Η Ομάς (θηλυκό) έχει αρχηγό (άνδρα), Ελπίδα, Νίκη, Ήττα, Φιλοδοξία, Αρετή, Κακία, Καλοσύνη, Δικαιοσύνη, Άμυνα, Επίθεση κ.λ.π θηλυκά που περιμένουν να ....διεκδικηθούν ...
Οι χώρες (οι περισσότερες είναι θηλυκά ή ουδέτερα), οι πόλεις το ίδιο, ομοίως οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Νομίζω ότι είναι θέμα Ισορροπίας. Όπου μαζεύονται πολλοί άντρες η Ισορροπία πρέπει να κρατείται τουλάχιστον με την απόδοση θηλυκών χαρακτηριστικών και ονόματος στις αφορμές, στις αιτίες, και στις επιδιώξεις (όλα θηλυκά) που τους μάζεψαν όλους αυτούς ώστε με Τύχη, Προετοιμασία, Βούληση, Ισχυρογνωμοσύνη, κ.λ.π (Όλα θηλυκά) να επιτύχουν το σκοπό τους (αρσενικό)!...
Πάντως ότι τα πλοία έχουν θηλυκιά υπόσταση το δέχονταν και η Αγγλοσαξονική παράδοση όπου αναφερόταν σε αυτά με το "she" αντί "it".
Αντρικά πληρώματα, η μόνη γυναίκα που είχαν εν Πλώ ήταν το ίδιο το Πλοίο, Μάνα-Γυναίκα -Κόρη, προστάτης από τις καιρικές συνθήκες.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τον 18ο αιώνα δεν ήθελαν να επιβαίνουν γυναίκες στα εμπορικά πλοία. Το θεωρούσαν κακή τύχη και γρουσουζιά αλλά και ότι θα πρόδιδαν την άλλη γυναίκα (την θάλασσα) η οποία θα τους εκδικούταν .