Ο George Floyd και τα παγκόσμια Εβραϊκά κέντρα αποφάσεων


Αντί για πολιτικές διαμαρτυρίες ή εξεγέρσεις, ο Banfield υποστηρίζει ότι οι ταραχές ήταν σε μεγάλο βαθμό ευκαιριακές εκδηλώσεις βίας και κλοπής για την ακροαριστερά.

Η Παγκοσμιοποίηση στις ΗΠΑ και στον κόσμο σήμερα

Του Llewellyn H. Rockwell Jr.

Την Δευτέρα της 25ης Μαΐου, στην Μινεάπολη, ο George Floyd πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, μετά από την σύλληψή του. Ο Floyd είχε μετακομίσει στη Μινεάπολη προσπαθώντας να «αρχίσει μια νέα ζωή» μετά από μια μακρόχρονη ποινή φυλάκισης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «ο Floyd κατηγορήθηκε το 2007 για ένοπλη ληστεία και εισβολή σε σπίτι στο Χιούστον, και το 2009 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών ως μέρος μιας συμφωνίας ομολογίας ενοχής, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα».

Τη νύχτα του θανάτου του, ο Floyd συνελήφθη μετά από καταγγελία πως είχε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 $. Πάλεψε με τους αστυνομικούς και, αφού μπήκε σε περιπολικό, βρέθηκε από το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο. Σε εκείνο το σημείο, ο Derek Chauvin, ένας από τους αστυνομικούς της σύλληψης, άφησε τον Floyd στο έδαφος και τον ακινητοποίησε βάζοντας το γόνατό του στο λαιμό του. Κράτησε το γόνατό του στο λαιμό του Floyd για σχεδόν εννέα λεπτά. Ο Floyd έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε περίπου μία ώρα αργότερα. Ο Chauvin διέπραξε σαφώς κατάχρηση βίας εναντίον του Floyd.

Έχω παραλείψει μέχρι στιγμής το βασικό γεγονός που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να καταλάβει όσα συνέβησαν έκτοτε. Ο Floyd ήταν μαύρος. Αμέσως μετά τον θάνατό του, εκδηλώθηκε μια δημόσια κατακραυγή, που ισχυριζόταν ότι ο θάνατος του Floyd ήταν ο τελευταίος σε μια μακρά λίστα περιστατικών που η αστυνομία σκοτώνει μαύρους πολίτες.

Η αστυνομία έχει πράγματι σκοτώσει πολλούς μαύρους, αλλά σκοτώνει και πολλούς λευκούς επίσης. Στην πραγματικότητα, η αστυνομία σκοτώνει περισσότερους λευκούς, παρά μαύρους. Σύμφωνα με το ενημερωτικό blog Ideas & Data.

Απόδοση στα Ελληνικά: Νίκος Μαρής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο