Ιωάννης Θ. Μάζης: «Οι Εβραϊκές ατζέντες δεν συνιστούν εθνική πολιτική»


«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα υπάρξει Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος θα κάνει δεκτό το περιεχόμενο μιας τέτοιας συζητήσεως. Πάμε και σε ένα σημείο το οποίο θεωρώ εξαιρετικά ευαίσθητο. Πρώτα πρώτα. Όταν μιλάμε για θαλάσσιες ζώνες Αιγιαλίτιδα λέει και ΑΟΖ, αυτό λέει είναι το θέμα που θα συζητήσουμε, να μη συζητάμε τίποτα άλλο. Και μας το παρουσιάζουν και ως κόκκινη γραμμή μάλιστα. Και μας εμφανίζονται ως άτεγκτοι. Μια στιγμή να δούμε. 

Πρώτα πρώτα, η Αιγιαλίτιδα ζώνη ορίζει δύο πράγματα. Την προβολή της στο βυθό, ένα το κρατούμενο, το ξεκίνημα του μετρήματος της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης δεύτερο και τρίτο, το εύρος του εθνικού εναερίου χώρου. Τρία πράγματα λοιπόν ορίζει», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής και συνεχίζει:

«Να πούμε τώρα τι είναι η Αιγιαλίτιδα ζώνη. Όπως προηγουμένως είπα, είναι και εθνικά χωρικά ύδατα, αλλά και εθνικός εναέριος χώρος . Αιγιαλίτις στον αέρα. Έτσι. Θα μου πείτε τώρα, ως καλός νομικός που είστε, ε ναι κύριε Μάζη, αλλά εμείς έχουμε Αιγιαλίτιδα ζώνη έξι ναυτικών μιλιών και Δέκα εναέριο. Αυτό μας το λένε μας το καταμαρτυρούν. Οι Τούρκοι ότι είναι το ελληνικό παράδοξο».

«Για να μην παραπονιούνται οι Τούρκοι ότι δεν εφαρμόζουμε το διεθνές δίκαιο»

Ο ίδιος εξηγεί πως η Αιγιαλίτιδα ζώνη αποτελεί μονομερώς ασκούμενο κυριαρχικό δικαίωμα. «Εφόσον λοιπόν αποτελεί μονομερώς ασκούμενο κυριαρχικό δικαίωμα, να προεκτείνουμε την Αιγιαλίτιδα ζώνη στα δώδεκα μίλια και αυτομάτως ο εθνικός εναέριος χώρος να πάει και αυτό στα δώδεκα ναυτικά μίλια. Για να μην παραπονιούνται οι Τούρκοι ότι δεν εφαρμόζουμε το διεθνές δίκαιο. Όσο έχουμε κάτω, θα έχουμε και απάνω. Ούτε κατά διάνοιαν το σκεφτόμαστε αυτό. Όταν έχουμε ορίσει και μάλιστα δια στόματος του σημερινού Υπουργού Εξωτερικών, οτι κόκκινη γραμμή μας είναι τα έξι Μίλια. Τα έξι μίλια, ναι», σημειώνει και προσθέτει:

«Λοιπόν, άρα τι κάνουμε αν συζητήσουμε αυτό το οποίο δηλώνουμε επισήμως δια χειλέων Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών ότι προτιθέμεθα να συζητήσουμε και το παρουσιάζουμε και ως άθλο, θα συζητήσουμε κυριαρχικά μονομερώς ασκούμενα δικαιώματα της Ελλάδος. Τίποτα άλλο! Διαπραγματευόμαστε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Γιατί εδώ θα γίνει μια φοβερή προπαγάνδα».

Κλείνοντας, ο Ιωάννης Μάζης υπογραμμίζει πως θα γίνει…ψυχολογικό μασάζ στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν υποχρεούται να ξέρει διεθνές δίκαιο. «Λέω λοιπόν, θα πούνε, μα αυτά θα τα λύσει το δικαστήριο. Ναι, βεβαίως θα τα λύσει το δικαστήριο αν πάμε στο δικαστήριο. Προσέξτε όμως, το δικαστήριο θα λύσει αυτά τα οποία θα καταγραφούν ως δικάσιμα στο συνυποσχετικό το οποίο θα υπογράψουμε με την Τουρκία. Αν βάλουμε στο συνυποσχετικό αυτό την αιγιαλίτιδα ζώνη, όπως καταλαβαίνετε, θα συζητηθούν κυριαρχικά δικαιώματα μονομερώς ασκούμενα της Ελλάδος», καταλήγει ο καθηγητής.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη