Η προώθηση της Αλβανίας, ήταν απαίτηση της ΚΙΝΑΣ

Η προώθηση της Αλβανίας, ήταν απαίτηση της ΚΙΝΑΣ που υλοποιούσαν οι Γερμανοί


7 Ιανουαρίου 1979

«Στην κατάλληλη στιγμή θα πρέπει να πιέσουμε την Αθήνα και το Βελιγράδι, όταν το πρόβλημα έρθει στην επιφάνεια από τον ίδιο το λαό της «Μακεδονίας» Σκόπια.


Χρειαζόμαστε της «Μακεδονία»και την Αλβανία ως «Θύλακες» της Ευρώπης και των ΗΠΑ. 

Έχουν τεράστια στρατηγική και εμπορική σημασία. Έχουμε προγραμματίσει και έναν τρίτο «Θύλακα» κάπου ανάμεσα στην Πολωνία, Τσεχοσλοβακία και Γερμανία. Θα δούμε που θα τοποθετηθεί αυτός ο θύλακας. (Σήμερα ξέρουμε ότι είναι η Σλοβακία). Η Παρασκευή και διακίνηση ουσιών (ναρκωτικών εννοούσε) καθώς και μαύρων όπλων (εννοούσε λαθραίων), θα μπορούν να γίνουν από αυτές τις χώρες –θύλακες.

Θέμα της συνάντησης ήταν η ενίσχυση και προώθηση της Αλβανίας-ήταν απαίτηση της ΚΙΝΑΣ, όπως τον διαβεβαίωσε ο Στράους- και της Γιουγκοσλαβικής «Μακεδονίας, όπως ονόμαζαν τα Σκόπια.

«Επειδή κάποτε θα τεθεί θέμα αυτονόμησης, θα πρέπει από τώρα να θέσουμε τα θεμέλια γι’ αυτό…» είπε ο καγκελάριος Σμιτ. Κοίταξε τον Βανς στα μάτια με κατάπληξη. Εκείνος περιορίστηκε σε ένα χαμόγελο. Μ’ ένα νεύμα του ο Σμιτ συνέχισε.

Εκτός από τον Γερμανό καγκελλάριο, παρών στη συνάντηση ήταν ο Φραντς Γιόζεφ Στράους, ο Χέρμπαν Αμπς, πρόεδρος της DRESDENER BANK, ο Βάλτερ Χέσελμπαχ, πρόεδρος της τράπεζας GEMEINWIRT-SCHAFT, ο στρατηγός Βέσσελ της BΝD (γερμανικής ΚΥΠ) και ο Σάϋρους Βανς ( ο γνωστός Σάϋρους Βανς, που είναι μεσολαβητής για το «Μακεδονικό» Σκοπιανό πρόβλημα).

Ένοχα χέρια-ένοχες πράξεις- Η προώθηση της Αλβανίας-ήταν απαίτηση της ΚΙΝΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο