κόσμος, διαφορετικές αξίες, μια αίσθηση ιστορικών δικαιωμάτων. Εν τω μεταξύ, ο χαρακτήρας της πολιτικής και του πολέμου εξελίσσεται ταχύτατα, οδηγούμενος από τη διάδοση της πληροφορίας και το ρυθμό της τεχνολογικής αλλαγής. Οι ανταγωνιστές μας έχουν γίνει κυρίαρχοι στην εκμετάλλευση των ορίων μεταξύ ειρήνης και πολέμου».

Η έλλειψη γνώσης της ιστορίας οδηγεί στον πόλεμο

Ο στρατηγός Κάρτερ επισήμανε μια ανησυχητική έλλειψη γνώσης ή ενδιαφέροντος μεταξύ των πολιτών για το πώς έχουν εξελιχθεί τα σημερινά γεωπολιτικά ζητήματα, γεγονός πόυ επίσης θυμίζει την εποχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η γνώση αποτελέσε τη δύναμη για τη μεγάλη διάρκεια ειρήνης που ακολούθησε μετά το τέλος του επίσης καταστροφικού Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Φυσικά, οι άνθρωποι δεν μελετούν πραγματικά την ιστορία πλέον», τόνισε και παρουσίασε μια πρόσφατη έρευνα σε 2.000 ανθρώπους για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το 50% πίστευε ότι ο τότε πρωθυπουργός ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και το 10% πίστευε ότι ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ. Το 20% πιστεύει ότι πολεμούσαμε με τους Γάλλους. Το 6% θεωρούσε ότι η δολοφονία του προέδρου Κένεντι προκάλεσε τον πόλεμο. Και όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου, το 16% ψήφισε για το Περλ Χάρμπορ, το 8% για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, το 7% για τον Hastings και το 5% για το Helm's Deep, τη... μάχη στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού.

Πρώτο Θέμα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη